Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím poraďte, holčičce je 8 týdnů a papá Bebu AR ( ublinká po normálním mlíčku )momentálně jí dávám těch cca 12 ml 6-7 denně, jenže po tom co dopije začně natahovata fňuká - přišlo mi, že z hladu. Tak jsem udělala už pár dávek 150 ml, po snědení vypadá spokojeně, když jí dám odkrknout, tak se trošičku poblinká - vypadá to jako sražené mlíčko a trochu to kysele zapáchá. Tak nevím, jestli je ta 150 na ní moc a překrmuji jí, ale co zase dělat když má po 120 ( asi ) hlad?
jo, ještě před tím ( cca půl hodiny ) než pila mlíčko se napila trochu čaje
Srazene mliko hned po krmeni by mohlo znamenat, ze ma v zaludku jeste to z predchoziho krmeni, nevim, jaky je vas interval, ale dela to i po vetsich pauzach, nez jsou 3h?
Mates byl hodne blici, ale vetsinou ublinknul mliko cerstve, kdyz byl po nakojeni. To ze ublinkaval i hodinu po kojeni je vec jina ![]()
Dalsi moznost je prilisne mnozstvi zaludecnich stav, na to jsme meli jakysi lek, mel by to vyresit dlouhodobe, ale nemohu si vzpomenout, jak se to jmenovalo, tusim helicid, musela jsem koupit formu v tobolkach, tobolku rozdelat, spocitat kulicky v ni (jako byla to klasicka zelatinova tobolka, tak si asi dokazes predstavit to pocitani kulicek
), bylo jich tam tusim neco pres 120, rozdelit na 3 casti a dat mu to. Mel to jednou, pak jsem se na to vykaslala a s vekem to blinkani uplne vymizelo.
Abych upresnila, Mates po jidle strasne pronikave kricel, meli jsme s doktorkou podezreni na reflux, kdy mu ty zaludecni stavy palili jicen.
Jj zdrclé mlíčko znamená že ještě nestrávila to předchozí..
Jaké má pauzy v krmení? Ju a proč dáváš čajík? takhle malé miminko by mělo mít zatím jen mlíčko ![]()
Ivy.mystery píše:
Jj zdrclé mlíčko znamená že ještě nestrávila to předchozí..Jaké má pauzy v krmení? Ju a proč dáváš čajík? takhle malé miminko by mělo mít zatím jen mlíčko
taky se divím proč čaj?
![]()
no, právě že mi všichni tvrdí, že mimi které je na UM by mělo pít čajík nebo vodu kvůli zažívání, aby ji tolik netrápily prdíky a aby nebyla dehydratovaná…
S tím ublinkáváním i třeba 2,5 hodiny po papání se nám to stane
ale to je nesražené, prostě normální ublinknutí slin s mlíčkem.
Krmím jí po třech hodinách ( ale doktroka mi řekla, že když bude mít hlad a bude plakat, tak ji mohu dát o po dvou a půl
)
To s tím pálením žáhy je zajímavé, zkusím se poptat doktorky, ale zase je divné, že by jí to nevadilo když vypije víc mlíčka, to už pak nefňuká
No ja myslim, ze i detem na UM by do nejakych 4m mel urcite stacit jen mliko, kdyz uz na zizen, tak vodu, caj netreba. Az zacnes s pevnou stravou, tak bych davala na zapiti, ale zatim je to zbytecne.
Ale nevim, jestli by piti cajiku vyustilo v ublinknuti srazeneho mlika ![]()
Rybko, zkusila bych dodržet ty tři hoďky (tedy pokud nebude nějak extra řvát hlady) a přestala dávat čaj.. Já se na to ptala pediatra a ten mi říkal, že až do zavedení příkrmů dítě na UM žádné další tekutiny nepotřebuje (výjimkou příliš horké dny, které jsou ale pryč).
ahoj,malé jsou 3 měsíce a taky mi ublinkává ještě i za hodinu po jídle,někdy i za 2 hodiny a to jíme po 3 hod.,někdy ovšem řve hlady i po 2,5hod.U nás je to možná tím,že si teď často cpe ručičky do pusinky a loví zoubky-strašně slintá- tak vůbec nevím.Nemůže to být UM? ![]()
Ahoj,mě Petříčk taky ublinkával i několik hodin po UM,dokonce sme byli i na vyšetření jestli nemá reflux,ale neměl.
Jaké dáváte mléko?Okamžitě po vyměnění mlíčka blinkat přestal.
Původně měl BEBU a to blindil,začala sem dávat Nutrilon a přestal blinkat okamžitě.
Pak jsem v akci koupila HIPP a blindit zase začal,tak zpátky Nutrilon a zase neblindí,tak zkuste vyměnit to mlíčko,třeba to taky zabere jako u nás.
ahoj- ziji v UK , tady rikaji, ze mas dat mimcu tolik, kolik chce…coz zrovna u meho syna neplati, protoze by snedl i krabici kdyby mohl… takze trochu vic mleka si myslim dat muzes, udaje na krabici jsou orientacni… na blinkani jsme dostali Gaviscon infant, bylo podezreni na tichy reflux, ale samo se to pak upravilo…/nevim jestli stejny lek je i v CR/
mozna blinka i z toho caje, kdyz ma brisko preplnene mlikem i cajem…tekutiny se zbytecne podavat nemaji, zatezuji ledviny… vzdyt i UM obsahuje vic jak 99%vody
…
zabkakvak- syn tez ma porad prsty vpuse a silene slinta, asi je svedi dasne… ![]()
Ahoj, malý je na UM cca od 8 týdnů a od dr. sem měla nakázáno, že musí vypít cca 10 ml denně čajíku (pouze heřmánkový), je to prý kvůli trávení a kakání, aby si to tělo s tím poradilo.
já se snažím dodržovat ty tři hodiny, jen opravdu výjmečně jí dám dřív, ale to už musí extra plakat.
Mlíčko už jsme měnily 4×
Nejdřív v porodce jsme měli BEBU HA, když jsme přišly domů, tak po konzultaci s pediatrem jsem dala Nutrilon, jenže po tom plakala a asi jí bolelo bříško, pak jsme dali zpět Bebu, ale normální, jenže po tom blinkala fakt moc, tak jsme koupily BEBU AR a po té se to ublinkávání zlepšilo. Já jsem s tím ublinkáváním smířená, samo že mě trápí, že jí asi pálí ta žáda jak blinká, ale to sražené mlíčko asi dobré není… ![]()
Právě že se na ten čaj názory různí, ona mi stejně víc jak 20 ml denně nevypije a z toho ještě půlku vycintá a zbytek vyblinkne
![]()
Po heřmánkovém čajíku měla lehce průjem, hodně řídkou stolici.
Liky také mám pocit že by sežrala celou krabici kdyby mohla ![]()
Je mi jí líto, protože po každém jídle fňuká asi hlady a já se jí víc mlíčka bojím dát… ![]()
muj syn vypije 180ml a chtel by jeste…tak mu dam dudlik a on se uklidni…ma vzdy takova obdobi, kdy by jedl a jedl, pak zase kdy snese i to, ze mu dam „jen“150ml…ja myslim, ze kdyz ji das o trosku vic, ze se nic nestane…zalezi na tom jak pribira…kdyz po tydnu zjistis, ze pribrala vic jak 300g tak je prekrmovana…ja syna ze zacatku prekrmovala/podle rad mistnich UK odborniku- byl kojeny a jeste dokrmovany/pak mi cesky doktor vynadal…
ale podle tabulek by to u vas melo byt v pohode…treba kdyz ji das trosku vic tak dele vydrzi , mlicko se zpracuje a nebue pak ublinkavat…
Synkovi na to ublinkavani pomohly anticolic flasky,krmeni po 3,5-4hod. ne moc teple mliko a postylka v sikme poloze…ted ma 3 mesice a je v pohode, ale pamatuji, ze kolem toho 6-8 tydne jsme to meli tak jak vy..... drzim palce…
také jsem to zkoušela jí „opít“ dudlíkem, ale vždycky ho vyhodí, potvůrka ![]()
Už jsem začala dávat stálou dávku té 150ml, jenže ona opět po nějakých pár dnech začala natahovat, tak už nevím ![]()
Někde jsem četla že pro nenasytné děti je dobré udělat odvar z vloček a to použít místo kojenecké vody…
Ale už mi dlouho neublinkla sražené mléko- ťuk ťuk
, jen takové to se slinama, prostě normální zvracení mléka co se nedostalo do bříška.
Spí ve zvýšené poloze, jen jsem nevěděla že bych neměla dávat moc teplé to mlíčko - v porodce nám říkali že čím teplejší tím lepší - samozřejmně max do těch 40-45°C a lahvičky s ventilem také máme, od Aventu, zkoušeli jsme MAM a NUK, ale z těch nepila.