Cesta s dítětem do ciziny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ty budeš mluvit pomalu česky, oni pomalu polsky a v pohodě se domluvíš. A nebo to jistí angličtina. Pokud se bojíš, tak nikam nejezdi, ne? My jedeme teď s dcerou na tři dny do Vídně. Uděláme si dámskou jízdu a už se moc těšíme. Zase hrabu z paměti moje základy středoškolské němčiny, angličtina není problém.
Vždyť to Polsko je za rohem a jazykově velmi přívětivé. A nezapomeň vám udělat cestovní pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do Polska s nimi jezdím sama často a nebojím se 😇 tam jezdíme běžně na nákup, přes Polsko na hory lyžovat, do herny, do bazénu, na hřiště,…já už se těším, až mě si ještě trochu odroste a poletim jen se starší, ať si spolu užijeme společný čas
- Citovat
- Upravit
Co by se vam mohlo stat? A v Polsku se domluvis i cesky. Vubec se neboj a jedte a uzijte si to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Huu, to je fakt, v Polsku se můžou stát hrozně věci, to je pomalu divoky vychod..
Treba na tebe zaútočí svými kniry, dostaneš nechteny sok do piva nebo ti polejou pstruha jahodovou omackou ![]()
Ježíš, kliid, to uz bych se bála vic na Slovensku. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak kdyz se tak bojis, jet nekam s cestovkou a delegatem, lepsi nez nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda Polsko neberu ani jako cizinu
v klidu jeď. Však v Polsku se i česky domluvíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Polsko je skvělý, buď bez obav, jsou to hodní lidé. Je tam spousta vyžití pro děti a jazyk je dost podobný. Kdyžtak je super Google překladač normálně česky/polsky a na pohodu.
Taky letos jedeme v srpnu na tour po polském pobřeží a moc se těšíme. Já tam jezdívala jen s babičkou jako dítě vlakem na 14-3 týdny do Gdaňska k moři
měla tam kamarádku, ale trajdaly jsme samy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, jezdim s dcerou sama všude. V Polsku jsme byly 3× a přežily jsme
.
A jezdíme vlakem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdím s dcerami sama do zahraničí a vždycky jsem se domluvila, i když anglicky skoro neumím. Dneska je to vůbec jiné, máš mobil a když tak hodíš do překladače.
- Citovat
- Upravit
Já tyhle dotazy nějak nepobiram.
Dospělý člověk, pokud nemá nějakou diagnózu, je snad schopný fungovat jak v ČR, tak v zahraničí. Tak je snad jedno, zda vycestuje sám, s dítětem, s partnerem, partou známých ![]()
Zvlášť po Evropě…
Doklady, peníze, kartu a pojištění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna Poláky vnímám jako naše nejlepší sousedy. Mám je ráda.
Jezdila jsem sama s postiženou dcerou třeba i na západní pobřeží Afriky. Teď už to bohužel nejde.
Poláci ti budou rozumět, i kdybys na ně mluvila ve výsledku pouze česky a věř, že i ty jim budeš do velké míry rozumět. V tomto směru si děláš zbytečné starosti. Oni jsou na české turisty zvyklí.
- Citovat
- Upravit
@Menton píše: Více
Jsi otec, anebo jen vaříš z vody? Odsudky nikdy nikomu nepomohly. Podpora a případné informace, které by uživatelce byly ku prospěchu, budou užitečnější.
Máš křišťálovou kouli (?), že si umíš vyvěštit, jak staré má dítě, jaká specifika se mohou týkat jejího konkrétního dítěte, a to i pokud se jedná o normální zdravé dítě.
Pro zakladatelku jde evidentně o vykročení z její běžné komfortní zóny. Měla by kvůli tobě potlačovat obavy, emoce, které s tím má spojené? I sdílení banálních starostí jí může ulevit.
Vrať se do svého tunelového vidění světa, bude ti v něm líp.
- Citovat
- Upravit
To mate můj obdiv, že se vůbec nebojíte i letět sama.
Ja jsem čerstvě po rozchodu, a nechce se mi čekat jestli náhodou někoho potkám a bude s námi moc někdo jet
- Citovat
- Upravit
Hezký večer, chci se zeptat, jezdí někdo jen s dětmi sám? Nebojíte se?
Já mám jet sama a dcerou jen do Polska a bojím se, že se nám něco stane, nebo že se dorozumím.