Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kolik ji je? No je zrejme na ni víc fixovana.. Neznám dítě co by při nemoci chtělo být s někým jiným víc než se svojí mámou.
Neboj, ono se to srovná
![]()
Je sice pravda, že když dětem není dobře, většinou tíhnou k mamince, ale není to samozřejmost. Dcera má evidentně k babičce silné pouto a proto k ní tíhne ![]()
Nemůže to být tím, že babi na ní má 100% času, věnuje se jenom jí a nemusí vařit atp.?
Pokud chce i babicka byt s vnuckou, nebranila bych tomu. To jsou takove vlny, ted babicka, priste maminka, a potom treba plysovy pejsek. Dulezite je, aby dite bylo spokojene ![]()
Já jsem tohle měla s dědou. Nevím teda už, kolik mi bylo, ale No1 byl prostě děda. I teď po padesátce mi neskutečně chybí.
Nestresuj se tím. Já byla jako dítěte na babičku taky hodně fixovaná a vím, že mámu to až trápilo, ale jak jsem rostla, samo se to upravilo. Máma je máma, i kdyby babička byla ze zlata. Pokud babičce nevadí být s vnučkou, využila bych to a dělala co potrebuju nebo si odpočinula. ![]()
Já byla také hodně jako malá s babičkou a dědou, vlastně je vnímám víc jako rodiče. Bylo to ovšem tím, že naši měli dost divoké manželství (domácí násilí). Důležité je, aby jsi ji dál dávala svou lásku a pozornost. Nesnaž se bránit jejich vztahu. Pokud dceru miluješ, pečuješ o ni, nemáš se čeho bát. Moje děti nemají žádnou takovou babičku - jedna daleko, druhá se nezajímá vůbec.
@Kotatko03 no když s ní je tak to není vždy 100 procent ale asi se k nim blizi vic než ja, ale kdyz neco delam snažím se ji zabavit se mnou, stejne i u hrani si muzu hrat sama a ona lita okolo
Babička je v poho, i když tohle uz je na ni moc, mala je mooc chtena a i tak si vycitam jestli se ji dost venuju, protoze nejaky kaficko si neodpustim a uklid a vareni je taky potreba, ale snazim se. O to vic me to mrzi ze s tou babi chce byt tolik, kdyby to bylo ve chvili kdy nevo delam tak to chapu ale tohle je fakt hruza
Dobrý den, chci se zeptat. Bydlíme s babičkou teď už máme svoji kuchyň atd. Nez sme si toto dodělali meli jsme společne, tudiz jsem tam s malou travila spoustu casu pohromadě s babi, když jsme se, prestehovali" tak to je tak na stridacku, jsme u babi nebo i mala sama nez si něco dodelam, nebi dam kavu atd, nebo jsou spolu i u nas x krat za den. S tim ze to takhle mame jsem se smirila. Ale ted mela mala cca pred 9 dny ockovani priusnice, zardenky a od cca toho 9 dne kdy se očkování zacina projevovat chce byt jen s babickou. Se mnou nevydrzi ani 5 minut. Sice chce byt s babi i u nas v obyvaku ale s babi. Je to normální? Muze to byt tim ockovanim? Nemela by chtit byt naopak vic se mnou kdyz ji neni uplne ok?