Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, asi se nám klubou zoubky, máme chamomillu 9ch, můžu dát kuličky rozpustit do čaje, aby si vždy cucnul? pokud ano, kolik kuliček? moc děkuji za rady. P.
do čaje určitě ne,do vychladlé,převařené vody,nebo do trochy vody na lžičku,ne kovovou
můžeš dát do 1dcl vody 10 kuliček a dávat po lžičce celý den nebo 5 kuliček do trošky vody rozpustit a dát malému jako jednu dávku já dávala do stříkačky co je u nurofenu a pomalu dávala cucat
ty joo tolik?zatím jsem dala 3 kuličky do 1dcl vody a potřela. děkuju za radu.
Nepíšeš kolik je prckovi mám homeo mudr a ona říkala co je spojeno s hlavou tak větší ředění takže já kupovala 15ch a teď má malej 1,5r a kupovala jsem 30ch a to jsem dávala jen 2× denně jinak čtu v knížce mají jí v lékárně zadarmo chamomolla - přecitlivělost na bolest,jedna tvář rudá druhá bledá,teplota a průjem při prořezávání,záněty středního ucha a průdušek při růstu zubů,jinak té 15 ch jsem dávala po 3 kuličkách na dávku
Další podle příznaků
Aconitum napellus
extrémní bolest doprovázená neklidem často zanícené dásně,tře si je pěstí
zhoršení chladným vzduchem a nápoji
Phytolacca decandra
bolestivé prořezávání,kouše matku úleva stiskem dásní
Magnesia phosphorica
onemocnení u dětí kterým rostou zuby -bez teplot
střevní kolika plynatost
Omlouvám se za román,ale třeba ti to pomůže u malého chamomilla působila u malé nee
Tak jestli hodně trpí tak můžeš tu 15 a třeba jen 2× denně nebo 3× denně 3kuličky
Kudrbaby píše:
ty joo tolik?zatím jsem dala 3 kuličky do 1dcl vody a potřela. děkuju za radu.
jeee.ono se to tím nepotírá,neměla by jsi na ty kuličky ani šahat,jen přímo z toho dávkovače nasypat,rozpustit a dát mu vypít ![]()
Ahoj, kdo má zkušenost se správným dávkováním tohoto homeopatika? Mohu 2 letému dítěti rozpustit v trošce vody 3 x za den 5 kuliček nebo je lepší nasypat větší dávku (kolik?) do 1dcl vody a podávat průběžně? Vycucat mi to nechce…
Děkuji.
Spletla jsem se v názvu tohoto homeopatika.. My máme Belladonna 9 CH… Tak prosím o radu s dávkováním tohoto homeo…
@Martikov
Rozpoustela jsem v trochu vody pět kuliček a podávala lzickou najednou
@Martikov Já přímo Belladonnu (na afty) dávala tak, že jsem rozpustila tuším 3 kuličky (ale měla jsem ch 30) ve vodě v injekční stříkačce a podávala na 3× po půl hodině.
Kdo ti to doporučil a na co? Ona není univerzální rada, na každý problém se to dává jinak. Tady se v tom vyzná @Jankap.
My to máme na zarudlý krk s teplotou.. Asi to pomáhá, protože teplotu po dvou dnech už nemá.. Měla by být dobrá taky na přehřátí a v počátcích různých virových či bakteriálních infekcí. Mám doma knihu od jednoho homeopata a stejně to používá moje sestra na její dceru a ta k tomu homeopatovi přímo chodí.