Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den.
Minulý rok jsem se musela rozhodnout, zda-li chci fixovat u ČEZu elektřinu na rok, 2, nebo 3. Veškerá komunikace probíhala pomocí emailu.
Rozhodla jsem se pro fixaci na1 rok.
Nyní jsem s hrůzou zjistila, že mám fixovanou cenu na 2 roky 😳
Mám nějakou možnost reklamace? Samozřejmě mail, který jsem jim posílala mám… Děkuji
@Janča1212 píše: Více
Ty sis nepřečetla smlouvu/dodatek ke smlouvě, kde je uvedený konkrétní ceník?
Můžeš zkusit je kontaktovat, ale pochybuji, že uspěješ. ![]()
@cecetka jak jsem psala - komunikace probíhala mailem. A absolutně jsem nepočítala s tím, že když jim odpovím, že chci fixovat na 1 rok, že mi to nastaví na 2 🤔
A nic jsem nepodepisovala…
No ale museli ti poslat nějaký dokument ke schválení, ne? Kde máš i vše zkontrolovat…nebo to se pak prakticky všude dělá
je to hodně zvláštní teda
@Janča1212 Ve svém zákaznickém účtu máš všechny smlouvy a dodatky.
Nedošlo mezitím k prolongaci smlouvy? Správně tě měli vyzvat nevím kolik dní před vypršením smlouvy, že ti končí smlouva. Pokud jsi nereagovala, dochází automaticky k prodloužení. Každopádně, co máš napsáno přímo ve smlouvě? Dva roky? Pokud jsi ji podepsala, tak se z toho vyvázat nepůjde.
@Veveří
Byla jsem v zákaznickém centru a sepsali se mnou reklamaci… Jsem zvědavá, jak rozhodnou. I když myslím, že vím, jak to dopadne.
Paní za přepážkou mi dala za pravdu. Mailem jsem jasně dala vědět včas, co chci…
V tu dobu jsem ještě neměla jejich aplikaci, takže v podstatě jiná možnost komunikace pro mě nebyla. I tak mi dali 2 roky