Téměř dvouletý - nesoustředí se, je roztěkaný

Anonymní
13.10.20 20:56

Téměř dvouletý - nesoustředí se, je roztěkaný

Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat zda vám připadne chování mojeho 22 měsíčního syna normální. Je to mé první dítě, nemám moc srovnání s ostatními. Syn se nedokáze soustředit téměř na zadnou novou činnost. Neumí vkladacky, nediva se co kam strká, prostě se snazi to nekam narvat a když to nejde tak to po nekolika sekundach vzdá a jde delat neco jiného. Neumí složit ani ty nejjednodušší puzzle ze dvou dílků, skladam treba s ním a on kouká všude kolem, takze to nakonec složím já. Neumí vymyslet žádnou funkcni hru, nic. Teď když prší a já mám navíc zdravotní problémy a nemůžu s ním ven si všímám, že si vlastně vubec neumí,,normálně" hrát. Celý den si jezdí s autíčky, ale je u toho nekdy jak zaseknutý..posílá si auto tam a zpět pořád dokola nebo chce ohlizet knizky a ukazovat co v nich je. Tohle jsou jediné dvě cinnosti u kterych vydrží. Když jdeme malovat, navlikat koralky, stavět věže z kostek tak ho to vubec nebaví a vydrží u toho tak minutu. Na 18 měsíční prohlídce se me doktorka v ramci toho dotazníku na autismus ptala, jestli si na něco hraje, tak jsem odpovedela, že nikdy a dodnes se to nezměnilo. Mám kolem sebe děti, které mají neskutecnou fantazii a umí např. složit už i složitější puzzle a tak. Proto me zajímá, jestli je syn ještě v normě a dozraje… :? jestli jste treba mely doma neco podobného…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10680
13.10.20 21:05

Já bych řekla, že todle je ještě v normě. Záleží i na tom, jak je na tom v ostatních věcech, jestli začíná mluvit, jestli ukazoval, jestli ti rozumí…jinak bych řekla, že kluci všeobecně víc rozvíjí tu hrubou motoriku…na jemnou se dostane až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 21:14

@Tarinka Rozumí (i kdyz nevím do jaké míry by měl rozumět, základní věci typu dones boty, kde je meda, chces piti? atd. tak samozrejme rozumi), ukazuje, teprve začíná říkat první jednoduchá slova, umí jich tak 10, v tom je pozadu.

• Citovat
  • Upravit
9148
13.10.20 21:18

Sdili? Kdyz se mu neco povede, otoci se na Tebe aby videl, jestli koukas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22652
13.10.20 21:18

Jo, mela jsem doma neco podobneho, ale u nas toho bylo vice. Zalezi, jestli k tomu je neco dalsiho. Hlavne jestli dobre komunikuje, rozumi, chape. Jak ten dotaznik jinak dopadnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.10.20 21:22

Já to podobný mám. Někdy jsem z toho teda dost zoufalá :? Plánuju psychologa /logo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 21:33

@Tarjei on nic nevytvoří, tak mi nemá co ukázat. Ale kdyz se treba vyčura na podlahu, tak mi to hned s nadšením ukazuje :roll: ale cokoli kde najde, tak mi to hned prinese ukazat a venku ukazuje na všechno co ho zajima. Dokud mu nreknu : ano, jede tam tramvaj, leti tam letadlo, je tam ptáček, tak na to míří prstem a skoro na mě az huláká. Když neco provede, take pozoruje jak se tvářím.

@Oriseka muzu se zeptat co bylo u vás ještě navíc? Syn dotaznikem prošel, jediny zadrhel je u nás to nefunkční hraní. Rozumí beznym pokynum, v knizkach ukaze skoro vše, je velice spolecensky na kazdeho venku nebo u nas na navsteve se až flirtovne usmiva, má rád děti a zvirata…

• Citovat
  • Upravit
31137
13.10.20 21:35

Moje tri deti ve 22m sice mluvily ve vetach, ale jinak dost podobny. Jeste k tomu vzteklouni. Fakt nejaky aktivity, co by „mely zajimat deti jejich veku“ jim byly kdesi. Nejlepsi hracky bahno, voda, domaci modelina nebo hnacat neco z vody a mouky. Zkousela jsi? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.10.20 21:39

Myslím, že je to v pohodě. Syn si pred druhými narozeninami taky buhvíjak nehrál. Musela jsem ho ke hre vyloženě dovést a i pak se na to rychle vybodl. Uměl si tedy hrát na varení, to jo, ale jinak to bylo stejné, jak to máš ty. A další projevy tvého prcka, co popisuješ, mi prijdou úplně v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 21:40

Syn byl také rozlítaný a moc si nehrál..knížky úplně bez zájmu. Teď 32m skládá puzzle ze 24dílků, ukáže v knížce vše, vkládačky stíny bez problému. Staví kostky, vymyslí si i vlastní hru. Nemluví až na par zvuku zvířátek nic. Dorozumívání pomoci kartiček. Sám se nají a teď trenujeme nočník. Podezření na autismus nebo dysfazii jdeme v lednu k dr krejcirové. Dotazník v 18 dopadl mizerně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.20 21:43

@Bubla Bůčková Logopedii jsme měli v plánu pokud do dvou let nerekne ani slovo, ted začal konečně cosi mluvit, tak uvidim jak se to vyvine. U těch kluku to trvá prý dyl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.20 21:46

@Hobitka joo venkovní aktivity to miluje, sbirat zaludy, skakat v kaluzich, klouzacky, houpacky..to jo.
Ale jen co prijdeme domů tak kňourá a neví co by.

• Citovat
  • Upravit
22652
13.10.20 21:47
@Anonymní píše:
@Tarjei on nic nevytvoří, tak mi nemá co ukázat. Ale kdyz se treba vyčura na podlahu, tak mi to hned s nadšením ukazuje :roll: ale cokoli kde najde, tak mi to hned prinese ukazat a venku ukazuje na všechno co ho zajima. Dokud mu nreknu : ano, jede tam tramvaj, leti tam letadlo, je tam ptáček, tak na to míří prstem a skoro na mě az huláká. Když neco provede, take pozoruje jak se tvářím.@Oriseka muzu se zeptat co bylo u vás ještě navíc? Syn dotaznikem prošel, jediny zadrhel je u nás to nefunkční hraní. Rozumí beznym pokynum, v knizkach ukaze skoro vše, je velice spolecensky na kazdeho venku nebo u nas na navsteve se až flirtovne usmiva, má rád děti a zvirata…

Navic bylo hlavne behani, porad nekam zdrhal a bylo mu jedno, kde je maminka. Hodne vecmi hazel nebo je nicil. Neposlouchal. Rozumet uz by mel slozitejsim vecem napr.: poloz knizku na stul, prines z pokoje mic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
13.10.20 21:47

Já myslím, že je to ok. Ukazuje, rozumí, začíná něco říkat…je to ještě prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.10.20 21:48
@Anonymní píše:
Syn byl také rozlítaný a moc si nehrál..knížky úplně bez zájmu. Teď 32m skládá puzzle ze 24dílků, ukáže v knížce vše, vkládačky stíny bez problému. Staví kostky, vymyslí si i vlastní hru. Nemluví až na par zvuku zvířátek nic. Dorozumívání pomoci kartiček. Sám se nají a teď trenujeme nočník. Podezření na autismus nebo dysfazii jdeme v lednu k dr krejcirové. Dotazník v 18 dopadl mizerně.

Dřív vás nevzala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect