Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den.
Do kolika měsíců se dává miminko odříhnout? Máme problém při nočním kojení. Ondrášek mi vždy usne a pak si už neříhne…
Díky za reakce ![]()
pokud je v pohodě a netlačí ho bříško, tak bych noční kojení neřešila. klárka si přestala odříhávat při nočním kojení cca ve 3 měsících - prostě se nacpala a spala dál. tak jsem ji nebudila ![]()
jestli př kojení usne tak bych určitě nebudila,taky jsme to tak meli. ![]()
Čauky, mě neříhá skoro vůbec nebo až za hodně dlouho -třeba hodinka. Takže v noci kojím vleže, on usne a přendám, od začátku proto dávám na bok a má trochu vyvýšeno - jako to mají v porodce. ![]()
Ahoj.Já to řešila u prvního.Chodila jsem s ním i třeba hodinu po bytě a stejně si neříhnul.
Tak jsem to pak neřešila.U druhého to bylo v poho,ten to zvládal ještě při kojení.A když byli oba starší,tak se vždycky"vyprděli".
![]()
Mně v noci taky neříhá, téměř vůbec
Bříško ho netlačí, tak ho nechávám…Ze začátku jsme dávali na bok, teď už leží jen na zádech.
Nám malej taky neříhal,usnul,tak jsem ho nechala.Bříško ho nikdy nebolelo.Taky jsem to řešila s doktorkou,a ta říkala,že některý mimina neodříhávají ![]()
Já kojila vždycky jen v sedě i v noci, když se nabaštil, tak jsem ho dala do svislé polohy, chviličku počkala a pak uložila. ![]()
Jo jinak přes den jsem vždycky čekala až si říhne. No ale mi jsme stím něměli nikdy problém. Odříhnul si pokaždé do pár minutek. I teť a to mu je 9měs. ![]()
Hmm, odříhává si do dneška a jsou mu čtyři…
![]()
Ale to už aspoň nepotřebuje tu asistenci ![]()
Tak to jsem klidná… Zvedám ho vždy a spinká mi taky na bočku. Už se tak sám přetočí. Matraci v postýlce máme taky v mírném sklonu, jak nám dr. doporučila. Ještě se chci zeptat. V noci se mi vždy mezi kojením na chvíli probudí a jen tak pomrnkává. Otočím ho na bříško a spí mi ještě pár hodinek dále. Mám monitor dechu, ale i přesto mám trochu obavy. Jak jste na tom vy? Četla jsem, že nejnebezpečnější je to prvního pů roku. Malý měl teď 4 měsíce. ![]()
Holky to je děs - strašák SIDS, já se také stále bojím, ale pokud to dítku vyhovuje, nedá se nic dělat.
![]()