Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj damy, mame nutrilon UM pouzivam lahvicky a savicky vyhradne AVENT, holcina mi pije z 1,2 ..savicka 3 je na ni moc rychla, jak casto kupujete nove savicky? nekde se pise ze cca kazde 3mesice. A jake davate na kasi? jeste mam asi 3variabilni ale s temi neumim pracovat:))) diky za radu
tak to se mi zdá dlouho
Já malému měním nebos píš měnila když byl malý tak zhruba 3 týdny… měla jsem vyvařených nejdřív víc - asi 3, a měnila během dne, enchtělo se mi to pořád mýt a vyvařovat, tak jsem si připravila víc. Když byl jenom mléko 7 denně, kaše, čaj.
Teď mám jednu na čaj a mléko a měním tak za 3 týdny. Ale sama jsem nevěděla, asi jak kdo uzná za vhodné
aha no ja mam asi 17lahvi avent a na kazdy savicku, vzdycky to po sterilizovani a po jidle prohlidnu, zatim se zadna neprotrhla ani neznehodnotila..
17 lahví?? to musíte mít spotřebu
ale myslela jsem to tak že asi jednou do měsíce jsem ty savičky měnila nebo podle toho jak byly používáný. Na čaj moc nebyly, pil jenom mléko, tak spíš ty mlékové
prosim te spotrebu nemame, nejaky lahvicku koupil manzel v nakupni horecce, nejaky segra, mamka:D noo seslo se jich nam tolik:D tak aspon se podedi.. ![]()
spotreba je tak 5lahvicek denne:D a vystrerilizovat:D
to musela být velká horečka
. Já mám právě - měla obyčejné od Bočka, protože i ten Nuk a Avent, nechtěl to, chtěl cucat o obyčejného dudlíku
takže jsem ráda, že mi nikdo nic nekupoval, protože každý chce zanačku a určitě by mi nakoupili toto. Navíc jenom křížek,který neteče - i teď když je starší. Takže pro mně měnění neni problém.
no horecka to nebyla, jenom jsem prestala ze dne na den kojit, a manzel koupil tu velkou aventovskou sadu jak je spolu s tou jidelni.. ty via poharky ty jsou super na prikrmy, a mama paralelne kdyz jsem byla v nemocnici privezla taky stejnou sadu:D
tak to jsem taky přestala kojit den ze dne a to bylo něco pro přítele - běhat na šlašku , měla jsem teda koupenou ten Avent a nechtěl z ní, potom mléka, měli jsme doma tolik krabic než jsme mu dali mléko, které chtěl.Ale mně je problém kupovat ty křížkové savičky, moc jich neni
takže jednu dobu jsem musela i na netu, tady nebyly
krizkova savicka? co to je?:) to neznam.. no mala se nastesti chytla, takze nutrilon a avent na prvni pokus:)
to má místo tečky - otvor, křížek a to když nahneš flašku, tak nic neteče. Teče jenom když dítě zatáhne. Malému vadilo, že to teče, musel si sám sát.
Kamarádce dítě nechtělo pít, tak jsem ji to poradilo a pilo, tak někdy se takové děti najdou ![]()
Jinak podle toho jak píšeš máš malé dítě. Jak bys vyčistila flašku tmavou od čaje? Mám slzičku flašku, takže nějakéá štětka tam neprojde, vyvařuju a stejně to nepomohlo Je hnědá vnitřek od čaje, a na první pohled je jak hodně špinavá ![]()
Ale zase nechci malému na staré kolena kupovat novou, má už 19 měsíců, chci přejít na hrnek.
ja pouzivam teda caje ale ty klasicke sackove, ne sypane, no a kdyz je umyju jarovou vodou a vysterilizuju tak je pekne cista..
slzicku flasku? no nekde jsem koupila takovou tu stetku a ma stetky z obou stran, ta jedna je na savicku:) tim by se to mozna dalo..
teda my teprve s cajema zaciname:) ![]()