Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to je zase
Klíííd, jeď a užijte si to s přítelem ![]()
Já teď v 7tt leťela do Bulharska, ani mě nenapadalo, že bysme to rušili…
V ČR je to úplně v klidu ![]()
ahoj nestresuj se rodinou a vylet si uzij
ty jsi tehotna a tvoje telo si samo rekne co zvladne.
Jinak ja jsem cestovla jeste 14 dnu pred porodem po cechach protoze mi prijela kamaradka z UK a chtela jsem ji toho co nejvic ukazat. Rodina z toho taky nebyla nadsena. jediny co jsem mela zjisteny byly po ceste dobry porodnice ale to az ke konci.
lucenka píše:
ahoj nestresuj se rodinou a vylet si uzijty jsi tehotna a tvoje telo si samo rekne co zvladne.
Jinak ja jsem cestovla jeste 14 dnu pred porodem po cechach protoze mi prijela kamaradka z UK a chtela jsem ji toho co nejvic ukazat. Rodina z toho taky nebyla nadsena. jediny co jsem mela zjisteny byly po ceste dobry porodnice ale to az ke konci.
tohle mě pobavilo
My máme jet teď o víkendu na svatbu (něco málo přes 100 kiláků), tak taky už řeším, do které porodnice tam kdyžtak zajet ![]()
Asi tak… Já jsem jela v tomhle týdnu sama vlakem přes 3/4 republiky s dvouletým batoletem, kočárem a krosnou na záda, kde byly věci pro oba na 5 dní a visel na ní nočník a odrážedlo
Samozřejmě za 5 dnů zase cesta zpět…
Rodina je prdlá, nic se nemůže stát… Máš sedět doma nebo v autě? Předpokládám, že žebřiňákem nejedete
![]()
kate02 píše:lucenka píše:tohle mě pobavilo
ahoj nestresuj se rodinou a vylet si uzijty jsi tehotna a tvoje telo si samo rekne co zvladne.
Jinak ja jsem cestovla jeste 14 dnu pred porodem po cechach protoze mi prijela kamaradka z UK a chtela jsem ji toho co nejvic ukazat. Rodina z toho taky nebyla nadsena. jediny co jsem mela zjisteny byly po ceste dobry porodnice ale to az ke konci.My máme jet teď o víkendu na svatbu (něco málo přes 100 kiláků), tak taky už řeším, do které porodnice tam kdyžtak zajet
Já jsem byla měsíc před porodem v Praze na AC/DC, okolí na mrtvici, radši jsem měla vytipované porodnice v okolí Sazka arény a doufala, že by mě vzali bez registrace, ale bylo to totálně v pohodě
![]()
Angua píše:kate02 píše:Já jsem byla měsíc před porodem v Praze na AC/DC, okolí na mrtvici, radši jsem měla vytipované porodnice v okolí Sazka arény a doufala, že by mě vzali bez registrace, ale bylo to totálně v pohodělucenka píše:tohle mě pobavilo
Jinak ja jsem cestovla jeste 14 dnu pred porodem po cechach protoze mi prijela kamaradka z UK a chtela jsem ji toho co nejvic ukazat. Rodina z toho taky nebyla nadsena. jediny co jsem mela zjisteny byly po ceste dobry porodnice ale to az ke konci.My máme jet teď o víkendu na svatbu (něco málo přes 100 kiláků), tak taky už řeším, do které porodnice tam kdyžtak zajet
![]()
![]()
Tak my byli pryč celej minulej tejden, jezdili jsme po výletech u manželových rodičů (i když v tom, co ujdem bez stávkování jsme teď tak nastejno s Kubou
), to jsem si spíš dělala srandu, když si manžel chtěl dát večer pivko, aby mě měl kdo odvézt, ale vzhledem k tomu, že podle posledního ultrazvuku říkala doktorka, že to termín posouvá na 20. července, tak už to zas tak komicky nevidím
Ale dneska jdu k ní na monitor, tak se zeptám, co si o tom myslí, jeslti je dobrej nápad tam jet
Naštěstí po cestě máme porodnic dost a i docela dobrejch, tak se kdyžtak někde zastavíme no ![]()
kate02 píše:Angua píše:Tak my byli pryč celej minulej tejden, jezdili jsme po výletech u manželových rodičů (i když v tom, co ujdem bez stávkování jsme teď tak nastejno s Kuboukate02 píše:Já jsem byla měsíc před porodem v Praze na AC/DC, okolí na mrtvici, radši jsem měla vytipované porodnice v okolí Sazka arény a doufala, že by mě vzali bez registrace, ale bylo to totálně v pohodělucenka píše:tohle mě pobavilo
![]()
![]()
![]()
), to jsem si spíš dělala srandu, když si manžel chtěl dát večer pivko, aby mě měl kdo odvézt, ale vzhledem k tomu, že podle posledního ultrazvuku říkala doktorka, že to termín posouvá na 20. července, tak už to zas tak komicky nevidím
![]()
Ale dneska jdu k ní na monitor, tak se zeptám, co si o tom myslí, jeslti je dobrej nápad tam jet
Naštěstí po cestě máme porodnic dost a i docela dobrejch, tak se kdyžtak někde zastavíme no
Jasně, přibrzdíte, porodíš a pojedete dál
Lidi jezdí rodit aj přes půl republiky, 100 km není zas taková dálka ![]()
Nejela bych do ciziny, je-li to vymodlené těhotneství po IVF. Ale nikoliv z důvodu, že pravděpodobnost problému v cizině by byla vyšší než kdybyses válela doma na kanapi, ale prostě když už by ten problém nastal (a že je ženská po IVF vystrašena z každýho zašpinění, to znám z vlastní zkušenosti), tady se seberu a odjedu na nejbližší pohotovost, kde se bez problémů domluvím, zaplatím 90 Kč a zbytek hradí pojišťovna, a léčí mě český doktoři v českým prostředí českýma metodama. V cizině budu nahánět kdovíkde kdovíjakýho šarlatána (v méně civilizovaných zemích), popř. když už se dostanu do špičkové nemocnice, kde se bez problému domluvím a budou mě brát vážně, zas to všecko budu řešit přes pojištění a jak se ty stovky nebo tisíce kilometrů doplácat domů. Takže v ČR bych si jen tak pro jistotu zjistila, kde je v okolí nejbližší nemocnice s gynekologiskou pohotovostí, a v klidu vyrazila, pěkně si to užijte! ![]()
Prosímtě to je pěkná blbost
.Já byla ted ve 22.tt letecky v Bulharsku a přežili jsme to oba ![]()
u prvního těhot.jsem zjistila, že jsem těhotná v 9.týdnu, a cca v 7.týdnu jsme lezli v Alpách na 3.tisícovky…a vůbec celý těhotenství jsme pak nějak rozumně výletovali, 10ti.km výlety se psem po JIzerkách a tak, chodila jsem plavat. Přece nebudeš 9 měsíců ležet doma na gauči…i když někdo to tak má
jste zlatíčka.
Volala jsem dr. - po IVF jsem brána jako riziková, ale když nepojedu do Chorvatska, tak na výlet můžu. Samozřejmě s opatrným řidičem, což moje zlato je. Jak zafuním že je mi zle tak se staví ![]()
A řekl mi -prý to bude znít hnusně, ale musí mi to říct - jesti je dané že potratím, tak je jedno jestli budu ležet 24hodin nebo jestli budu pohybově aktivní.
Takže to taky tak beru a jelikož jsem po psychické stránce z procesu ivf vyčerpaná, tak se na změnu moc těším a nenechám si to nikým zkazit. Ani tím počasí - filmy v pelíšku to jistí ![]()
Vysvětlím proč se o mě tak bojí - máma měla 3potraty než jsem se narodila-a semnou musela poctivě ležet, zašitá a tak. Jenže měla špatný tvar dělohy. Já jsem anatomicky ok, jen mám 50kg i s postelí tak jsou všichni potento aby se mi nic nestalo. Nejsem z cukru, že? ![]()
Vesna006 píše:jste zlatíčka.
Volala jsem dr. - po IVF jsem brána jako riziková, ale když nepojedu do Chorvatska, tak na výlet můžu. Samozřejmě s opatrným řidičem, což moje zlato je. Jak zafuním že je mi zle tak se staví
A řekl mi -prý to bude znít hnusně, ale musí mi to říct - jesti je dané že potratím, tak je jedno jestli budu ležet 24hodin nebo jestli budu pohybově aktivní.
Takže to taky tak beru a jelikož jsem po psychické stránce z procesu ivf vyčerpaná, tak se na změnu moc těším a nenechám si to nikým zkazit. Ani tím počasí - filmy v pelíšku to jistíVysvětlím proč se o mě tak bojí - máma měla 3potraty než jsem se narodila-a semnou musela poctivě ležet, zašitá a tak. Jenže měla špatný tvar dělohy. Já jsem anatomicky ok, jen mám 50kg i s postelí tak jsou všichni potento aby se mi nic nestalo. Nejsem z cukru, že?
Ahojek Vanesko, Já jsem dnes 7+1, před 14 dny jsme byly na dovči v českém ráji a to jsem věděla cca týden před odjezdem že mám //, nikomu jsme ješte nic neřekli páč to by bylo kázání(néééé aby jsi někde hoopala po kameních,jezdila na kole nebo aby ses někde táhla 30km s batohem)samo že tohle všechno proběhlo jen sem se netahala s batohem, nemám to rodičům zazlé ale vše má svoje hranice. pochopitelně když ti nebude dobře tak nikam nepůjdeš, ale jestli je vše o.k. tak nevidím sebemenší problém.
Ahojky
zdraví opálená, odpočinutá veverka. Fakt mi ten prodloužený víkend bodl. Sice jsem večer padala na čumák - jiný vzduch, teplo jak na Sahaře, ale paráda
Nakonec jsme zakotvili ve Valticích, s návštěvou Střážnice. Aspoň jsem viděla tetu. Cestování zdar! ![]()
Přidám se s podobným dotazem: Jsem v 6. týdnu (dnes jsem viděla srdíčko) po IUI (což považuju skoro za přirozené početí:-)). pozítří odlétám na 18 dní do Kanady - hlavně turistika. My docela cestujeme. Budeme mít auto (jede nás 5) a většinou 1denní výlety, ale taky 2 vícedenní (batoh s věcmi i jídlem na 4 dny).
Co si o tom myslíte? Letenky vrátit nejdou, navíc ti kamarádi s námi počítají..... Jinak na chození po horách jsem samozřejmě zvyklá. Díky