Roční dítě nevečeří!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Roční dítě nevečeří!
Ahojky mamči.potřebuju poradi,jsem fakt už s nervama v …!
Pckovi je čerstvý rok a už pát dní nechce večeřet!!! Už fakt nevím,jak do něj večer dostat alespon něco málo,aby třeba neměl hlad.Zatím se teda nebudí,ale i tak mám stoho dost špatný pocit.Celý den jí tak nějak asi normálně,ani nevím.
SNÍDANĚ- 150 jogurt a 1/2 banánu
SV - 150 domácí přesnídávka a pyškoty
OB - 150-250 cokoliv
SV- 14.hod - 150 jogurt a 1/2 banánu
SV- 16.hod pečivo nebo ovoce
a v 18 hod míval mlíčko,ale to už právě nechce.
Ani jogurt,kaši,prostě nic.
Začne hrozně řvát,a je to,takže se napije a jde spát.
Což je teda hrozný.Ta představa,že šel spát bez večeře.
Pije dost vody za den kolem 1,5 - 2 litry.To je ale podle dr.v pořádku pokud teda jí.štve mě,že jídlo večer nechce,ale vody by vypil dost a z toho jsem už fakt hotová.
Měla nebo máte někdo doma stejné zlobidlo?
Já jestli se mám na něj zlobit nebo ne ![]()
Děkuju za cokoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jestli se nebudi a je v pohode tak asi nema hlad…bych to vubec neresila…nekde taky vecer neji…nekdo nesnida…kazdej sme nejakej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dva litry denně?Tak to mi příjde teda až moc
Podle mě mu tím zbytečně přetěžuješ ledviny
Já mám dítko 14 m a pije litr vč. mléka a mudr říkala,že to je tak akorát,víc nemám dávat.Samozřejmě v létě to bude víc,ale ted to prý bohatě stačí.Zkusila bych dát mín vody.Jestli už na ni není závislý
ALe na druhou stranu chválím,že aspon teda pije.Asi má prostě jen takové období,kdy nechce jíst.pokud se nebudí,tak to neřeš.
Příspěvek upraven 05.03.12 v 19:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tolik vody a jednorocni dite? Podle mne je to hoooodne. Moje mala kdyz vypije 300 ml jsem stastna. Samozrejme ma 400 ml mleka a polevku asi 150 ml. Podle mne neni hladovej protoze pije moc vody
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nase doktorka zase tvrdi ze 1,5 litru je od roku ideal..to si nevyberes…ja osobne kdyz pije tak bych ho nechala pit..tim se ledviny nepretezujou..vic jsou zatizeny nepitim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to tím, že hlad nemá. Má toho hodně odpoledne. Máš malej má rok a 5 měsíců a mezi jídly musí mít aspoň tři hodiny, aby se pak najedl a měl skutečně hlad. Po dvou hodinách by mi taky nic nejedl. Hlavně ale myslím, že to tam chybí mlíko. Měl by vypít půl litru mlíka. Ty jogurty asi trochu něco nahradí, ale samotný mlíko je určitě lepší. Náš malej má:
6:00 - 250 ml mlíka
9:00 - snídaně - ovoce a chleba s něčím nebo kaše
před poledním sapaním, které je obvykle v 10:30 až 11:00 má banán nebo tak něco
14:00 - oběd - teplé jídlo - maso a brambory a zelenina apod…
kolem 17 něco malého k svačině - jogurt
19:00 - někdy zobně něco od nás k večeři
19:30 - 250 ml mlíka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikitaa píše:
nase doktorka zase tvrdi ze 1,5 litru je od roku ideal..to si nevyberes…ja osobne kdyz pije tak bych ho nechala pit..tim se ledviny nepretezujou..vic jsou zatizeny nepitim
Právě,že tím se ledviny přetěžujou,když dostávají zbytečně moc.Jako je samo lepší,když pije,než aby nepil,ale každopádně dva litry-to je pitný režim dospěláka
.Určitě bych dala mín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě mu to prostě stačí. Jestli máš strach, že má málo mlíka, nahraď jednu odpo svačinu mlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlíčko chybí,jelikož nechce,mám nakoupené zásoby,ale odmítá.A právě že odmítá i večerní,což už mě štve.Ale nenacpu do něj ani 20 mlíka,proto dávám jogurty.
Dr právě říkala,že kdyby začal pít přes dva litry,tak je to k řešení,jinak je to prý super.Pije neslazené,takže není prý co řešit,ale nesmí jít nad 2 litry.Když mu schodám lahev,dostane vstek a to je potom mazec,takže mu dávám průběžně,ale exne 300 jako nic.Jsem ráda,že jí přes den,ale ten večer mě štve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1,5 l tekutiny to bych tomu mému musela dávat sondou když vypije 200 ml slavím. V noci teda tak 3× kojím to to dohání jindy nechce mlíko do něj jinak nedostanu a polívky tak 2 lžíce.
pro srovnání jsme podobně staří
ráno 1 jogurt 150 ml většinou celý
dopo banán nebo kousek jablíčka občas 2 piškoty nebo křupky
oběd max. 150 někdy 3 lžičky a končí
svačina přesnídávka nebo ovoce když neměl dopoledne
druhá svačina kousek chleba, rohlík nebo to co ještě neměl svačina dle potřeby střídám
večeře tak 150 kaše poslední dobou moc nechce
v noci kojení
takže mi připadá že ten tvůj jí docela dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě napadlo posunout tu druhou odpolední svačinku na později.Aby měl prostě 5 porcí denně.Myslím, že jídla má dost a proto nechce jíst.Takhle by ti tu druhou sváču jedl jako večeři.
- Citovat
- Upravit
Druhou sváču bych nedávala, pokud by vyloženě neměl hlad a posunula bych mu večeři mezi 17 - 17,30 podle hladu, to si řekne určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje skoro roční dcera mlíko nepije od čtyř měsíců. Takže buď ráda, že jste to dotáhli do roka:o) Jinak malá taky pije hodně čaje, určitě víc jak litr a půl za den, exnout dokáže 250ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZuzanaZ píše:
Mlíčko chybí,jelikož nechce,mám nakoupené zásoby,ale odmítá.A právě že odmítá i večerní,což už mě štve.Ale nenacpu do něj ani 20 mlíka,proto dávám jogurty.
Dr právě říkala,že kdyby začal pít přes dva litry,tak je to k řešení,jinak je to prý super.Pije neslazené,takže není prý co řešit,ale nesmí jít nad 2 litry.Když mu schodám lahev,dostane vstek a to je potom mazec,takže mu dávám průběžně,ale exne 300 jako nic.Jsem ráda,že jí přes den,ale ten večer mě štve.
A on nechce jistý druh mlíka,nebo um celkově?třeba mu přestalo chutnat
co třeba zkusit nějaké ochucené-banánové nebo tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda ja mam 10ti mesicni dite, ale tolik kolik sni tvoje, mi nesni ani omylem. ![]()
A to ma 12 kilo. ![]()
Zkus mu toho davat pres den mene a pak bude mit i vecer hlad. ![]()
A 2 litry vody denne je davka pro dospeleho, ne pro batole.
- Citovat
- Upravit