Moxování

xyz
3294
10.2.09 18:02

Moxování

Ahoj.
Provozujete někdo moxování ?
Jaké máte zkušenosti? Nedá se tím víc zkazit, než vyléčit?

Díky za jakoukoliv odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
10.2.09 20:54

Ahoj, s manželem jsme to kdysi dost používali, ještě jako bezdětní. Nejčastěji při nějakém nachlazení, rýmě nebo kašli. Myslím, že to určitě pomáhalo, vždy jsme byli raději pro přírodnější postupy než braní klasických léků.

Pak už moxa nějak upadla v zapomnění, ale hodně používáme masáže reflexních plošek na chodidlech, a to i u našich holek. :wink: Plošky mačkáme fakt pravidelně, každý večer, je to takový náš rodinný rituál. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
10.2.09 21:50

LENDULO, díky za odpověď.
Prosím tě a moxovali jste jen tu bezpečnou oblast od pasu dolů, od L2 ke kostrči?
Nebo jste moxovali přesně to, co vás trápilo, bolelo? Já se právě bojím, abych si spíš něco nepohnojila. Jsem v tomhle začátečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.2.09 21:54

Jen se zeptám - jak moc dobrá jsi v akupunktuře? Jednou jsem něco podobnýho absolvovala a bylo to fajn, ale od léčitelky, která dělala i reflexku a i tak dost dlouho řešila, který oblasti může takto stimulovat a který ne. Nechci zrazovat, jen to chce asi hodně dobře vědět, co děláš. Je to dost intenzivní. Asi jako masáž, když jsem je začala dělat, učila jsem se x hodin co a jak, abych dotyčnýmu nemohla ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.2.09 22:07

Co si tak matně vzpomínám, moxovali jsme na ruce bod na dráze tlustého střeva, který je celkově harmonizační pro celou horní polovinu těla. A pak určitě ještě nějaký bod, ale bohužel mám temno… Je mi líto, je to poměrně dost let nazpátek, mám to hodně v mlze.

Ale reflexní terapii se věnujeme intenzivně a pravidelně, máme na to kurzy od manželů Patakyových a troufám si napsat, že nám to hodně pomáhá jak během nemocí, tak hlavně jako prevence. Holky málokdy marodí a když, tak mají nemoci rychlý a celkem takový lehký průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.2.09 22:08

Zorko, ještě bych se tedy asi měla omluvit, že jsem Ti moc neporadila ohledně toho moxování, snad se ozve někdo zkušenější v této oblasti… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
11.2.09 11:32

LENDULO, nemáš se proč omlouvat :D Mně zajímalo cokoliv. Pokud vámt o fungovalo, tak jsem ráda.
Reflexologii taky věřím, docela mi pomohla. Nohy si doma masíruju každou chvíli, i když amatérsky :wink:

JANINE, právě že já sama akupunktuře neorzumím, resp. neumím ji. Vím o co jde, ale obecně, nevím, kde je která dráha a bod a tak.
Paní, co mi dala ty moxovací doutníky právě říkala, že pouze bederní oblast je bezpečná. Že jinde se nemá moxovat, když se nevím, jaké je tam energie.
Do jiných částí se pouštět nebudu. Odborníci tu na to ale u nás nejsou, no nedá se nic dělat.
Já jsem si spíš chtěla o tom trochu popovídat. :wink:
Na netu toho moc není, v podstatě je na všech stránkách pořád jeden a ten samý článek a ten mám doma i v originále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.2.09 11:56

Zorko, zkus najít na netu terapeuta čínské medicíny z okolí kde bydlíš. Oni na tohle mají kurzy a rozumí tomu, alespoň pokud kápneš na dobrého :D Chodila jsem na čínskou medicínu a dělal mi akupresuru, vysvětlil i akupunkturní body a nakreslil na tělo fixou body, než jsem se je naučila, které se mají moxovat. Taky jsem pila nějaké čínské čaje. To vše samozřejmě ještě před mateřstvím, teď není na nic čas :D Pomáhalo mi to. Bez odborné rady, nebo alespoň pečlivého nastudování odborné knihy bych se do toho nepouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
23.4.13 12:56

@Vend Ahoj,já na tom byla jednou, doktorka mě to ukázala a pak jsem to prováděla doma a mrňousek se otočil. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
23.4.13 13:17

@Vend já sem to vůbec nazaregistrovala a na dalším utz mi dr. řekla, že už je správně. tak držím palce, ať to vyjde.Jo a vůbec mě to nebavilo, přes to břicho se ohýbat k malíčku, to byl výkon, sem se tady kroutila, jak v cirkuse vždycky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petraca
2.5.13 15:12

Ahoj muzu se zeptat kolik minut a jestli kazdy den si provadela to moxovani.Ja to delam kazdy druhy den 10 minut na kazde noze, uz 4 krat ale zatim se prcek ani nehnul jsem v 34 tydnu.Za odpoved moc dekuji. :)

• Citovat
  • Upravit
23.9.13 20:47

Moje zkušenst: mně moxování pomohlo otěhotnět!!! Jedna skvělá paní dr. homeopatka mi tuhle starou čínskou metodu poradila po našem dvou letém neúspěšném snažení o mimi. Moxovala jsem - tedy nahřívala si záda pelyňkovými doutníky - cca 3 měsíce a to 3 x týdně asi 10 minut a to od pasu dolů zejména podél páteře (i když dá se říct že jsem nahřívala celá záda) až ke kostrči a zafungovalo to skvěle :), máme doma cipíska :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
19.5.15 15:54

@Mal Ahojky, jsem moc rada, ze jsem natrefila na nekoho na netu, kdo moxoval kvuli otoceni miminka a uspesne. Uz mam moxovaci tycinku doma, jsem v 33. tydnu a prcek se otaci prubezne… dva dny je hlavou nahore, pak zase dole a pak zase nahore a meni se hlavne v noci.. uz nevim, jak mam spat, aby zustal jak je. Takze jsem zacala moxovat. Ale chtela bych se ujistit, ze to delam dobre. Nasla jsem na internetu akupunkturni body 60-67.. podle clanku tady http://www.maminka.cz/…e-potrebovat se bod 67 nachazi nekde u kotniku ci co, ale podle obrazku je na tom malicku. A tak jsem dneska nahrivala radeji celou tu drahu, a ne jen ten bod na malicku. Jak jsi to delala ty? Podle clanku mam nahrivat 3 minuty kazdou nohu jednou denne… a prave kdyz je to jen ty tri minuty, tak bych fakt chtela nahrivat to, co mam. Moc moc diky za odpoved!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
19.5.15 19:14

@skirt ahoj,já jsem nahřívala to místo u malíčku a to 10min. každou nohu, jenže jak jsem měla bříško, tak jsem to těch 10 nevydržela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
19.5.15 20:42

@Mal ok, takze jen ten malicek.. diky :).. ja to teda jeste nejakou dobu vydrzim, ale uz to nebude mit dlouheho trvani.. kazdopadne malej se mi zase behem dne pretocil hlavou dolu.. tak zas budu rano na nervy, jestli se otocil nebo ne.. stve me, ze uz tak nezustane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková