Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
ráda bych se vás zeptala, do jakého věku dítěte se dá cestovní postýlka používat??
Maličká už má přes rok a budeme cestovat, ale nevím, jestli má v tomto věku cenu ještě cestovní postýlku pořizovat?
Samotnou na posteli bych ji ale nenechala…
Viděla jsem nabídku v letáku Penny a Rossman (999,–) - nevíte něco o tomto typu?
Prosím poraďte, předem moc díky.
Ahoj, já bych ti rozhodně doporučila postýlku koupit. My ji máme už od narození malé, využíváme ji o stošest i teď, když je Karolínce rok a půl. a jsem si jistá, že ještě dlouho budem. Bereme ji s sebou na dovolené, spí v ní u babiček a dokonce ji máme i na spaní venku na chatě. Takže bych se nebála, že ji budete mít jen na pár měsíců.
Měj se hezky, Klára
Ahoj Sussie,
nevím sice, jaká postýlka je v tom letáku, ale my používáme cestovní postýlku denně a malé je 20m. V noci spí v normální dřevěné nahoře v patře ve svém pokojíku a přes den na polední spaní spí v cestovní postýlce dole. Postýlku používáme hodně i když někam jedeme na celý den - ke kámošce, k rodičům, spí v ní v poledne. Chystáme se do Chorvatska a postýlku beru, malé budou téměř dva roky. Takže my ji využíváme hodně. Myslím, že tam omezení není, záleží na tom, aby ti z ní nevylezla, to pak je spíš nebezpečné. Malá se to ještě nenaučila, ale její stejně stará kamarádka ano a spadla škaredě na zoubky.
Snad jsem trochu poradila.
Lucka+Klárka
Holky, můžete mi poradit s jakou cestovní postýlkou máte dobré zkušenosti a je v nich vůbec nějaký rozdíl? předpokládám, že ji budeme používat párkrát, hlavně teď přes léto a občas u rodičů, tak bych se spíš přikláněla k těm nejlevnějším…
Díky.
Adka
Ahoj,
cestovní postýlku jsme pro Míšu používali dokud se do ní vešla
Pak jí stejně vystrnadil brácha. Takže cca do 3 let. Máme prastarou zděděnou Chicco a je stabilně na chalupě. Jednou jsme měli půjčenou nějakou novější, bohužel nevím značku. Měla v té užší části zip do oblouku takže větší dítko, když by chtělo vylézt ho rozepne a nemusí se nebezpečně drápat ven horem. Pokud usíná dobrovolně, může mít postýlku rozepnutou.
Určitě si ji pořiďte, je to skvělá věc.
Katka
Ada v ni spala jeste tento vikend… Sice uz vetsinou spinka na normalni posteli, ale u nasich mame drevenou postylku jen metrovou, cestovni ma 120 cm - takze kdyz je treba dat obe holky do postylek tak jde Ada do cestovni, prote protoze je vetsi - a bez jedineho problemu - a to je nase Ada fakt velika - ma pres metr a k tomu skoto 20 kg.
Take pokud jezdite tak ji kupte. A 999 je super cena. My mame uz dva roky nejakou neznackouvou z Plusu za 1499…
L.
ahojky,
dovolené a cestování po rodině si bez cest.postýlky neumím představit. Mám jistotu, že z ní nevyleze a je to skladná záležitost, která zabere minimum místa v autě.
My jí používali do věku 28měs. a měli bychom jí určitě ještě teď, ale sestřenici, od které jsme jí měli půjčenou se narodilo mimi.
Investice v roce dítěte do této postýlky se Ti určitě vyplatí, pokud hodně cestujete. ![]()
S pozdravem Zuzka+Emily ![]()
Moc všem děkuji za názory a rady.
V Penny jsem se byla dnes dívat, ale bohužel tam měli postýlku jen zabalenou v krabici a odmítli mi ji ukázat, že na to nemají prostor. Tak to mi připadá trošku jako moc velký risk.
Asi koupím lepší, kvalitnější , použitou postýlku, nějaký typ, který tady ostatní maminky popisují dobře.
Moc díky a přeji spokojená, zdravá a dobře spinkajicí děťátka ![]()
Ahoj,
Ondra v cestovní postýlce spí příležitostně doteď - za měsíc bude mít tři. A myslím, že ještě nějakou dobu v ní bude. Koneckonců doma má taky ještě postýlku, i když už jen na pár měsíců.
Jediné, na co tě upozorním, je, aby ta vaše skládací neměla uprostřed jednu samostatnou nohu bez dalších vzpěr. Takovou měla moje kamarádka a po čase se uprostřed matračky postýlka vyboulila a byl tam hrb, který malou musel tlačit.
My máme Chicco Caddy a jsou maximálně spokojení (černá síťovina - je přes ni líp vidět, nešustivá matračka, přijatelná cena 1500-2000,–). Pak vím, že má hodně lidí Cam Nanna, taky jsou spokojení, i když většinou zrovna to, co píšu jako výhodu, nemá.
Dobře vyber!
Sylva
Tak dceri bylo pred necelym mesicem 3 roky a jeste minuly tyden v cestovni postylce spala. My ji teda vyuzili hodne, od mala misto ohradky a pak take na cestovani. Mame Chicco Caddy a je skvela, ze ma vsechny ctyri strany sitovane s cernou siti - je pres ni hezky videt…
my ji pouzivame hodne.. i kdyz terezce je zatim jenom 5 mesicu.. mam ji jako druhou postylku v kuchyni a bereme ji kamkolik jedeme (cestujeme dost casto). Mame Hauck Dream and play .. kupovala jsem novou za 1500,– ma i bocni prulez na zip az bude terezka vetsi. Myslim ze stoji za to ji poridit.. nam bude slouzit i jako ohradka
my mame taky Hauck dream and play s bocnim prulezem, je skvela- sklada se perfektne, i rozklada , vazi klas.11kg nebo tak nejak, ale slabinou je ZIP- po druhem pouzivani se pokazil…takze to asi prisiju na pevno, mohla jsem to reklamovat,ale co dostala bych stejnou a zase by to ten zip udelal, toz radeji vzala 300kc slevu a zasiju to.
pozor na Cam Nanna- pry se dost spatne sklada !
jinak urcite cernou sitku- fakt pres ni je videt narozdil bile sitky.D