Roční dítě málo pije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Roční dítě málo pije
Zdravím všechny maminky a chci se zeptat,jak řešíte problém s pitím. Barunka má 13m a přes den vypije max. 300 ml čaje, tak to doháním kojením - cca.5× (ráno, dopo, odpo, večer, v noci). Myslíte si, že tím, že kojím, tak nechce moc pít nic jiného?Kojení se ale ještě nehodlám vzdát
Nejvíce vypije čaje u snídaně s chlebem či rohlíkem - cca 100 ml- 150 ml, zbytek dne pocucává a to ji flašku musím nutit a podstrkovat
Hezký den! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co zkoušet jiná pití?Vodu, jiný druh čaje - malá je taky občas přepitá, tak udělám třeba bylinkový a pije ho více, nebo ředěné šťávy,džusy,sirupy.
Já to hodně střídám, jinak taky malá moc nepije, když dostane na střídačku tak pije víc.Pořád se snažím nabízet a jde to.Od roku jsem kojila 2× denně a ve 14. měsících se mi malá odstavila úplně.
- Citovat
- Upravit
Střídat lahvičky, kup třeba jupíka apodobné barevné lákavé pro děti, náplň vylej nebo hooodně nařeď, ale dobře to teče a je to změna a hlavně za levný peníz ![]()
Jinak jsou prostě děti, které pijou hodně a děti, které pijou málo a s tím holt moc nenaděláš
300ml plus kojení mi zas nepřijde nějak tragicky málo, dcera na tom byla hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to kojením, dokud jsem naší malou kojila 6krát za den, tak pila jiné věci málo, teď jí kojím jen ráno a večer a přes den mi vypije 500ml čaje, Je jí 15 měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, syn má skoro 16 měsíců, kojím, ale zásadně už jen v noci. Čaje pije málo a nic jiného nechce. Nutila jsem ho, ale teď už ne, protože když to do něj nenatlačím na sílu, tak co. Myslím, že vypije tolik, kolik potřebuje, když víc nechce. I tak už se zlepšil.
- Citovat
- Upravit
Malý má 14m, kojím, jak se mi chce. Ale on umí pít ze skleničky, pak taky rád pije z takové té sportovní flašky na kolo a tak z matony sport. Tohle střídá a moc ho to baví. Skoro furt doma slyším „napit“. Klasické flašky s dudlíkem, měkým nebo tvrdím pítkem docela zdatně bojkotoval. V 7m jsem ho naučila pít z té skleničky a od té doby se to postupně zlepšovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli jeste kojis, tak si mozna rika, prijde za chvili to lepsi - mlicko od mami. Kdybys nekojila, urcite by to bylo jine. Hlavne v lete. Loni jsem malou kojila, ale bylo horko jeli jsme autem a ona pila cistou vodu z lahve - nevidane. Dite si rekne. Samozrejme ji porad neco k piti nabizim a pokud neni nemocna, sma si rekne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, podle mě je to i počasím. Malý je taky 13 měsíců a pije méně než v půl roce. Taky si dá průměrně těch 300ml + minimálně 200 UM a něco od nás. V létě vypila i 600ml + kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nehrotila, syn pije asi podobně, tak dva tři hrnečky denně, moc to nesleduju a dvakrát denně 100ml obilného mlíka. Nenutím ho, čůrá normálně, takže se nestresuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem kojila HOnzíka do 14 měsíců a ještě tak dva měsíce po tom mi skoro nic nepil.Nebyl schopný za celý den vypít láhev Kubíka (500 ml). Pak se to srovnalo samo ateď dá i dvě za den. Uvidíš, že je to jen období. Dávej ovoce a podobné věci, co v sobě obsahujé vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malej kolem roka vypil tak 150-200 ml, + 2× 210 ml mléka. Po roce a půl se asi něco zlomilo, najednou začal pít tak půl litru čaje, což není tolik, ale alespoň něco. Nejvíc vypije při koukání na krtečka a prohlížení knížek. Dřív se sám vůbec nenapil, dnes bez problémů …
Jinak jsem mu zkoušela dát džusy, šťávu, pár dní vždy pil víc, pak si asi zvykl a bylo to zas ve starejch kolejí. Někde jsem četla, že se to právě kolem roka a půl láme, dost často se děti rozpijou ![]()
- Citovat
- Upravit
Páni málo pije
No tak to u nás malá dáva čaj tak 50ml a k tomu cca 300ml nutrilonu.Obšas má k obědu také polévku(takže taky trocha tekutiny) Ale víc do ní nenarvu
- je ji 11 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak díky za info. Zkouším různé čaje, vodu, šťávu…°Ted je malá zrovna po obědě a dobývá se mi do výstřihu. Dělá to několikrát denně, stejně když ji dám, tak si jen cucne a pak se trhne. Takže ji odmítám
Flaškami to není, zokoušle jsem různé, tak snad se to zlepší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti nevím, ale dávat ji cucnout prsa pokaždé, když si řekne přes den v tomhle věku
. Malého mám naučeného, že se kojí jenom v posteli. Přes den jen tak prso nedostane.Jenom před spánkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit