Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bigl píše:
Ahoj, oživuji diskuzi.
Jedeme organizovaně, ve dvou, pouze s manželem na 14 dní.
Kdo z vás tam byl a poradíte.
Jaké čekat počasí ve druhé půlce listopadu? Budeme bydlet kolem Betléma a Jeruzaléma, 2 dny i Palestina.
Jaké si vzít oblečení a co boty na celodenní chození- tenisky nebo sandály?
Dají se převézt nějaké konzervy apod., nevyhodí nám to na letišti?
Co byste ještě takového doporučili vzít s sebou?
Díky za rady.
Ahoj,
určitě si vem něco teplejšího na sebe. Úplné vedro nečekejte. Podle mě to zvládnete v pohodě bez sandálů. Teploty budou tak kolem 13-14 °C ![]()
O konzervách na letišti nic nevím. Osobně bych je tam vůbec nebral a kupoval si místní jídlo. Mají tu vynikající hummus a falafel. Takový v ČR nemáme. Jinak se připravte na celkem podrobný pohovor na letišti. Budou se ptát snad úplně na všechno.
V Izraeli jsem byl asi před dvěma lety a byla to pecka. Mrkni se na můj článek. Píši tam jak o Jeruzalému tak i o Betlému. Jo a určitě nevynechejte ani Mrtvé moře ![]()
A pro ty, které zajímají náklady, tak je tam rozhodně dráž než u nás. Podle mě je to na podobné úrovni jako třeba Holandsko nebo tak. A hlavně, když se vyvarujete pivka, tak výrazně ušetříte
Průměrně stojí 180 Kč. Nechce mi sem ten zbytek vypisovat ![]()
Kdyby jste měl někdo dotaz, ptejte se. Rád odpovím ![]()
Zdraví Honza
edit admin - odstraněn odkaz
@Honza89 Díky moc za odpovědi, odlétáme pozítří. S tou teplotou jsi mě překvapil, podle předpovědí tam je lehce přes 20. Jedeme s ck, máme tam polopenzi, jasně že chci zkusit i místní jídlo, už se na to těším, ale nějaké drobnosti jsme vzít chtěli.
U mrtvého moře budeme 1 den, jinak klasika - Berlém, Jeruzalém apod. S vyššíma cenama počítám, to píší všude, ale kolik vyjde takový falafel na ulici netuším… A co třeba káva někde v kavárničce?
O pohovorech na letišti jsem taky slyšela, že to je nářez. No tak uvidíme. každopádně dík za jakýkoliv tip. Už se fakt těším.
@bigl píše:
@Honza89 Díky moc za odpovědi, odlétáme pozítří. S tou teplotou jsi mě překvapil, podle předpovědí tam je lehce přes 20. Jedeme s ck, máme tam polopenzi, jasně že chci zkusit i místní jídlo, už se na to těším, ale nějaké drobnosti jsme vzít chtěli.
U mrtvého moře budeme 1 den, jinak klasika - Berlém, Jeruzalém apod. S vyššíma cenama počítám, to píší všude, ale kolik vyjde takový falafel na ulici netuším… A co třeba káva někde v kavárničce?
O pohovorech na letišti jsem taky slyšela, že to je nářez. No tak uvidíme. každopádně dík za jakýkoliv tip. Už se fakt těším.
Jestli jedete s cestovkou, tak bych se pohovoru tolik nebál. Je to organizovaná akce, takže na pohovoru budou úředníci v klidu ![]()
Jinak káva v kavárníčce podle stránky, kde jsou mimo jiné ceny dalších věcí, stojí průměrně v Izraeli 81 Kč. Každopádně se zkuste zas tolik neohlížet na peníze a užít si to. Když je to dovča, tak se vším všudy ![]()
Jo a ten falafel především v Palestině není tak drahý, už si ale nevzpomínám bohužel kolik stál. Každopádně je hrozně dobrý, na to vzpomínám do teď ![]()
edit admin - odstraněn odkaz
@Honza89 Díky. Nene, až tak šetřit nebudeme, to určitě ne, ale my jsme kafaři, klidně jsme schopni dát 3 denně, tak zjišťuju, jak moc se nám to prodraží. Na jednu kávu denně bysme si zašli i kdyby stála stovku.
Už mám cestovní horečku, jdu balit.
Díky za reakce ![]()
Dobrý den, doporučil by někdo cast v Tel Avivu plaz která je pozvolna, vhodna pro děti? Spíše okolí Tel Avivu ne úplně centrum. Dekuji