"domácí" příkrmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1428
30.7.05 17:35

"domácí" příkrmy

Ahoj maminky,

obracím se na Vás se třemi dotazy.

Minulý týden jsme začali našeho mazlíčka přikrmovat zeleninkou. Začala jsem se zeleninkou od Hami a Hippu. Zvládáme mrkvičku, brokolici a brambůrek. Chtěla bych začít vařit domácí papáníčko, ale nevím v jakém poměru se zelenina dává? Předpokládám 1:1:1 mrkev:brambor:brokolice nebo NE :?:
Taky nevím, jaké maximální množství našemu baculkovi ( 9 kg v 6 měsících - porodní 4800g ) můžu dát. Papá tak 100g a vypadá, že by si ještě dal -hlady ale nepláče . Nechci jej překrmovat, ať ho nožičky unesou, až začne chodit. :o
No a poslední dotaz - v jaké míře dáváte mazlíčkům kupované příkrmy. Celkem mě překvapilo, že např. spouta věcí od Hami obsahuje cukr. Téměř všechny ovocné přesnídávku jsou přislazeny a ty co ne, tak ty jsou zase s mangem a ananasem, což se mi nezdá vhodné jako první ovoce, které bych chtěla Lukáškovi dát. I čaje mají cukr - např. malinový obsahuje hroznový cukr i sacharozu. :(

Děkuji za rady, tipy a názory
Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
30.7.05 17:45

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
30.7.05 18:19

Ahoj,
my jsme kupované příkrmy podávali jen asi prvních 14 dní, protože Kuba byl (a do teď) je velký jedlík, takže mi to připadalo finančně poněkud náročnější :( Tak jsem začala vařit doma!
Poměr surovin myslím, záleží uplně na tobě a na tom, co bude Lukáškovi chutnat. Já jsem začínala s porcemi cca 180g, z toho do 100g brambor, zbytek mrkev a k tomu kousek jiné zeleniny (brokolice, kousek pórku, petřžele, špenát…), aby si Kuba zvykl. K tomu 1× týdně kousek kuřecího masa a 1× týdně 1/2 vařeného žloutku.
K tomu překrmování, taky jsem měla strach, abysme neměli doma otesánka, ale děti se prý překrmit nedají :wink: Kuba vše, co bylo „nad limit“ sice spapal, ale v zápětí přebytky vyblinkal :(
Ovocné přesnídávky můžeš připravovat doma, zvlášť teď v létě, kdy je ovoce spousta, ty kupované bych nechala jen jako nouzovku.
A co se týče čajů, my pijeme dětské ovocné čaje od Megafytu, jsou obyč sáčkové, a dají se pít i bez cukru!
No, snad jsem ti trošku pomohla :wink:
Krásný den!
Eliška a Jakub (16m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.7.05 18:27

:lol:
ahojky, poradite mi jak davate mimcum ten zloutek? jako samotny nebo v nejake polivce??? diky moc…
m+m
ps take zacinam s prikrmama, a tak se radeji ptam, kdyz to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
30.7.05 21:23

Ahojky,
zloutek (cele vajicko - bilek sním :D ) poradne uvarim a vidlickou rozmackam do zeleniny, kterou mam uz hotovou zamrazenou. Dávala jsem ho od ukončeného 7m.
Pa
Lucka+Klarka 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.7.05 22:23

:lol:
super diky moc, malej bude mit za par dni 7mesicu tak ho uz take smi asi, hned zitra to zkusim…
hezky vecer
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
31.7.05 08:32

Ahoj holky,

dík za tipy :D , Lilo - juknu na ty ardesy, ani to neznám, tak budu študírovat.
Eliško, kdy jsi prosím Tě začala dávat maso? Předpokládala jsem, že s masem začnu až kolem 8 měsíce, nebo ne :?:

Budu ráda za každou další radu

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
31.7.05 08:39

Ahoj maminky,

tak mě ještě napadlo, abych prckovi neyvařila všechny vitamíny - jak vaříte zeleninku? Napadá mě to vařit nastrouhané 8O A dáváte zeleninu do studené nebo vařící vody :?: (někde jsem to četla)

Ahoj a ještě jednou dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
31.7.05 11:35

Ahoj,
s masem jsme začali tuším od 7. měsíce. Bylo toho na množství tak 1/2 polévkové lžíce a začínali jsme kuřecím a někdy okolo 9. měsíce hovězí svíčkovou - to Kubovi šmakovalo víc :lol: Taková miminkovská svíčková - mňam! :lol: :wink:
A k tomu vaření, mě se osvědčilo dávat všechnu zeleninu (kromě starých brambor!) do vroucí vody a nebo vařit v páře (je to pak chutnější) a uvařenou pak mixovala na kašičky.
Jestli chceš, pošli mi SZ, poslala bych ti nějaké recepty…
 Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky