Cestování do Izraele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
23.1.14 19:06

Kontrola

Dobrý večer, chystáme se na jarní prázdniny individuálně do Izraele, tak bych se chtěla zeptat na ten vstupní pohovor. Je výhradně v angličtině, nebo mají nějaké varianty jazyků? A pokud někdo z rodiny nemluví anglicky, může být rodina pohromadě, nebo zpovídají výhradně jednotlivě? Díky za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
23.1.14 19:40
@Klokana píše:
Dobrý večer, chystáme se na jarní prázdniny individuálně do Izraele, tak bych se chtěla zeptat na ten vstupní pohovor. Je výhradně v angličtině, nebo mají nějaké varianty jazyků? A pokud někdo z rodiny nemluví anglicky, může být rodina pohromadě, nebo zpovídají výhradně jednotlivě? Díky za informace.

ahoj, nás zpovídali v angličtině, odpovídal jen taťka, i za nás, bylo to ale už před nějakými 12 lety, možná je to teď jinak. Otázky byly ohl. důvodu cesty, co vezeme sebou, jestli jsme byli v S. Arábii apod. Netrvalo to dlouho a bylo to v pohodě, žádné nepříjemnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
2.4.14 15:51

Vytahuji diskuzi.. V květnu budu nakonci 1 trimestru a letíme do Izraele… bydlet budeme v TA a budeme mít půjčené auto.. Jak je to tam s hygienou.. je něco, čeho bych se měla vyloženě vyvarovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.4.14 17:42
@mischelinka píše:
ahoj, nás zpovídali v angličtině, odpovídal jen taťka, i za nás, bylo to ale už před nějakými 12 lety, možná je to teď jinak. Otázky byly ohl. důvodu cesty, co vezeme sebou, jestli jsme byli v S. Arábii apod. Netrvalo to dlouho a bylo to v pohodě, žádné nepříjemnosti.

Emiráty vadí taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
2.4.14 17:49
@Frida F píše:
Vytahuji diskuzi.. V květnu budu nakonci 1 trimestru a letíme do Izraele… bydlet budeme v TA a budeme mít půjčené auto.. Jak je to tam s hygienou.. je něco, čeho bych se měla vyloženě vyvarovat?

ahoj, co si pamatuju, tak to tam bylo naprosto v pohodě, jak s jídlem, tak s vodu, samozřejmě s balenou. my byli v době jejich svátku nekvašeného chleba, takže jsme pořád jedli jakési placky, ale bylo to bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
2.4.14 17:50
@Burj Chalifa píše:
Emiráty vadí taky?

upřímně nevím, jestli to vadí, já si ale dělala nový pas, když jsem jela do Emirátů, abych tam neměla razítko z izraele. Měla jsem echo, že to vadí, oficiál., že by nemělo, ale můžou dělat problémy a to se mi nechtělo riskovat. Zkus ale dotaz někde na ministerstvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.4.14 22:50

Ahoj, byl jsem tam v únoru. Izrael super ale letecká společnost EL AL Izrael katastrofa v Praze 20 min. pohovor potom hodinu a půl osobní prohlídka a nakonec můj kufr zůstal v Praze a dostal jsem ho až po 4 dnech. Osobní věci v kufru rozhrabané a přeházené. Nechali mi jenom pas a peníze. Tak nevím proč to bylo ale mám v pasu razítko Egypt a Tunis. Hlavně jsem nebyl sám kdo ten den tak to dopadl. Pokud mohu doporučit teď tam létá Wizz Air super ceny za letenky a super jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
2.4.14 22:53

Uplne v pohode. Pitna je i voda v kohoutku. Tel Aviv je normalni moderni mesto. Nekolik let jsem tam zila a porad ho mam strasne rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
2.4.14 22:56

Taky letím s ElAl.. jsou sice přísní, ale tak má to své opodstatnění.. Těma dlouhejma prohlídkama a pohovorama jsou vyhlášení… tak snad to bude v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.4.14 23:14

Tak my tam byli předloni, navíc jsem z branže, odbavení ELALu přímo před nosem. Vše super, pohovory jsou delší, ale u pohovorů jsou jak Češi, tak i pár Izraelců. Klasický bezpečností pohovor. Pokud jste rodina, jdete všichni dohromady, pokud ne, jednotlivě. Odbavení začíná 3,5 hodky před odletem. Co se pasu týče, tak neměly by tam být razítka z muslimských zemí, myslím ale, že maj nějakou dohodu a výjimky, kdy to nevadí, to si zčekněte na stránkách izraelské ambasády v PRG. Nevadí Turecké a myslim že Egypt ne. Co je blbé, tak rauítko z UAE, Irán, Irák, atd atd…Na cestě zpátky to samé. Pokud letíte s ELAlem, maj vlastní terminál, po příletu tam už jste z PRG důkladně zkontrolovaní, tudíž už to není tak drsné v TLV, pokud poletíte s jinou airline, čeká vás o to přísnější vstupní pohovor po příletu. Jinak IZRAEL dokonalej, má srdeční záležitost. Lidi hlavně v TelAvivu super:-)))chystáme se letos opět, samo bez ročního mimina.. Jinak jsme se cítili bezpečně, dá se pít ze zkušeností i voda z kohoutku, ale my to nedělali. Holt jsme si kupovali vodu v petkách, jako je pravda, že je tam dráž, petka vyjde na 50 šekelů, což je cca 60 kč, jídlo obecně dražší, hlavně teda to pití, ěstské pláže v TLV super, jsou tam paravány, kde můžete být schovaní před sluncem, aniž byste měli lehátka s deštníkem. Jinak bývají tam dost čsto velké vlny, tak se na to připravit, jinak okolo odpoledne se na pláži vyrojí všici Izraelci a pinkají si tam..
Jinak hygiena na standardní evropské úrovni, nezapomenout, že Izrael je velice moderní, po všech stránkách vývojová země, která lecčem předči ČR, moderní sámošky, na každém rohu kadeřnictví, bary, moderní obchody s hadrama atd…žádná Hurgáda a jí podobné koupácké destinace, takžeúplně v klidu:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.4.14 00:02

Chápu jejich bezpečnost ale nechat tam turistu 4 dny bez osobních věcí a hygienických potřeb je trochu drsné. Nehledě na to že když jsem byl na osobní prohlídce tak si mého kufru hodinu a půl nikdo nevšiml a jenom řekli nemáme čas na kontrolu, kufr nepoletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
3.4.14 00:05

Neobhajuju ElAl, ale s kufrem se to stane s kteroukoli arline, to se proste stava, ale stvalo by me to taky…stalo se nam to po priletu ze SanFrancisca, nastetsi kufr dorazil jeste ten den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.4.14 00:10
@Katuska02 píše:
Zdravím všechny čtenářky a doufám i cestovatele.
Chtěli bychom cestovat do Izraele. Nemáme s touto zemí žádnou zkušenost a ani nikdo z našich známých. Prosím byl někdo s dětma na takovéto dovolené ? Prosím o Vaše rady, zážitky, zkušenosti. Moc to ocením. Díky Katka

Byla jsem tam, ovšem bez dětí a to nejen, jako turista. Víc max. po sz. Tuto zemi mohu pouze doporučit - pominu-li nezanedbatelnou nesmiřitelnou nenávist Židů s Araby, jejíž některé projevy by se mohly stát námětem kvalin´tních komedií, tak Izrael považuji za zemi s vyšší ekonomickou, sociální i zdravotní úrovní než má ČR - čili mohu pouze doporučit. A to i s dětmi.
Z hlediska bezpečnosti je radno pouze se vyhýbat určitým konkrétním místům (některé „obce“ či ulice/čtvrti) - asi jako v ČR, chci-li se jako turista vyhnout kapesním zlodějům.. - všude se o nich píše, ale naznamená to, že je jimi ČR promořená.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.4.14 00:17
@Klokana píše:

Aha, nevšimla jsem si obnovení diskuze :oops: Pohovor je celkem ok na naší straně (otázky si fakt občas cucají z prstu, aby to vypadalo..), na straně Izraele je to už maličko horší, ale je-li člověk průměrně inteligentní, projde tím v pohodě. Např. častá otázka je, zda a s kým ppřípadně jsme se tam seznámili - poté, o čem jsme se bavili atd… Pokud se na tyhle bejkárny necítím, je nejlepší tvářit se, že jsem úplný idiot, co mluví pouze česky a nerozumí ani otázce, kterou řečí mluvím.. - a nechat mluvit pouze jednoho člena skupiny /toho intelektuálně i mluvnicky nejzdatnějšího). 8) ;)
Oni celkem nebudou mít problém přizvat na pohovor totiž i další jazyky krom angličtiny. Na letišsti jsem se celkem běžně setkávala s němčinou a angličtinou, ve městech jsem výjimečně narazila i na tamní mluvící česky či slovensky - tedy na straně Židů.
Jo a razítko v pase z Egypta opravu nedoporučuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.4.14 00:19
@Frida F píše:

Ne. Doporučení bych směřovala na jiné věci než je hygiena, ale to nepatří do veřejné diskuze. Hygienu mají na naší (možná i vyšší) úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí