Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den teprve začínám s takovýmy léky mám chamomilla vulgaris ch9 dostala jsem to od švagrové pro mého 5ti měsíčního syna na prořezávání zoubků chtěla jsem vás poprosit o radu jak s dávkováním a jak to podávat
a jestli je nějaký rozdíl mezi cg9 a ch15 Moc děkuji předem za radu
Ahoj, já používám na prořezávání CH15, k těm menším ředěním (CH 9 a 5) už píší teploty, takže mám jednu pro případ nouze, jinak používám 15. Ale použít jí můžeš, nejsem homeopatik, ale dávám při těch menších číslech jen jednu kuličku. U 15 dávám 3 kuličky (někdy při velkých mrzutostech i 5 kuliček) dle potřeby. Určitě ale zapátrej, už se to tu probíralo..Jo a zaleju převařenou vodou, nechám rozpustit a vychladnout a tak 20 min po podání nic nejíst a nepít, což se nám moc nedaří, ale aspoň chvilku, aby se to vstřebalo. ![]()
Já jen, aby bylo jasno… chamomila je obyčejný heřmánek, takže bych z toho vědu nedělala.
Ahoj, Chamomilla není jediný lék, který se používá při obtížné dentici. Mrkni sem , jsou tam popsané i další léky a postup při podání. U miminek je nejlepší rozpustit jednu kuličku v 5 ml stříkačce a vždy trošku stříknout do pusinky. Jedno stříknutí = jedna dávka.
Ahoj, chci se zeptat, koupila jsem synovi homeopatika Chamomilla 9 CH a tam pisou, ze pripraveny roztok se ma uchovavat v lednici, ale ja se mu to bojim davat studeny z lednice, obzvlast, kdyz ted byl na kontrole a ma zarudly krk
![]()
Vy jste to uchovavaly jen v lednici???A podavaly jste prubezne cely den, nebo jen, kdyz melo bolesti
Diky za odpoved
![]()
Jinak pokud nekdo vite, co je jeste dobre na zoubky v necelych trech mesicich, tak sem s tim
![]()
Jednoznačně goporučuji Chamonilku také, my začali dtto 3 měsíce. Dávali jsme při bolestech. Ještě k tomu dudlík-kousátko od Bočka http://www.zbozi.cz/…ik-s-krytem/. Také jsme přiměřeně aplikovali Calgel. ![]()
@maxi2408 píše:
Jednoznačně goporučuji Chamonilku také, my začali dtto 3 měsíce. Dávali jsme při bolestech. Ještě k tomu dudlík-kousátko od Bočka http://www.zbozi.cz/…ik-s-krytem/. Také jsme přiměřeně aplikovali Calgel.
Dikyyyy a uchovavala jsi to v lednicce, jak rikam, ja se docela bojim, aby z toho nebyl nastydly, uz takhle staci, ze ma zarudly krk
![]()
Buď bych rozpouštěla v odstříkaném mléce nebo převařené vodě, ale já teda roztok nedělám. dávám při potížích jednu kuličku každou hodinu na doporučení homeopatky.
JJ, zapomněla jsem, také jsme nedělali roztok - rozpouštěla jsem v odstříkaném mléce. ![]()
A v tom mlece jste rozpousteli kolik na jednu davku??? a kolikrat podavaly??? diky
![]()
Ahoj,
přesně takto:
5 kuliček tak do 100 ml čaje nebo vody a nech mu to popíjet v průběhu dne nebo noci, tak 3-4× denně dát napít, může se opakovat i po 10 minutách.
Dává se při bolesti, když je kojenec mrzutý, náladový, vzteklý a při horečce, když je jedna tvář rudá a horká a druhá bledá. Zlepšení nastává pasivním pohybem (pochováním, projížďkou v autě).
My ve třech měsících vodu ani čaj nepili - takže do stejného množství odstříkaného mléka a mezitím normal kojení.
A co Ti stydlínové na konci? Se radši zeptej, než…
Tak ať se daří ![]()
@maxi2408 píše:
Ahoj,
přesně takto:
5 kuliček tak do 100 ml čaje nebo vody a nech mu to popíjet v průběhu dne nebo noci, tak 3-4× denně dát napít, může se opakovat i po 10 minutách.
Dává se při bolesti, když je kojenec mrzutý, náladový, vzteklý a při horečce, když je jedna tvář rudá a horká a druhá bledá. Zlepšení nastává pasivním pohybem (pochováním, projížďkou v autě).
My ve třech měsících vodu ani čaj nepili - takže do stejného množství odstříkaného mléka a mezitím normal kojení.
A co Ti stydlínové na konci? Se radši zeptej, než…
Tak ať se daří
Moc díky
![]()
Ja jsem mela lahvicku od Babycalmu, kde je kapatko a ma to obsah 50 ml, tak jsem tam soupla pet kulicek a davam mu to po krmeni, tak 6× natahnu do kapatka, aby to byla tak jedna lzicka…zatim spinka, coz je pro me uplne k neuvereni
![]()
ale do te lednicky si netroufnu, ono je to i tak dost studeny, jak ted nejsou ty vedra…a budu po 24 hod. vylevat a delat novy a snad to nicemu nemuze vadit, ze to nebude v lednicce…a budu mu to dneska davat aspon 5×
a pak uvidim…ale zatim to vypada jako zazrak, kdyz si vzpomenu na predchozi dny
![]()