Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemohl by dítě být těch 10 dnů se svým otcem? Pokud je to tvůj sen, tak myslím, že dítě to zvládne. Mysli jen na některé věci. Děti jsou nemocné, a nemocné nemůžou někde cestovat, jde pak operativně zůstat doma? Očkování a případné nemoci v místě? To bude dcera celý den sama, co budeš pracovat? Jak budeš řešit, onemocní-li v zahraničí - dobré pojištění.
Je vtipný jak jsme lidé různí, pro mně je představa takové práce úplný peklo, ale o mně to není. ![]()
@Anonymní píše:
Naskytla se mi neodolatelná možnost trávit 10-20 dní měsíčně v zahraničí (různě po světě). Mám práci, kterou vykonávám většinou z domova, takže tam problém není.
Jsem sama s čtyřletou dcerou, která chodí do školky, muže nemám. Dokud dcera nechodí do školy, přijde mi to jako jedinečná příležitost procestovat svět. Jenže!
Pracuju klasicky cca 7-8 hodin denně, dcera je zvyklá, když je třeba nemocná a zůstane doma, že prostě pracuju a nemůžu se jí stoprocentně věnovat, a takhle by teď probíhalo třeba 10 pracovních dní v měsíci, kdy bychom byly v zahraničí, prostě by se ráno a dopoledne musela klasicky zabavit sama. Navíc menší kontakt s dětmi ve školce… co si o tom myslíte?
Anonym, zatím nikdo moje plány neví. To bude peklo, až se to v rodině dozví![]()
Jako, že by těch x dní, co budete v zahraničí nechodila do školky a ty jsi u toho pracovala z domu? No myslím, že všichni, co jsme si prošli Covid lockdown v podobě dítě doma plus 100% HO, bychom do toho opravdu nešli…
Moc nechápu, kdy si myslíš, že budeš mít čas na to cestování, když budeš pracovat na full time ![]()
Dítě tam nebude mít kamarády, řeč kterou pravděpodobně neumí a máma 8 hodin u PC…
@Anonymní píše:
Naskytla se mi neodolatelná možnost trávit 10-20 dní měsíčně v zahraničí (různě po světě). Mám práci, kterou vykonávám většinou z domova, takže tam problém není.
Jsem sama s čtyřletou dcerou, která chodí do školky, muže nemám. Dokud dcera nechodí do školy, přijde mi to jako jedinečná příležitost procestovat svět. Jenže!
Pracuju klasicky cca 7-8 hodin denně, dcera je zvyklá, když je třeba nemocná a zůstane doma, že prostě pracuju a nemůžu se jí stoprocentně věnovat, a takhle by teď probíhalo třeba 10 pracovních dní v měsíci, kdy bychom byly v zahraničí, prostě by se ráno a dopoledne musela klasicky zabavit sama. Navíc menší kontakt s dětmi ve školce… co si o tom myslíte?
Anonym, zatím nikdo moje plány neví. To bude peklo, až se to v rodině dozví![]()
Kde má dcera otce? Pokud žije, musí s tím souhlasit. Nemůžeš jen tak vycestovat s dítětem do zahraničí, kromě dovolené na zotavenou. A toto není ten případ, toto je pravidelné vycestování.
Jinak si myslím, že to není dobrý nápad, pokud nemáš v místě chůvu nebo školku. I tak může dítě trpět tím, že nemá stabilní zázemí, že bude pravidelně odtrženo od kamarádů, že se nebude moct účastnit s nimi různých akcí v místě bydliště, ve školce. Pokud je citlivější, může mít následkem neurózy.
Šla bych do toho, pokud to znamená, že budete třeba týden v kuse v zahranici. Na kratší dobu bych do toho nešla.
Co budeš dělat, když bude nemocná? Šla bych do toho, pokud by to znamenalo třeba 10 dní v kuse v zahraničí. Takže uděláš práci a pak se budeš moct věnovat dceri. Ale myslím, že pro no to možná bude utrpení. Přijde o vrstevníky, cizí řeč, cizí místa, bez hraček azd ![]()
No jako my cestovali s ditetem pul roku v kuse a take nekdy pracuji s detmi z domu, takze jsem neco zazila, ale tohle mi nejak neni jasne, jak ma fungovat. 2-3 tydny v mesici nekde v nejakem…hotelu? Pronajatem byte? Ty tam budes 8 hodin pracovat (k cemu potrebujes nekam jezdit, kdyz budes pracovat stejne prevazne z domu) a dite se ma motat kolem tebe, v neznamem prostredi, pravdepodobne s malou krabici veci, so s sebou budete schopni pobrat? Po svete znamena ruzne zeme, dlouhe cestovani, casova pasma? To je zahul i pro dospelaka… Dite se ti unudi k smrti, ty nic moc neudelas a obe budete vyrizene
A co kdyz budes pracovne nekam muset? Kdo bude s ditetem? Mistni chuva mluvici jinou reci? Co kdyz dite onemocni? Na jak dlouho by to bylo?
Mozna bych do toho sla, kdyby to platilo dost na to, abych sebou mohla vzit nejakou chuvu, a i tak nevim, jak bys resila ty nemoci apod ![]()
Příspěvek upraven 28.06.23 v 06:05
To hrozně záleží na povaze dítěte. Věřím tomu, že moje dcera by z toho byla nadšená. Miluje nová prostředí, kamarády si najde všude hned a hračky ji nezajímají. Letadlo by pro ni bylo nejvíc. Ale dovedu si představit takové to „klasické“ klidnější dítě, by se dost trápilo. Navíc my nemáme rodinu, nebude dceři chybět?
Ještě mě napadlo najít si někoho, klidně nějakou mamku s dítětem a dceru u ní za úplatu dlouhodobě nechávat, třeba když bude nemocná. Samozřejmě v případě, že by nikdo blízký z rodiny hlídat nechtěl.
Tak i v zahraničí mají určitě dětské skupiny a soukromé školky, kam by treba (ze začátku na dopoledne) mohla chodit. Nebo by sis třeba mohla dovolit i místní chůvu, ne?
Hlavne vyresit pojisteni pro pripad nemoci. Mne by se to nelibilo vubec, ale jak nekdo psal, lidi jsou ruzni. Dcera z toho mit asi prinos nebude.
@Sisika9 píše:
Tak i v zahraničí mají určitě dětské skupiny a soukromé školky, kam by treba (ze začátku na dopoledne) mohla chodit. Nebo by sis třeba mohla dovolit i místní chůvu, ne?
No to jo, ale prihlasi dite jen tak na 14 dni kdykoliv?
Nebo nevim, mam zkusenost jen ze 3 zemi, coz samozrejme zahrnuje minimalni procento
, ale ze bys jen tak nekm zavolala a vzali ti dite za tyden na 14 dni, to fakt nee ![]()
Resp. vubec byva problem s kratkodobymi pobyty ![]()
Vim, ze znamy tahle cestovali (ale nepracovali u toho) asi rok a poslednich par mesicu travili na jednom miste nekde v Mexiku a tam ty deti do skolky dali, ale tohle co popisuje zakladatelka mi prijde kazdou chvili jinde a to na mnoha mistech pujde tezko s kratkodobym umistovanim ![]()
Zase - mistni chuva - ucit dite anglicky a shanet nejakou anglicky mluvici by asi slo na hodne mistech, ale pokazde nekdo jiny s jinym prizvukem, taky zadna hitparada ![]()
Ja si tohle dokazu predstavit pri stridani 2 mist, jakoze chvili tady chvili jinde, nebo jak jsem psala, brat sebou svoji chuvu, jinak mi to prijde docela silene ![]()
Přijde mi to jako blbost. Máš tam hromadu ale a pro děcko nevidím žádný přínos. My taky hodně cestujeme, ale v době kdy jsme v práci jsme normálně doma a syn s vrstevníky a ve školce.
@beruska9 jo, já jsem špatně četla, myslela jsem, že chce klasicky na rok do Thajska nebo tak něco…
@Anonymní píše:
Zkusila bych to. Ale budeš moct mít dítě s sebou vždy? Některým dětem časté přesuny nevadí, jiné potřebují řád. Třeba syn nerad ze začátku nerad cestoval, chyběly mu hračky, pokojíček… Teď je nadšený, když někam jedeme.

Anonym, zatím nikdo moje plány neví. To bude peklo, až se to v rodině dozví