Cestování s kojencem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
30.7.05 20:13

Cestování s kojencem

Ahoj holky mám na vás dotaz. Musíme s naším mimíškem 2měsíce na týden do Prahy, jelikož nám přijede návštěva ze zahraničí. Přátelé s 12 letým klukem.Já mám z toho trochu obavu co a jak a jestli se to dá s tak malým zvládnout. Budem v bytě ne v hotelu, cestovní postýlku máme…
Máte s cestováním s tak malýma dětma zkušenosti? Je to OK? A čeho se případně vyvarovat atd. Já se těším jen mám strach aby to na něho nebylo moc když je ještě tak malý. :( Cesta autem bude asi 4 h a pak tam máme v plánu projí památky atd.
Moc moc díky za případné zkušenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
30.7.05 20:55

My jsme byli poprvé pryč, když byl malé přesně měsíc. Odjeli jsme do penzionu na 5 dní na Silvestra. Malá byla napsrosto v pohodě. Neměli jsme sebou ani cestovní postýlku, spala v korbě od kočáru, kterou jsem brala do pokoje. Kojila jsem, takže s přípravou jídla jsem si nelámala hlavu. A dokonce prospala ve vaku i ohňostroj. Já bych se toho nebála, my cestujeme hodně s oběma dětma a vždy byly v pohodě. Jen se někdy stalo, že malá (ale až teď v 8 měsících někdy hůře spí v jiném prostředí, takže místo 3 nočních kojení máme třeba 4). Taky neřešíme moc ukládání, takže dětičky jsou s námi i po večerech (klidně na koncertě) a pokud je malá unavená, tak usne v kočáru nebo v šátku (do 3 měsíců jsme měli babyvak).
Já nejsem zastáncem nutného dodržování pevného denního řádu a myslím, že děti (alespoň ty mé) tím rozhodně netrpí.
Takže vzhůru do světa
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
30.7.05 21:23

cestování s miminkem

Ahoj.
My jsme taky hodně cestovací rodina. S malým hodně cestujeme od 1 měsíce. Teď sebou vozíme cestovní postýlku, ale dřív spinkal i v korbičce od kočárku. Malýmu cestování vůbec nevadí, rád jezdí autem. Tím,že kojím, tak krmíme za jízdy. Myslím se, že jak Vojtíška vozíme prakticky od narození všude, tak nemá problémy s adaptací na změnu prostředí. Musíte to vyzkoušet, každí miminko to může snášet jinak. Hodně zdaru při cestování. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
30.7.05 21:25

Ahoj Betynka,
my byvame v Prahe a cestovali sme s nasou holcikou za rodinou do Popradu (8hodin cesty) ked mala 4 tyzdne. Cestu zvladla a tiez aj 5 dni v 1izbovom byte. Uplne v pohode. Takze by som sa na tvojom mieste nabala. Je leto, takze s cestou by nemal byt problem-urobite si prestavku kedy budete potrebovat.
A co nezabudnut. Ja som brala zbytocne vela veciciek na oblecenie, no to preto ze pod tymi Tatrami nikdy nevies ake bude pocasie a vie sa aj riadne ochladit. vela miesta nezobrali a pre istotu… No zobrala som ich bytocne vela :wink: potom samozrejme kozmetiku, brali sme aj kybik-v nom kupeme a hraciu skrinku z kolotoca ktory ma nad postielkov (cely sa nam ho nechcelo tahat a ta hudba ju skoro vzdy ukludnila)
Zabudla som akurat noznicky na nechtiky, takze sme sa vracali s trosku doskrabanou tvarickou :wink:
Stastnu cestu a uzi si Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
31.7.05 11:24

:lol:
Ahojky take jsem s mimcem cestovala od narozeni nejvice po doktorech .-) ale pak i hotel atd, a uplne v pohode, myslim cim driv se zacne tim lepe pro nej…ted to ani moc nevnima a pokud kojis tak neni co resit odpadaji starosti s lahvemi, ohrivanim atd…tak hodne stesti…
pa m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
1.8.05 07:50

Bud v klidu, až budeš cestovat s dvouletým vzteklounem, tak si ráda vzpomeneš na starosti s kojencem :-) Dvouměsíční kojenec má v podstatě tři základní požadavky - jídlo, nebolavé bříško a přítomnost maminky. To vše se při cestování dá splnit. Valná většina dětí v autě rychle usíná - svou dcerku jsem na cestách musela budit, aby se napila a nebyla dehydrovaná.Přítomnost vašich kamarádů bude mimískovi srdečně šumafuk, pokud bude mít aspon trošku klid na spaní. Tak příjemné cestování.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
13.7.15 11:30

Dobrý den. Máme 8denní miminko. Je hodný, vydrží spát 3h do dalšího krmení. Zajímalo by mě kdy jsme s miminkem začali cestovat? My zatím jeli hodinu přes Prahu z porodnice, k doktorce a oboje prospal. K rodičům to máme cca 80km po dálnici. Není to moc velký risk, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.7.15 11:32

Myslím že návštěvy s novorozencem počkaj po šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
13.7.15 11:47

@Raddkka my jsme jezdili Praha - Ostrava k doktorovi, ale až od 3 měsíců. Taky bych tohle cestování doporučila až po šestinedělí, nejde o to, že to to dítě nezvládne, ale pro jeho záda to není úplně ideální být tak dlouho v autosedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
13.7.15 11:52

@Raddkka tak daleko bych s ním ještě nejela-je to brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
13.7.15 11:59

@Raddkka Ahoj,konce zari se nam narodila dcera a za rodicema jsme jeli koncem rijna 90km a od te doby jezdime pravidelne 1× za mesic a od sameho zacatku na cely vikend. A abych pravdu rekla, ani jsem nepremyslela, ze bychom nejeli, ty vajicka jsou na cestovani a kdyz se nekdo pohybuje po Praze, tak v kolonach stoji i dele a taky to neresi, takze pokud se nato s prckem citis, tak neni duvod proc nejet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
13.7.15 12:18

80km po dalnici mi prijde uplne v pohode, to neni ani hodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
13.7.15 12:34

Jela bych. To je chvilka po dálnici. Ja teda mohla az tak v 5 týdnech. Dřív bych nevydržela sedet, měla jsem po porodu jeste operací konečníku. Dítěti to bylo jedno. Jeli jsme 150 km. Blbá cesta, takže asi 2 hod. Neprehanela jsem pobývání dítěte v autosedacce. Ale když to není denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.7.15 14:07

Klidně bycj jela. S klukem jsem jezdila k našim ode dne propuštění z nemocnice - cca 50 km, přes Prahu, každý víkend. Takže víc jak hodinu cesty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure