Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všem ![]()
Malýmu jsou 4 měsíce,je plně kojený.Protože i v noci vyžaduje kojení po 2 hodinách,rozhodla jsem se skusit dát Nutrilon,jestli ho nezasytí na delší dobu.První noc vypil a dobrý.Jenže po druhé ho vypil,pak vyzvracel a pak zvracel třikrát i po kojení.Myslela jsem,že má střevní chřipku,nenapadlo mně,že to je po to UM,takže jsem to dnes v noci skusila znovu a on se dvakrát toho Nutrilonu napil a začal se dávit,tak jsem mu ho už nedala a normálně nakojila,ale do pěti minut šlo všechno ven a pak za tři hodiny vyblinkal celé další kojení.Nevíte čím to může být?
Děkuji
tak si přes den ostříkej dej do chladničky a v noci mu to dej místo Nutrilonu .ušetříš svoje peníze a asi i jeho žaludek .Myslím ,že pokud máš mlíko je zbytečný mu dělat takové mixy .Ps:a jakej Nutrilon mu dáváš ?
taky si myslím že mu to asi nesedne…mě Max takle pořád blinkal když se třeba hodně přejedl nebo se najedl moc brzo a smíchalo se mu to v žaludku.A jakou máš lahvičku?ješě že jsem četla že savičky s velkým průtokem dětem taky nedělají dobře
Holky proboha jaký mixy…Myška má dost velkej problém s malým že vůbec nespí. Vstával jí po dvou hodinách na jídlo a ještě pak třeba dvě hodiny v noci nespal vůbec. Teď se to zhoršilo a vstává i po hodině a Myška už z nevyspání prostě zkolabovala. Tak jsme v domovský diskuzi Myšce poradili ať zkusí na noc Um, že je sytější a možná se i vyspí. No a stalo se to co psala. Kubík nemohl být přejedený když Myška píše že si dvakrát loknul Um a začal se dávit. Podle mě by to mohla být alergie.
petru:tak promiň je to diskuze tak píšeme svůj názor:-) mě max taky zvracel po UM když se dvakrát napil…vyzvracel všechno (co mu ještě zbylo) předešlé mléko tak proto píšu že mu to nesedlo nebo ještě neměl ztrávené to předchozí. Když píšeš že podle tebe je to alergie tak já píšu že podle je by si měla zajít k dr
mě přesně v tomdle měsíci hnal na prohlídku kvůli jaké-si nemoci (nemyslím reflux) kde mají převážně kluci problém s přijímáním mlíčka a takle zvrací,nepřibírají na váze atd.
myšce přeju hodně štěstí ať se to brzo vyřeší a melej i ona jsou v poho ![]()
Pavla23 ono to spíš byla reakce na Pavlak5…vyznělo mi to jako „co jako vymýšlí Myška za kraviny“ a dělá chudince malýmu mixy a kazí mu žaludek ![]()
Tak můje zkušenost, vem si z toho co potřebuješ ![]()
Malého jsem kojila, ale v noci mi plakal, měla jsem málo mléka - měl asi 3 měsíce, začala jsem dávat UM, ale musela jsem koupit snad 4 krabice, obyčejný Nutilon, zvracel- myslím modrý, tak jsem koupila zelený, to zase měl prdíky, tak jsem koupila Sunar, ten nechtěl a nakonec jsme skončili na Hami.. pil ho pěkně, ale taky se najoby nadavoval. Tak jsem mu koupila křížek a pil pěkně.. Malý nesnesl, když mu to teklo hodně.
Moje kamarádka taky měla problém s flaškou a poradila jsem ji křížek a pomohlo to.
Navíc teda a to je každého věc,jak si udělá, se můžou dávat už kaše a příkrmy, ale to ti každý řekne něco jiného. Sestřenice měla přesně to samé a doktorka ji řekla, že to malému už nestačí na zasycení, tak začala dávat mrkvičku od 4. atd a a na noc kaši
Petrucho:-promin ,že jsem urazila tvůj jemnocit .Nikde nepíšu ,že mu maminka Nutrilonem(sama ho dávám doted) žaludek KAZÍ,píšu ,že mu ho ušetří,když mu ten nutrilon nebude dávat ,protože mu zjevně nesedl.A žaludek se zvracením namáhá jak známo.Jestli má maminka ,mlíko nevidím důvod proč si neostříkat a nevstávat s tatínkem na střídačku.Nebo dělat kaši z mateřského mlíka na zasycení.Otázka je jestli malej skutečně v noci „pije“nebo si jen dudá „na uklidnění“ .
A pokud jde o alergii -na co máš podezdření ?
Jinak jsem tedy tím vším chtěla říct ,že pokud je malýmu špatně z Nutrilonu musí tedy zkoušet jiná mlíka pokud chce za každou cenu podávat UM.Ale za sebe můžu říct ,že to může být cesta dlouhá a trnitá .Já hledala vyhovující mléko pro malého 6měsíců a nebylo to jen o blití a nespavosti ,ale později se při výměně za další zanačku UM zase průjem a zácpa a nechutenství a úplné odmítání mléka -no pokud možno doporučila bych se tomu tedy vyhnout pokud to trochu jde vždyt jako kojenýmu dítě už za dva měsíce bude zavádět příkrm.
také sem začala malou na noc přikrmovat nutrilonem a po několika dnech začala po něm hrozně zvracet, tak sme koupili Nutrilon HA a ten už nezvrací…od 7.týdne už mi spí celou noc (zhruba od 23h do 7h) ![]()
A nebo můžeš zkusti nějaké antirefluxní mléko, po tom by zvracet neměll ![]()
Naše malá,absolutně neblindící mimino po Nutrilonu zvracela jak šakal
Co je to ten křížek?Zatím teda jenom kojím,protože žádný UM u nás neprošlo,ale jednou taky začnu přikrmovat,tak ať vím jak na to ![]()
Dobré ráno dámy, potřebuji poradit
, mám 7 měsíčního chlapečka, je na příkrmech a kojen, jenže mléka v prsou ubývá (spíše funguje už jen jedno a to spíše jen na žízeň) a já malému občas udělám um, jenže po něm mi děsně zvrací - zkoušela jsem Bebu, Babylove, Sunar a furt blinká, máte tip jaké koupit aby to bylo lepší? po kojení mi blinkal taky ale tak nějak vždy když se přecpal jinak to bylo celkem v klidu… děkuji za tipy či rady ![]()
Moji kluci po UM přestali zvracet v době, kdy jsem přestala střídat MM a UM. Prostě jim to vadilo a to tomu staršímu byl rok a normálně jedl. Ale oba jsou refluxoví, tak nevím, do jaké míry to může souviset.
Za nás můžu doporučit Hipp.
Za nás taky Hipp. Má v sobě probiotika, takže je dobrý na zažívání. Malej zvracel po Nutrilonu, po Sunaru a Bebě se ucpal, že nemohl kadit, ani prdět, tak nám v lékárně doporučili Hipp a od té doby super.
Ahoj, nedávno jsem v jiné diskusi psala, že mi 10 měsíční dcera od narození často ublinkává a jestli je to normální. Teď jsem asi našla příčinu - zvrací mi po UM. Teď jsem ji ho 2 dny přes den vůbec nedala (jen na noc) a ani jednou se nepozvracela. Na noc to bylo vždycky v pohodě, to si lehne a spí, neblinká. No a já se teda ptám, co s tím? Mám zkusit jiné UM? Od narození jsme kupovali Sunar a pořád ublinkávala, ale byla spokojená, neplakala, tak mě ani nenapadlo, že by to mohlo být mlékem. Syn měl taky Sunar a byl v pohodě.
Nebo už tolik UM nepotřebuje a dávat ji ho teda jen na tu noc?
Děkuji ![]()