Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj vsem, taky ted jedeme na oscillococcinum a zatim se drzime bez rymy, kasle atd… davkuju 1/3 tuby 1× tydne. muze se i cela 1× tydne. pri zjevnych problemech 1 tuba denne
. malej byl dost nachylnej ke vsem virozam a ted se zatim drzi. takze to asi funguje
. dalsi varianta je imunoglukan nebo hlivacek - ale to uz se da varit i primo hliva ustricna. malymu chutna treba v polivce nebo s bramborem ![]()
To mas fuk. tady se homeopatika „predepisuji“ na vsechno ![]()
lekari jsou uplne mimo, klasicke leky jsou svinstvo, ale homeopatika bez jedineho certifikatu ucinosti to vsechno spasi ![]()
Já teda oscillo doporučit nemůžu, na malou nezabralo nikdy, a já si tím sice nosohltan zarazím, zato se pak o mě pokouší každý měsíc. Když ho nechám proběhnout, tak to mám jednou za rok a mám pokoj. Jiná homeopatika jak kdy zaberou, ale ne tahle širokospektrální.
Skeptiku : možná je potíž v tom že Oscillo je určeno proti běžným virózám, na chřipku se teď prodává jiný homeo. ![]()
Používáme Oscillo už druhý rok, vím že to není nejak lékařsky moc podložené, ale nám funguje… Oproti predchozím zimám, kdy byla malá třeba 6-8× nemocná, tak vloni dvakrát a letos zatím vůbec… ťukaaaam ![]()
Nám také funguje - a jelikož nejvíce zabírá mým dětem, které často ani nevědí, že jej berou (většinou jej dostanou rozpuštěné ve vodě), nemám důvod o jeho účinnosti pochybovat.
Používáme Oscillo druhým rokem a nedám na něj dopustit. Léčíme se především homeopatickými léky a jsme zdravý. Chemický léky používáme jen v nejnutnějších případech.
Skeptiku: možná by bylo lepší si o homeo nejdřív něco přečíst a pak kritizovat, protože o tom evidentně nevíš vůbec nic.
Jsou to homeopatika, nikoliv lék. Veškěré případné léčebné účinky jsou způsobeny placebovým efektem. Můžete to dávkovat jak chcete, dávat komu chcete. Anebo můžete ušetřit stovky korun, a připravit si zcela shodnou látku: načepujte si vodu a oslaďte ji.
Papat cukříky za nehorázné peníze můžete libovolně, to je váš boj. Ale důrazně vás žádám; pokud vy nebo vaše dítě chytíte nějakou závažnější chřipku, jděte ke skutečnému doktorovi a zahajte skutečnou léčbu. Chřipka je potenciálně choroba s dlouhodobými až smrtelnými důsledky. Nemluvě o tom, že zanedbání skutečné léčby dítěte kvůli homeopatii (či jinému iracionálnímu důvodu) je trestné. A stupidní.
Muj syn 3 roky od malicka furt rymu kasel, ted v zari nastoupil do skolky a vubec nechodi ke tam max 2 dny a 14 dni doma. Uz z toho vazne kvetu. Zitra si koupime ocillo a vyzkousime snad nam tedy taky zabere a malej nam bude chodit do skolky pravidelneji. Kolik tak davat 3 letemu diteti kdyz je nemocny? Jeste sem to nemela ani nevidela tak dekuji za radu ![]()
Muj syn 3 roky od malicka furt rymu kasel, ted v zari nastoupil do skolky a vubec nechodi ke tam max 2 dny a 14 dni doma. Uz z toho vazne kvetu. Zitra si koupime ocillo a vyzkousime snad nam tedy taky zabere a malej nam bude chodit do skolky pravidelneji. Kolik tak davat 3 letemu diteti kdyz je nemocny? Jeste sem to nemela ani nevidela tak dekuji za radu ![]()
Davkovani je 1× tydne tuba na prevenci, pri nástupu nemoci 3×za den tuba po tri dny, nerozlisuje to ditexdospely - my tak berem dle pribalaku.
Dekujeme mame doporuceni na vyndani mandli ale radeji bych se obesla bez toho zakroku. ![]()
Chápu, syn se v ton vloni plácal taky slusne, 4×zanet stredousi z dlouhodobe rymy, taky doporuceni na mandle, na orl jsme narazili na lekarku, starou školu, ta řekla ze mandle ven nemusí, nabrala stery synovi, mne a manzelovi, potvrzeny streptokok a stafylokok, všichni tri jsme se museli zalecit atb, pak jsem nasadila oscilo a drzi se zatím, tukam tuktuk.Jak to funguje netusim, ale u nas funguje.
On mi teda na usi a anginy netrpi ale uz toho mam i tak plny zuby prujem obcas teploty ale ryma a kasel neni mozne se toho zbavit, dnes zavitam do lekarny a uvidime
jeste jsem slysela o vyplachovani nosnich dutin konvickou prej taky ucinne. Tak koupim i tu konyvku a to uz je asi posledni co skusime nic nezabira mi uz meli snad celou lekarnu na kasel doma a nic
Zkušenost mám naprosto opačnou
Švagrová dává tyhle homeopatika pravidelně dětem právě kvůli prevenci nachlazení a oba už jsou nemocní tenhle podzim podruhé a dost ošklivě 

Já malému nedávám nic (nevím, jestli je to vhodné i pro tak malé děti, nezajímalala jsem se o to) a je v pohodě, zatím jsme neměli ani rýmu.
Takže nevím no, u nás se to moc neosvědčilo