Strava pro 8měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1816
6.3.12 13:51

strava pro 8-mi měsíční

Ahoj,vím,že diskusí na příkrmy je tu hodně,ale nenašla jsem pro osmiměsíčního prcka :mrgreen: Malá má 8 měsíců a 14 dní
Ještě jsme nedávali bílí jogurt,dáváte samotnej,nebo s ovocem?a kolik a jak často v týdnu?
A když dáváte ovoce,dáváte syrové (krom banánů samozřejmě ) nebo povařené?
A těstoviny do příkrmů,jaký druh? A kuskus jste už taky dávali?
Už totiž dochází inspirace,čím to moje dítě nakrmit.Jogurt jsme zatím ještě nezkoušeli.
A je tady některá maminka,co si dělá doma ovocné přesnídávky a zavařuje i masozeleninové příkrmy?
Děkuji za info,nemám se o tom s kým poradit,moje máma by jí zacpala kačenou,zelím a knedlíkem,kdyby mohla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
6.3.12 13:56

Ahoj,já mám sice syna už velkýho,ale v 8 měsících už jogurty jedl,střídala jsem to s přesnídávkama a nebo jsem je míchala do těch bílých jogurtů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.3.12 14:03

Ahoj já jogurt dávám s nastrouhanym jablíčkem nebo hruštičkou,nám je 8měsíců a pár dní.. Ale taky řešim podobný problém taky dochází nápady..nad kuskusem taky přemýšlím jinak dávám jáhly ,těstoviny,brambory ty se osvědčily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477

Jogurt jsem zavedla u bou v 7mi měsících. Bílý, ten starší jedl až do 20ti měsíců, pak už chtěl CEBENÝ. Te´d se zae vrátil k bílému. Dávala jem denně, zpočátku tak měíc dva půlku.
Nezavařuji, mrazím, ovoce i zeleninu.
Teěstviny dávám kuskus, je drobný, nemusím krájet ani jinak mixvat. Dcera ho má od půl roka, syn asi od 8mi měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek

My dávali jogurt od ukončeného 8.měsíce.Bílý,dělám doma a nebo na cestování holandii.Jedla ho každý den na svačinku a snědla tak půl kelímku, někdy celý.
Ovoce jsem nikdy nevařial.Buď měla kupovanou přesnídávku.V 8.měsících už jsem jí ovoce jen strouhala na struhadle-jablíčko,hrušku.Banán jsem mačkala vydličkou.
Těstoviny jsem dělalavětšinou vřetena, malá v tu dobu už začínala jíst kousky, tak šli nejlépe namačkat vidličkou.A kuskus jsme dávali taky.Nejvíc měla ráda s mrkvičkou a brokolicí.A tím jak jsou to pidi zrníčka, tak se naučila brzo jíst kousíčky a v roce jedla normálně kusy jídla bez mixování.

• Citovat
  • Upravit
31594
6.3.12 14:05

Jogurt občas dostane, ale většinou to nevyjde časově, zkrátka jednu svačinu vždycky nějak prospí.
Ovoce od začátku syrové.
Lepek zavedený, těstoviny bezvaječné, ale radši dám do příkrmu víc zeleniny, stačí, že má občas obilnou kaši nebo rohlík, aby pak nejedl samou mouku.
Na pestrost stravy kašlu, má zeleninu, má občas maso, jinak je jídelníček každý den stejný, všechno sní, takže nevymýšlím žádný novoty, až bude chtít změnu, tak se to dozvím jako první :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.3.12 14:05

Bílý jogurt už jsem myslím začínala dávat, většinou jsem střídala obden s kaší s ovocem. Ovoce jsem dávala syrové, nastrouhané jablíčko, hrušku, třeba s mrkvičkou. Ovocné přesnídávky jsem si dělala doma jablečné, do toho jsem přidávala občas broskve nebo co bylo zrovna na trhu, kupované jsem nedávala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.3.12 14:07

Ještě jsem zapoměla - kuskus jsem dávala, lepek už byl zavedený a těstoviny dětské bezvaječné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.3.12 14:09
Fen-fire píše:
Bílý jogurt už jsem myslím začínala dávat, většinou jsem střídala obden s kaší s ovocem. Ovoce jsem dávala syrové, nastrouhané jablíčko, hrušku, třeba s mrkvičkou. Ovocné přesnídávky jsem si dělala doma jablečné, do toho jsem přidávala občas broskve nebo co bylo zrovna na trhu, kupované jsem nedávala nikdy.

a jak si ty domácí přesnídávky děláš?A jak dlouho ti zavařené vydrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
6.3.12 14:11

Koukni sem , tam je pěkně popsáno, co v jaký měsíc je vhodné a kolik. Já se tím nějak neřídila, ale hodně inspirovala a občas, když jsem s nebyla jistá, tak jsem si to vždy otevřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.3.12 14:12
Veruš1 píše:
Koukni sem , tam je pěkně popsáno, co v jaký měsíc je vhodné a kolik. Já se tím nějak neřídila, ale hodně inspirovala a občas, když jsem s nebyla jistá, tak jsem si to vždy otevřela.

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.3.12 14:16
slonikova píše:
Fen-fire píše:
Bílý jogurt už jsem myslím začínala dávat, většinou jsem střídala obden s kaší s ovocem. Ovoce jsem dávala syrové, nastrouhané jablíčko, hrušku, třeba s mrkvičkou. Ovocné přesnídávky jsem si dělala doma jablečné, do toho jsem přidávala občas broskve nebo co bylo zrovna na trhu, kupované jsem nedávala nikdy.

Dělám úplně obyčejně, jablíčka zbavíš jadřinců a slupek, povaříš s troškou vody, dáš do toho jakékoliv další ovoce (hrušky, broskve, meruňky …, nebo necháš čistě jablečné), buď rozmačkáš nebo mixneš, podle toho jestli papá kousky. Můžeš do toho přidat jeden vanilkový pudink, je to trošku hutnější, nebo nedávat pudink a nechat vyvařit vodu až do správné konzistence a máš hotovo. Já nejsem příznivce nějakého dochucování nebo doslazování :nevim: Jak dlouho vydrží nevím, dělala jsem vždycky malou dávku takže bylo do 10 dnů snězeno. Já se bojím pro mimi zavařovat na delší dobu :oops: Pokud se Ti tak malá dávka nechce zavařovat, můžeš dát do mrazáku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.3.12 14:18
super děkuji,ve velkém zavařovat nechci,na těch 10 dní to je super a když jsi to dala do sklinek,jak dlouho jsi to ještě zavařila,nebo už ne?
Fen-fire píše:
slonikova píše:
Fen-fire píše:
Dělám úplně obyčejně, jablíčka zbavíš jadřinců a slupek, povaříš s troškou vody, dáš do toho jakékoliv další ovoce (hrušky, broskve, meruňky …, nebo necháš čistě jablečné), buď rozmačkáš nebo mixneš, podle toho jestli papá kousky. Můžeš do toho přidat jeden vanilkový pudink, je to trošku hutnější, nebo nedávat pudink a nechat vyvařit vodu až do správné konzistence a máš hotovo. Já nejsem příznivce nějakého dochucování nebo doslazování :nevim: Jak dlouho vydrží nevím, dělala jsem vždycky malou dávku takže bylo do 10 dnů snězeno. Já se bojím pro mimi zavařovat na delší dobu :oops: Pokud se Ti tak malá dávka nechce zavařovat, můžeš dát do mrazáku :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.3.12 14:22

Ahoj, já jsem dávala jogurty každý den, cca 125-150 g a 100 g přesnídávka (u nás jabko nebo hruška, protože je alergik a jiné zatím se bojím zkoušet) pak jsem zavedla obyčejný bilý polotučný tvaroh a teď střídám, jeden den má jogurt s ovocem, druhý den tvaroh s ovocem. Jinak jako přilohu davám brambor, těstoviny bezvaječné, ryži nebo pohanku. Pečivo nedávám, jednou jsem zkusila, ale malý se do toho nehrnul, tak podle mě je to jedině dobře :nevim: taky davám každý den k večeři nemléčnou kaši, kterou promíchám s pomačkaným bananem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
6.3.12 14:23
slonikova píše:
super děkuji,ve velkém zavařovat nechci,na těch 10 dní to je super a když jsi to dala do sklinek,jak dlouho jsi to ještě zavařila,nebo už ne?
Fen-fire píše:
slonikova píše:
Fen-fire píše:
Dělám úplně obyčejně, jablíčka zbavíš jadřinců a slupek, povaříš s troškou vody, dáš do toho jakékoliv další ovoce (hrušky, broskve, meruňky …, nebo necháš čistě jablečné), buď rozmačkáš nebo mixneš, podle toho jestli papá kousky. Můžeš do toho přidat jeden vanilkový pudink, je to trošku hutnější, nebo nedávat pudink a nechat vyvařit vodu až do správné konzistence a máš hotovo. Já nejsem příznivce nějakého dochucování nebo doslazování :nevim: Jak dlouho vydrží nevím, dělala jsem vždycky malou dávku takže bylo do 10 dnů snězeno. Já se bojím pro mimi zavařovat na delší dobu :oops: Pokud se Ti tak malá dávka nechce zavařovat, můžeš dát do mrazáku :palec:

Stačí 20 minut :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko