Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám nasledovné dva dotazy ohľadom hexavakciny:
1. Môj syn sa narodil 4.4., prvé očkovanie hexavakcínou sme absolvovali 7.7. Pri odchode z ambulancie som sa so sestričkou zabudla dohodnúť na termíne ďalšej prehliadky (a očkovania). Keď som tam potom telefonovala, z odkazovača som sa dozvedela, že naša lekárka má dovolenku až do 12.8. Kedy by sme teda mali absolvovať druhé očkovanie? Ešte pred 12.8.? Máme sa kvôli tomu objednať u iného pediatra?
2. Krátko po prvom očkovaní sme so synom začali chodiť na neurológiu kvôli predilekcii. Máme za sebou už dve rehabilitácie, cvičíme Vojtovu metódu. Máme preto nárok, aby nám ďalšie dve hexavakcíny niekto preplatil (keďže u detí s neurologickými poruchami je vyššia pravdepodobnosť horších reakcií na očkovanie)? Ak áno, kto a aký je postup? Je možné domáhať sa preplatenia aj spätne?
Veľmi ďakujem za pomoc,
Jana
ahoj,
my též chodíme na očk. hexavakcínou ato zhruba po jednom měsíci, plus minus pár dnů, tak se vůbec nemusíš objednávat k jinému pediatrovi. Jen se divím, že ti sestřička hned nedala další termín a taky že neměli v čekárně či jinde vyvěšenou plánovanou dovolenou.O proplacení této vakcíny nevím nic, spíš ti ji nikdo neproplatí ( kromě třetí dávky zdarma od dealera ). Holky z našeho deníčku též chodí na rhb a hradí si očk. samy.
Irias
Ahoj Drozdičko,
s podáním další dávky si nemusíš dělat starosti - stačí, když budete naočkovaní do 6 týdnů od 1.dávky. A neurolog opravdu může hexavakcínu předepsat - musíš se domluvit přímo s ním. Zpětně to už ale asi nepůjde.
Viťka+Pavlík 4m
Ahoj Jani,
tos mě překvapila, hexavakcína to je nějaké kombinované očkování?Já mám syna narozeného 27.3. a kromě toho prvního očkování v porodnici nemáme žádné ![]()
Volala jsem k naší doktorce,protože mi to už taky přišlo dlouho,tak prý máme čekat,že to rozesílají z hygienické stanice.
zdraví Hela
ahoj Helo,
jsou dva druhy očkování, to obyč,které hradí plně pojišťovna a potom ty šetrnější asi od 3 výrobců, tzv. hexavakcína. Očkovat se začíná mei 9-12. týdnem věku mimi a u hexavakcíny bylo mělo být o jedno očkování méně, tedy 3×. Vždy se na tu šetrnější informuj u své dr, ta ti napíše recept a vakcíny si koupíš v lékárně (pozor- různé ceny !)
Irias