Pomáhá Oscillococcinum i jako prevence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
2.11.09 10:34

Zkušenost mám naprosto opačnou :-) Švagrová dává tyhle homeopatika pravidelně dětem právě kvůli prevenci nachlazení a oba už jsou nemocní tenhle podzim podruhé a dost ošklivě :cry:
Já malému nedávám nic (nevím, jestli je to vhodné i pro tak malé děti, nezajímalala jsem se o to) a je v pohodě, zatím jsme neměli ani rýmu.
Takže nevím no, u nás se to moc neosvědčilo :-(

• Citovat
  • Upravit
179
9.12.12 21:47

Ahoj vsem, taky ted jedeme na oscillococcinum a zatim se drzime bez rymy, kasle atd… davkuju 1/3 tuby 1× tydne. muze se i cela 1× tydne. pri zjevnych problemech 1 tuba denne ;). malej byl dost nachylnej ke vsem virozam a ted se zatim drzi. takze to asi funguje ;). dalsi varianta je imunoglukan nebo hlivacek - ale to uz se da varit i primo hliva ustricna. malymu chutna treba v polivce nebo s bramborem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.11.13 12:50

To mas fuk. tady se homeopatika „predepisuji“ na vsechno ;)
lekari jsou uplne mimo, klasicke leky jsou svinstvo, ale homeopatika bez jedineho certifikatu ucinosti to vsechno spasi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
14.11.13 13:00

Já teda oscillo doporučit nemůžu, na malou nezabralo nikdy, a já si tím sice nosohltan zarazím, zato se pak o mě pokouší každý měsíc. Když ho nechám proběhnout, tak to mám jednou za rok a mám pokoj. Jiná homeopatika jak kdy zaberou, ale ne tahle širokospektrální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1940
14.11.13 13:15

Skeptiku : možná je potíž v tom že Oscillo je určeno proti běžným virózám, na chřipku se teď prodává jiný homeo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.13 13:18

Používáme Oscillo už druhý rok, vím že to není nejak lékařsky moc podložené, ale nám funguje… Oproti predchozím zimám, kdy byla malá třeba 6-8× nemocná, tak vloni dvakrát a letos zatím vůbec… ťukaaaam :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22093
14.11.13 13:53

Nám také funguje - a jelikož nejvíce zabírá mým dětem, které často ani nevědí, že jej berou (většinou jej dostanou rozpuštěné ve vodě), nemám důvod o jeho účinnosti pochybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
14.11.13 14:49

Používáme Oscillo druhým rokem a nedám na něj dopustit. Léčíme se především homeopatickými léky a jsme zdravý. Chemický léky používáme jen v nejnutnějších případech.
Skeptiku: možná by bylo lepší si o homeo nejdřív něco přečíst a pak kritizovat, protože o tom evidentně nevíš vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dawkins
30.11.13 15:42

Jsou to homeopatika, nikoliv lék. Veškěré případné léčebné účinky jsou způsobeny placebovým efektem. Můžete to dávkovat jak chcete, dávat komu chcete. Anebo můžete ušetřit stovky korun, a připravit si zcela shodnou látku: načepujte si vodu a oslaďte ji.
Papat cukříky za nehorázné peníze můžete libovolně, to je váš boj. Ale důrazně vás žádám; pokud vy nebo vaše dítě chytíte nějakou závažnější chřipku, jděte ke skutečnému doktorovi a zahajte skutečnou léčbu. Chřipka je potenciálně choroba s dlouhodobými až smrtelnými důsledky. Nemluvě o tom, že zanedbání skutečné léčby dítěte kvůli homeopatii (či jinému iracionálnímu důvodu) je trestné. A stupidní.

• Citovat
  • Upravit
9
10.12.17 23:57

Muj syn 3 roky od malicka furt rymu kasel, ted v zari nastoupil do skolky a vubec nechodi ke tam max 2 dny a 14 dni doma. Uz z toho vazne kvetu. Zitra si koupime ocillo a vyzkousime snad nam tedy taky zabere a malej nam bude chodit do skolky pravidelneji. Kolik tak davat 3 letemu diteti kdyz je nemocny? Jeste sem to nemela ani nevidela tak dekuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.12.17 00:08

Muj syn 3 roky od malicka furt rymu kasel, ted v zari nastoupil do skolky a vubec nechodi ke tam max 2 dny a 14 dni doma. Uz z toho vazne kvetu. Zitra si koupime ocillo a vyzkousime snad nam tedy taky zabere a malej nam bude chodit do skolky pravidelneji. Kolik tak davat 3 letemu diteti kdyz je nemocny? Jeste sem to nemela ani nevidela tak dekuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
11.12.17 06:53

Davkovani je 1× tydne tuba na prevenci, pri nástupu nemoci 3×za den tuba po tri dny, nerozlisuje to ditexdospely - my tak berem dle pribalaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.12.17 10:50

Dekujeme mame doporuceni na vyndani mandli ale radeji bych se obesla bez toho zakroku. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
11.12.17 11:12

Chápu, syn se v ton vloni plácal taky slusne, 4×zanet stredousi z dlouhodobe rymy, taky doporuceni na mandle, na orl jsme narazili na lekarku, starou školu, ta řekla ze mandle ven nemusí, nabrala stery synovi, mne a manzelovi, potvrzeny streptokok a stafylokok, všichni tri jsme se museli zalecit atb, pak jsem nasadila oscilo a drzi se zatím, tukam tuktuk.Jak to funguje netusim, ale u nas funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.12.17 12:05

On mi teda na usi a anginy netrpi ale uz toho mam i tak plny zuby prujem obcas teploty ale ryma a kasel neni mozne se toho zbavit, dnes zavitam do lekarny a uvidime :nevim: jeste jsem slysela o vyplachovani nosnich dutin konvickou prej taky ucinne. Tak koupim i tu konyvku a to uz je asi posledni co skusime nic nezabira mi uz meli snad celou lekarnu na kasel doma a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková