Četnost kojení

41
1.9.10 16:08

Četnost kojení

Ahojky.
Opět se sem obracím, pro radu… Myslíte si, že je normální když syna 4 měsíce kojím přes den max po dvou hodinách, spíše častěji a vnoci vydrží bez kojení 4-6 hodin. Je poslední dobou dost neklidný… Myslíte, že mu mlíčko už nestačí? Prospívá výborně. porodní váha a míra byla 3,200g 51 cm. Nyní 7,300g a 66 cm.
Díky za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
1.9.10 16:24

U nas to byla od narozeni naprosta normalka, kdyz vydrzel 2h, tak to byl luxus. Mezi 4 a 5m se to pomalinku polehounku trochu protahlo na 2,5h pres den a temer celou noc bez koja. Vzhledem k tomu, ze pribiral kg za mesic, tak jsem fakt nemela pocit, ze by mu to nestacilo :lol: V 5m jsme zacali s prikrmy a intervaly se protahli, ze vydrzel i ty 3h nekdy. Ale v pul roce se pokakalo to krasny spani a skoncili jsme s kojenim v noci i po hodine :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.10 16:27

Ja uz teda nekojim od druheho mesice, protoze jsem zacala prikromovat a mladej je proste linej cucat ode me, tak jsem to vzdala. Ale myslim, ze uz mu to mozna nestaci ale pokud zacnes prikromovat tak asi nebude chtit od tebe, leda by jsi mu to davala po lzickach aby neztratil ten reflex, ze musi hodne tahat od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.9.10 16:55

Měla jsem to taky tak. Pokud malý dobře roste a je spokojený, tak to neřeš. Taky jsem si z toho ze začátku dělala hlavu, ale pak mě laktační poradkyně ujistily, že je to v pohodě a že mám krmit podle toho, jak malá potřebuje. Teď jí bude pět měsíců a jsme na šesti kojeních denně, takže se to určitě časem srovná. Mrkni na www.kojeni.cz a mužeš některé zkusit napsat. Dobré stránky jsou taky www.kojeni.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.9.10 17:11

Koj podle potreby, kdyz ty mas hlad nebo zizen, taky si das ;) Intervaly jsou normalni, ja kojila v rozmezi cca 1h-3 (ale to spis vyjimecne, vetsinou v noci). Nejlepsi je proste nekoukat na hodiny, ja dost dlouho netusila, jaky intervaly vubec mame :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.9.10 17:12
Mysina píše:
Měla jsem to taky tak. Pokud malý dobře roste a je spokojený, tak to neřeš. Taky jsem si z toho ze začátku dělala hlavu, ale pak mě laktační poradkyně ujistily, že je to v pohodě a že mám krmit podle toho, jak malá potřebuje. Teď jí bude pět měsíců a jsme na šesti kojeních denně, takže se to určitě časem srovná. Mrkni na www.kojeni.cz a mužeš některé zkusit napsat. Dobré stránky jsou taky www.kojeni.net.

To jo, srovna, na 6ti kojenich jsme asi ted :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.9.10 19:10

Těch 6 kojení počítáte i noční nebo jen přes den?  :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.9.10 19:13

Pocita se to za 24 hodin. Jsou ale experti, kteri v noci koji jen jednou (od vecera do rana :D …to jsem vzdycky pocitala jako jedno kojeni :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.9.10 19:46

Těch šest kojení počítám za 24 hodin. Malá teď v pěti měsících už v noci spí deset hodin v kuse, takže v noci už nekojíme. Usne v deset večer a vzbudí se v osm ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
2.9.10 09:05

Já jsem to měla asi taky tak, je to asi období. Byl to hroznej „prsofil“, kojila jsem taky co dvě hoďky a v noci vydržel klidně i 7 hodin (20-3), ale od tej třetí v noci to jelo zase po dvou hoďkách :zed:
Přešlo to, teď (7m) je přesnej jak hodinky - co 3 hodinky se nabaští a jsme spokojení oba dva.
UM nikdy v životě ještě nepoznal a jsem moc ráda, že furt kojim.
Zkus vydržet - řekni si nějakou dobu, kterou tomu dáš. Třeba dva tři tejdny, neboj hlady neumře a případný manko pak dožene o to rychleji. Důležitá by pro mě asi byla další prohlídka u Dr., i když tabulkový sledování váhy není u dětí ten nejrozhodnější faktor :think:
Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
2.9.10 11:02
Silvie G. píše:
Ahojky.
Opět se sem obracím, pro radu… Myslíte si, že je normální když syna 4 měsíce kojím přes den max po dvou hodinách, spíše častěji a vnoci vydrží bez kojení 4-6 hodin. Je poslední dobou dost neklidný… Myslíte, že mu mlíčko už nestačí? Prospívá výborně. porodní váha a míra byla 3,200g 51 cm. Nyní 7,300g a 66 cm.
Díky za reakce :mavam:

pokud dobře prospívá, tak bych to neřešila a kojila v klidu dál podle potřeb mimča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
2.9.10 16:19

Fajn, určitě vydržíme… Malý to prso vyžaduje i kvůli tuleníčku a bolí ho dásně kvůlí zoubkům, jak jsem se dozvěděla u dr. To prso ho asi uklidňuje a tak pořád chce. Dudlík nechce, z flašky taky odstříkané mlíčko nevypije, takže to musíme nějak přečkat… Moc děkuji za vaše rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.2.15 13:23

Taky se priklanim k narozu, neresit' a kojit dle potřeby. My měli při přechodu na 2. a 3. Měšic vždy problém s rozhozenim systému - mimi soda pravidelné co 3 nebo 4 horky, což je super. Když se to rozhodilo, kojila jsem dal ( i hodinu) a vždy jsem se po cca 10_20 min predklonila a prs stlacila (rady ze supr stránek www.mamila.sk) - mlíčko znova začne téct a o dost silnej.. Po týdnu problému se kojení zas upravilo, ale u toho predklonu a stlačení prsu už jsem zůstala..:-) taky porad kojim z obou prsou-to taky na tech stránkách doporučuji, když mimi porad chce, tak mu dat dosyta a ‚předním‘ a ‚zadním‘ mlikem se ne rozptylovat..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová