Chce jen kaši
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Chce jen kaši
Holky, řekněte mi prosím Váš názor na jídelníček našeho syna (8měsíců), už si připadám jak tragéd, nevím co s ním. Takový jídelníček, jaký popisuji, už má min. měsíc.
ráno cca 6.hod: kojení
kolem 7. hod: 150ml kaše
10.hod: 100ml přesnídávky + cca 30ml Kaše (bez kaše ji prostě nesní), někdy vypije 120 UM (ale musím do ní dát přesnídávku)
13:00 Oběd (masozelenina+brambor, rýže, kuskus, jáhly, atd), cca 200g
16:00 cca 100g ovoce (opět s kaší)
19:00 Kaše 03:00 kojení
Už jsem z něj bezradná
. U jídla dělá scény, jí to třeba na 3×. Ke všemu musí mít kaši, kolikrát mu chystám 3 druhy ovoce, různě namíchávám směsi, ale jak tam není kaše, tak to prostě odmítá. UM vypije tak 2× týdně. Koupila jsem mu i různé křupky (kukuřičné apod.), vezme si jednu a hned se dáví. Ze syrového ovoce taky (i když je úplně najemno postrouhané
)
Teď jsem mu koupila různé příchutě dětských jogurtů, no to vůbec nechce. Zdá se mi ten jeho jídelníček strašně chudý, furt samá kaše. Tak se snažím aspoň ty obměňovat
. Kolikrát jsem ho zkoušela nechat dýl hlady, ale to jen plakal a stejně si nic jiného nevzal, pak jsem mu nabídla kaši a málem „sežral“ i tu lžičku
.
Snažím se dávat tekutiny, ale žádný čaj nechce, jen vodu (to vypije denně cca 150ml), taky nic moc, že?
![]()
Co si o tom jídelníčku myslíte? Podotýkám, že je hodně štíhlý, vytáhlý, žádný puclík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neřešila bych to, v tomhle věku byl náš jídelníček následující:
- ráno: kojení
- dopoledne: 50 - 100ml přesnídávky
- oběd: 100g zelenina, či masozelenina
- odpoledne: kojení
- večer: opět masozelenina (kaše nejedl)
- cca 4× za noc: kojení
Plus tedy ještě kojení v mezidobí přes den, vodu ani jiné tekutiny nepil vůbec…
A jinak mi jídelníček přijde v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, v osmi měsících byl syn skoro ještě plně kojený. To jsme teprve pomalu rozjížděli příkrmy, do té doby prostě nic nechtěl. Sem tam tři lžičky něčeho, občas si požužlal rohlík a to bylo vše, jinak prso. Rozjel se někdy v 9-10 měs. a začal hned normálně jíst.
- Citovat
- Upravit
Fakt? já si právě říkám, jestli těma kašema nepřeplácávám žaludek. Byla bych radši, kdyby víc pil tu UM, nebo jedl jen to ovoce, ale jak se vzepře, tak konec, nenarvu do něj nic
![]()
My jsme začali s příkrmy mezi 5-6 měsícem. Nedalo se to, pořád nám chňapal po jídle, pusinu otevíral jak kapr, čekal, co v ní přistane. Kojení mu už nestačí. Slyším jak pije dlouho, ale za chvilku má zase hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klarinetko, já ten jídelníček považuju za úžasný. Malý mi v 8.měsících „jedl“ pouze UM. Pár lžiček mi snědl až v 9měsích. Na lžičku mi vůbec neotevřel pusu a když jsem mu to propašovala do flašky, tak mi to zvracel. Takže váš jídelníček je fakt super a vůbec bych se tím netrápila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já jsem se taky snažila začít s příkrmy v 6 měs., ale syn byl jiného názoru. A dneska (15 m) je z něj takový normální jedlík, ráno zdlábne celý namazaný rohlík nakrájený na „rybičky“, dopo a odpo nějaký jogurt, přesnídávku, tvaroh apod., někdy stihnem jen jednu sváču, v poledne celkem cokoli a večer kaši nebo něco s námi.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
mně to přijde v pohodě, nějak bych se tím neznepokojovala
Je jedno, jestli jí prcek kaši nebo UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím že v 8i měsících nemusí mít bůhvíjak pestrý jídelníček. Já bych se vybodla na jednu tu kaši s voce a raději nakojila. Sama kojím ještě tak 5× denně. Příkrmy měla do dnes jen dva (masozelenina k obědu a odpo sváča ovoce). Dneska má nově druhou svačinu ovoce.
Kaši zas ještě neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co ja bych dala za to, kdyby moje stejne stara holcicka toho snedla tolik - sice ji vsechno, ale strasne malinko, pet lzicek je u nas vykon:/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
já myslím že v 8i měsících nemusí mít bůhvíjak pestrý jídelníček. Já bych se vybodla na jednu tu kaši s voce a raději nakojila. Sama kojím ještě tak 5× denně. Příkrmy měla do dnes jen dva (masozelenina k obědu a odpo sváča ovoce). Dneska má nově druhou svačinu ovoce.
Kaši zas ještě neměla.
No, když nechce nic, tak ho nakojím, ale už moc kojit nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem překvapená (a i ráda
), že je to jeho papkání OK. Přítel má pořád strach, že málo jí, že jo moc hubený a já už z toho chytla schízu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim,ze jidelnicek je dobry..Na kasi nevidim nic spatnyho,pokud mu chutna,tak proc ne..
A s tim pitim se netrap.Myslim ze je to taky v pohode,jeste kojis a pises ze vypije 150 ml vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti mají rády to, co znají. Netrap ho když chce kaší, tak mu jí dej. Dáváš mu do ní spoustu věcí, takže super. Jak už tu psali, co by za to jiní dali. Tekutiny se přidávají až když jí více méně normální jídlo, do kterého se nepřidává voda. Takže i ta voda, co vypije je úžasná. Já s tím bojuju, z flašky s dudlem se nenapije a když mu to dám v hrníčku tak sice něco spolkne, ale spíš si s tím hraje. Tak kvůli tomu ještě v noci kojím (přes den moc už ode mě nechce, jenom když jsme v klidu doma, tak si ještě dá, ale nic moc..). když to nevyžaduje, tak se ke kojení nevracej, jen mu tu kaši víc nařeď (jestli myslíš, že má málo tekutin).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jí ti krásně. 200g masozelu nesní můj nejedloš někdy ani teď. V 8m snědl max 100 masozelu a zbytek bylo UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit