Cestujete sami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
383
13.3.19 20:38

A ještě doupřesnění a doplňující dotaz…cestujete i když už máte rodinu? Já mám dceru, 10 let, ale „díky“ střídané péči i volný čas, který můžu využít jen pro sebe. S dcerou cestuji alespoň jednou ročně na delší dovolenou někam do tepla k moři, ted o jarních prázdninách jsme byli sami na tři dny v Londýně, navštívit studia Harryho Pottera a byla to taky paráda. Chtěla bych postupně cestovat i více s ní, ale zatím jí to ještě tolik nebaví. Snad začne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26566
13.3.19 20:38

Ja jezdila za mlada. KLidne jsem se sebrala a jela treba do Italie a ani jsem nemela jeste ubytovani. Nejak se to vzdycky poresilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122257
13.3.19 20:39

Za svobodna jsem sám cestoval - nejčastěji po horách. Má to i své výhody - člověk je pánem svého času, jen nesmí zatmět. Bohužel, má to i své nevýhody a tak se mi jednou stalo, že jsem asi 2 kilometry před Bumbálkou špatně došlápl a měl jsem oteklý kotník. Ty 2 kilásky jsem dopajdal. Později jsem na dovolené jezdil se svou ženou a teď, poté, co žena zemřela, jezdím někdy na krátké víkendové výlety se svou tříletou dcerkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
13.3.19 20:49

Za svobodna ano, když jsem nesehnala partáka, tak jsem jela sama nebo jsem se cestou s někým seznamila a cestovala s ním, našla jsem takhle kamarádku z Dánska, potakaly jsme se ve vlaku, ona cestovala ještě s jednou kamarádkou a já se k nim přidala.

Jinak sama jsem byla ve Francii a v New Yorku, kamarádka pořád slibovala, že pojedeme a nakonec že ne, tak jsem jela a bylo to super, seznamila jsem se tam s lidmi, bydlela na hostelu s dalšími batužkáři, hrozně ráda na to vzpomínám, i když první dojem byl, bože co to dělám, najednou taková megapole, člověk nevěděl kam dřív, kudy, vyznat se, cítil se uplně ztracen, ale na druhou stranu mě tohle vzrušuje, cestování miluji. člověk si to na jednu stranu užije sám víc než s někým, jde si kam chce, kdy chce, nemusí se přizpůsobovat, ale uplně sama bych taky nechtěla být, občas člověk potřebuje něco sdílet, zážitky, takže něco jsem podnikala sama, něco s lidmi, se kterými jsem se seznámila, měli zase jiné tipy co vidět nebo to tam už znali a věděli co za to nestojí. za mě, neboj se, super zážitky, osamostaníš se, poznáš nové lidi :srdce:

plis studijní pobyty, byla jsme v Lisabonu a v Londýně, i díky tomu se člověk otrkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
13.3.19 20:56

@Advise já mám zatím 3 letou a co se narodila říkala jsme si, že to přizpůsobíme, ale cestovat budeme jako za mlada, ale vše je jinak, s dcerou je to těžké, je hyperaktivní a nevydrží dlouhou cestu, pak je to za trest pro všechny, ale i tak cestujeme, ale větší dálky a exotiku odsouváme na později, takže spíš po Evropě a hodně po rakousku, miluji turistiku a i to s ní je těžké, ale snažíme se co můžeme..ráda bych znova do USA, chtěla bych route 66, i když ne uplně s trochou výluky, mám to promyšlené, byla sjem tam 2× a miluji to tam, ale ty přejezdy autem, je to všude dálka, tak až bude větší, aby taky z toho něco měla, snad do toho bude aspon trochu zapálená, manžel chce Japonsko, ale s ní to zatím nepůjde..ty ateliery Harryho Pottera mě lákají taky, už aby byla větší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
13.3.19 20:59

@Advise nejtěžší je první krok, pokud se domluvíš, odpadne ti stres jak se tam domluvíš, pro klid duše bych poprvé jela a měla vše dopředu naplánované a zjištěné a uvidíš, že to bude super, klidně napoprvé i něco blízkého, abys neměla pocit, že jsi někde hrozně daleko kdyby cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
13.3.19 21:00

@Advise rada jezdim sama na vylety pro me to relax od starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18137
13.3.19 21:10

Loni jsem byla s manželem s CK v Izraeli a byla jsem překvapená, kolik lid tam bylo samotných. Tak asi třetina zájezdu. Na ty poznávačky s cestovkama bych asi jela i sama, ale potřebovala bych organizovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
13.3.19 21:13

No, co mám dítě, jsem to udělala muži jednou, že jsem se sebrala a na týden vypadla a jeho nechala s dítětem doma. teď co kojím, no budu si zase muset nechat na hodně dlouhou dobu zajít chuť i na bezdětné vikendovky ve dvou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.3.19 21:13
@Advise píše:
A ještě doupřesnění a doplňující dotaz…cestujete i když už máte rodinu? Já mám dceru, 10 let, ale „díky“ střídané péči i volný čas, který můžu využít jen pro sebe. S dcerou cestuji alespoň jednou ročně na delší dovolenou někam do tepla k moři, ted o jarních prázdninách jsme byli sami na tři dny v Londýně, navštívit studia Harryho Pottera a byla to taky paráda. Chtěla bych postupně cestovat i více s ní, ale zatím jí to ještě tolik nebaví. Snad začne. :-)

Určitě cestuj i s dcerou😉, já mám úžasný vzpomínky na dětství, kdy jsme s našima jezdili všude možně, samozřejmě nám program trochu prizpusobovali, ale fakt jsou zážitky na celý život… Např. Paříž tzn. Eifelovka, Louvre a pro nás děti Disneyland…

S dětmi nedáš 4 muzea za den, ale zase objeviš i jinou zábavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
13.3.19 21:18

@welovefashion souhlasím, sama jsme ráda, že my cestujeme, naši moc necestovali a já vždy hrozně chtěla, ráda dceři ukážu svět, sice je to náročnější, ale stojí to za to, krásné společné zážitky a snad ji to i něco dá :srdce: ..na druhou stranu, není od věci si jednou za čas vyrazit jen sama nebo s partnerem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.3.19 21:27

@astoret ano to naprosto souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.3.19 00:39

@Advise to se nedivím, že jí to nebaví, když jsi ji k tomu nevedla od mala. My s klukem jezdíme od někde od miminka. Teď je mu 8 a nemám problém s ním sama někam vyrazit.
Jezdila jsem dřív na výlety i sama. Teď spíš s klukem. Ale i tak párkrát ročně jdu/jedu někam sama.

• Citovat
  • Upravit
36504
14.3.19 06:57
@Elephantka píše:
Cestovala jsem sama. Po Evrope i dal,
treba 3 mesice v Indii byla parada. Absolutne doporucuju.

Thajsko, Keňa…úplně si srovnáte myšlenky, hlavu,prožitek je také jiný, autentický, hodně se sám o sobě dozvíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
14.3.19 12:13
@lucenka píše:
@Advise to se nedivím, že jí to nebaví, když jsi ji k tomu nevedla od mala. My s klukem jezdíme od někde od miminka. Teď je mu 8 a nemám problém s ním sama někam vyrazit.
Jezdila jsem dřív na výlety i sama. Teď spíš s klukem. Ale i tak párkrát ročně jdu/jedu někam sama.

Ale já nikde nenapsala, že jsem s ní odmalička necestovala. Naopak, jezdili jsme všude možné, převážně po ČR, ale vždy ve více lidech. Teď nově začínám s dcerou jezdit sama do zahraničí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová