Cesta s dítětem do ciziny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Mám takovou kolegyni v práci, sama by nikam nejela. Ani s dětmi. Ma takovou povahu. Není průbojná, bojí se. Jinak je ale moc fajn. Zkrátka někdo to tak má.
Není se však čeho bát. Polsko je super, zkus to. Fajn je lůžkový vlak, ale dá se i přes den pohodlně třeba do Sopot. Ráno vyjedete, navečer jste tam. Hned u moře, netřeba se ještě někam přesouvat. Nevím tedy odkud jsi… na bookingu najdeš hromadu babiček ubytování. Na místě spousta vyžití…
Pokud řídíš, tak jsi úplně za vodou, jet tam můžeš kamkoliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krecik.dzungarsky píše: Více
Ne jsem matka, svéprávny člověk, takže dokážu fungovat sama za sebe…
Píšu už v prvním příspěvku, pokud jde o člověka bez diagnózy.
Pokud je zakladatelka s nějakou diagnózou, nebo dítě, má to dát do příspěvku, pokud to tam neuvádí, předpokládám, že zdravotní hendikep tam není.
Tobě když zaměstnavatel nařídí skuzebku po ČR nebo do zahraničí mu řekneš, že s sebou bereš manžela???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do Polska, to fakt? Jedu za 2 týdny s dcerou a mladším bráchou a nemůžu se dočkat. A to polsky nerozumím ani slovo
, domlouvám se s nimi anglicky + mě čeká na recepci dořešení ceny za ubytování. To se zvládne. Kdyby cokoliv google překladač to jistí - má i funkci, že poslouchá, co člověk mluví a přeloží ti to. Pomohl nám v Amsterdamu, kdy manžel dostal zánět ucha a potřebovali jsme se domluvit v lékárně. Nebo fotoaparátem rovnou přeloží nápisy nebo popisky v obchodě - to se zase hodilo v Bulharsku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Polska se neboj. Tam se domluvíš. Pokud si nebudeš jistá, tak mluvit pomalu, artikulovat. Oni rozumí. Případně zopakuješ. Když to nepůjde. Tak máš vždy k dispozici mobil. Měj data a powerbanku, ať se nevybije mobil. Google překladač nebo deepl překladač v nejhorší nouzi pomůže. Taková berlička. Ale myslím si, že nebude třeba. Slovensko a Polsko ani není cizina. Protože se vzájemně člověk domluví a není třeba použít spojovací AJ, jak v jiných státech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Proč bys proboha na někoho měla čekat? Jsi svéprávná dospělá žena, můžeš jet kamkoliv. Nepotřebuješ žádného zachránce situace. Sama jezdím s dětmi velmi často, protože manžel nesnáší teplo a moře. Já naopak bez moře nemůžu být. Sbalím tedy děti a jedu! Buď s cestovkou (Egypt), vlakem (Florencie), nebo autem (třeba Polsko, Chorvatsko). Měla bys více zapracovat na svém sebevědomí, pomůže to to i v jiných oblastech života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Ne, u nás zůstávám sama doma s pubertální dcerou s PAS, která je nebezpečná sobě i okolí, a běžně vyjíždí na služební cesty, včetně zahraničí manžel. Jsem schopná fungovat i s takto náročným dítěm a vlastní diagnózou PTSD. Jsme na dceru skutečně pouze sami dva.
Tak jako žena bys mohla mít malinko víc pochopení. Mylně jsem předpokládala, že jsi chlap
Aspoň že už vím, že nejsi Meon
.
- Citovat
- Upravit
Už ve svém prvním příspěvku píšu, že předpokládám, že ani zakladatelka ani dítě NEMÁ DIAGNÓZU
Promiň, ale vycestovat kamkoli pro ZDRAVÉHO člověka není snad problém…
Natož do okolních zemí v Evropě..
Mimochodem Menton je město ve Francii, moje oblíbená destinace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to bude tím, že 90% mých kolegů jsou muži… Jo v něčem přemýšlím spíš racionálně, pragmaticky, jsem praktik.
Hledám řešení, aby věci fungovaly jako v soukromém životě, tak i v pracovním
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Polsko bych nebrala jako cizinu, to jsou naši, ale třeba do Německa a Rakouska bych už nejela😅 to mě z jistých důvodů přestalo lákat a to jsem se těšila, jak s dětmi vyjedem, až trochu odrostou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Více
Asi jsem xenofob a neznám tamni poměry natolik dobre, abych dokázala odhadnout, kam se dá bez obav vyjet. Nerada bych jela do Německa a skončila pocitově v afgoši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše: Více
Jo tohle, to taky nejvyhledávám, naštěstí jsme v Bavorsku u hranic s ČR, vlastně na Šumavě. Do Rakouska jedem do Alp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dodej si kuráž a jeď.
Ja tak dlouho cekala, az se (nyni uz ex) nekdy rozhoupe vytahnout paty, ze jsem se patnáct let nikam nepodívala ![]()
Pak sem vyrazila ve dvou s kamoskou, rok na to do Italie k mori (jen se synem 8 let tehdy, booking a skyscanner na letenky), taky to bylo pocitove napřed trochu nekomfortni, ale pak boží!!
Dneska uz bych se po par letech nebala ani do vyrazne divocejsich koncin.
Polsko je v pohode, neboj se nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do Polska v klidu. Já neumím polsky ani fň a teď na Mallorce jsme si v hotelu s Polákama krásně pokecali.
kdy přestala v hotelu téct voda. Je jím celkem rozumět. Já jezdím a lítám s dětmi všude sama. Bez problému. Žádný stres..do Rakouska bez pevnému. Do Německa na nákupy, bydlíme 40 km od hranic.
Není se čeho bát.
S manželem jezdíme velmi rádi do Maďarska. Těm člověk nerozumí vůbec nic a ne to s nima na pohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit