Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Moni tak nevím jak je to u dětí, ale moje bývalá šéfová se tím cpala pořád a je pravda, že snad nikdy (dělala jsem s ní víc než 3 roky)nebyla nachlazená natož nemocná a to ani v období chřipek!!!
Pokud ti to doporučila dr. od tvých dětí tak bych to asi zkusila, určitě by ti neporadila nic co by mu ublížilo!
Já s homeopatikama moc zkušeností nemám - jediné co jsem kdy brala byly nějaké na hlasivky! Byla jsem nachlazená a samo, že jsem chodila do práce i tak a prostě jsem přišla o hlas! Léky ani nic cucávého nepomáhalo a tak mi magistra v lékárně dal homeopatika (už mi bylo jedno co jím, hlavně aby se mi vrátil hlas) a ta mi zabrala ani ne za 2 dny! Takže tak moje zkušenost s homeopatikama!
Jsou výborné, od té doby, co ho při nachlazení beru mi přestal zánět nosohltanu padat na průdušky a zůstane jen u slabé chřipky.
Je super, zabere mi vždycky. Beru i jako prevenci, když kolem mě všichni chrhlají. Neboj se toho. Navíc dětem zabírají homeo obzvlášť dobře, protože o nich nepochybují. ![]()
A jak to dávkujete? Takly jednou týdně nebo jen když stoná? Monika
Taky mohu jen doporučit, dávám dětem, když začnou nudlit nebo kašlat, za dva dny mají pokoj. ![]()
Já rozhodně nedávám celou ampuli, u homeopatik není důležité, kolik jich vezmeš, ale jak často. Takže dávám pár kuliček (odhadem 10?) 1-3× denně (v závislosti na míře nachlazení) na lžičce s troškou vody. Lepší je šupnout pár kuliček pod jazyk a nechat rozpustit, pokud už děti spolupracují. ![]()
Platí, co píše Sunnyside, plus dávej stejné množství jednou týdně jako prevenci po celé chřipkové období (od podzimu do jara).
Myslíte celou lahvičku najednou jednou týdně? Pro 5 letou dcerku? Kolik jich v té tubě je?
Mě holky radili, že nemusím dávat celou lahvičku. Jen pár kuliček asi těch deset 2krát týdně. No ale jestli chceč dávat celou ampulku, tak dávej. My jsem to začali užívat teprve včera. A dnes mám po bolesti v krku. A to můžu dát i 3měsíčnímu miminku?
homeopatika až na výjimky mužou i novorozenci. já mám s nimi dobrou zkušenost. zabrali nám i na nespavost. homeopatka, tedy oscilo… mi doporučila od podzimu do jara dávat tak půl ampule jednou týdně nebo pár kuliček jako prevenci. doporučuji také
Taky jsem začla podávat Oscillococcínum,ale dávám ho celou tubičku jednou denně,protože malá už zase během dvou týdnů snoplí a má trochu teplotu.Když to pak budu chtít dát ještě preventivně,můžu hned po uzdravení pokračovat s tím jednotýdenním podáním.Zatím jsem oscillo nepoužívala,ale slyšela jsem dobré reference,tak jsem zvědavá jestli uvidím nějaké zlepšení.Kéž by,protože ty rýmy mě ubíjí a malou taky,protože nemůže pořádně spát a tak celkově je protivná,což je i dospělý,když má plný nos,že.
určirě ho můžete podávat ihned po doužívání častejších dávek, To organizmu neuškodí. Ale 1/2 ampule bude bohatě stačit.
Já dávám pár kuliček (tak cca šestinu ampulky) jednou týdně a když se u Anežky začne projevovat jen náznak nachlazení, tak stejnou dávku, ale denně, dokud se to nezlepší (minulý týden to bylo dva dny)..
Tak jsem se ještě ptala na maminka.cz v homeopatické poradně Dr.Budkové na užívání Oscillo… a tam mě doporučovala jako prevenci teda celou tubu 1× týdně a při onemocnění dva-tři dny 2×1tubu Oscilla.To jen tak pro informaci.Já teď při tom nachlazení dávám 1 tubu denně a vypadá,že to stačí.
Já ho poprvé použila loni na prckovi (bude mít 6 let) preventivně v období chřipek a musím říct, že neonemocněl. Letos jsem ho nasadila opět, hned jak začaly ve školce odpadávat děti…a zatím dobrý. ![]()
Maminky, potřebovala bych poradit. Mám 2 děti 3 roky a chlapečka 4 měsíce. Jelikož mi asi 2 měsíce v kuse stonali ( neustále, kašel, rýma), no prostě nachlazení, chytali to jeden od druhého, doporučila mi Mudr tyto homeopatika. Mám jim je prý dávat 1× týdně celou ampuli rozpustit v trošce vody.
Nevím, všude čtu něco jinýho, máte s tím někdo zkušenosti? Pomáhá to i jako prevece?
Moc děkuji za informace Monika