Strava pro 8měsíční

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30827
6.3.12 14:29

Já dávám jogurt bíly choceňský (cca 14 dní už), na svačinu má tak 1/3 k tomu jí namíchám namočené ovesné vločky a nějaké ovoce (většinou povařená jablka),nebo část kupované přesnídávky, včera sem vytáhla z mrazáku borůvky, tak měla borůvky. Taky sem měla dětské sušenky,co byly hrozně tvrdé,tak sem jí je přidávala do toho jogurtu, nebo i do těch jablek.
banán mačkám vidličkou, jablko a hrušky v malém strouhám na tom skleněném struhalde, ale většinou má vařené. k obědu masozeleninu, rýzi,kusus,těstoviny sem zatím nedala mám doma samý velký :mrgreen: jo taky červenou čočku už měla, to jí chutná, se žloudkem a mrkví. Taky hrášek, kukuřici a špenát, tuhle jsem dávala červenou řepu.
K snídani má chleba/housku s máslem/gervaisem/lučinou. K večeři kupovaná kaše, někdy jí vylepším ovocem.

jinak ty jablka vařím stejně jako Fen-fire a když je chci aby vydržely, tak pak tu skleničku ještě zavařím - cca 15 minut do 3/4 postavenou ve vodě

chci se zeptat - daly byste už domácí kompot? třeba do toho jogurtu - máme broskovvý, merunkový,švestky,třešně - to tedka čerstvý neseženu a zmražený to nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
6.3.12 14:33
Lolik píše:
Ahoj, já jsem dávala jogurty každý den, cca 125-150 g a 100 g přesnídávka (u nás jabko nebo hruška, protože je alergik a jiné zatím se bojím zkoušet) pak jsem zavedla obyčejný bilý polotučný tvaroh a teď střídám, jeden den má jogurt s ovocem, druhý den tvaroh s ovocem. Jinak jako přilohu davám brambor, těstoviny bezvaječné, ryži nebo pohanku. Pečivo nedávám, jednou jsem zkusila, ale malý se do toho nehrnul, tak podle mě je to jedině dobře :nevim: taky davám každý den k večeři nemléčnou kaši, kterou promíchám s pomačkaným bananem

tvaroh by se prý měl dávat až do roku,že má hodně bílkovin a zatěžuje trávení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
6.3.12 14:34
acimedaca píše:
chci se zeptat - daly byste už domácí kompot? třeba do toho jogurtu - máme broskovvý, merunkový,švestky,třešně - to tedka čerstvý neseženu a zmražený to nemám :nevim:

jednorázově jo. Ale předpokládám, že je to slazený. Na slazené ovoce nechci učit ani staršího (2,5r.), takže nedostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.3.12 14:37
acimedaca píše:
Lolik píše:
Ahoj, já jsem dávala jogurty každý den, cca 125-150 g a 100 g přesnídávka (u nás jabko nebo hruška, protože je alergik a jiné zatím se bojím zkoušet) pak jsem zavedla obyčejný bilý polotučný tvaroh a teď střídám, jeden den má jogurt s ovocem, druhý den tvaroh s ovocem. Jinak jako přilohu davám brambor, těstoviny bezvaječné, ryži nebo pohanku. Pečivo nedávám, jednou jsem zkusila, ale malý se do toho nehrnul, tak podle mě je to jedině dobře :nevim: taky davám každý den k večeři nemléčnou kaši, kterou promíchám s pomačkaným bananem
tvaroh by se prý měl dávat až do roku,že má hodně bílkovin a zatěžuje trávení :nevim:

To jsem slyšela, ale já jsem původem z Ruska, u nás se tvaroh dává normálně od 6.měs, jako jedna z nezbytných potravin, je tam hodně vápníku, který je dobrý na kosti a zuby :nevim: …takže od 8.měs jsem mu ho začala dávat. Maso přeci taky má bilkoviny, a dává se už i od 4. ukonč. měsíce :nevim: ale nikomu nic nenutím, jen píšu svoji zkušenosti. A znám i české maminky které dávají tvaroh dřív jak od roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
6.3.12 14:46

Tak já dávala už i normální ovocné jogurty, bílý mi snad nikdy nejedl :think: . Jinak čerstvé ovoce asi ještě ne, jenom přesnídávky a banán, jo a možná tak nastrouhanou mrkev s jabkem…syrovou… těstoviny normální, kuskus taky zdlábl, cca tak od toho 9.měsíce když jsem přešla ze skleniček na domácí vařenou, tak už jsem ho cpala vším…i tím knedlem vepřem.. :lol: :mrgreen: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.3.12 14:53

Syn má 8 měsíců, jogurt jsme zavedli asi v 7,5 měsících. Dostává ho obden, jí ho samotný a sní ho celý. Těstoviny jsem zavedla někdy v 6 měsících kvůli lepku, takže kuskus samozřejmě už chvíli dáváme a jinak ostatní bezvaječné těstoviny nebo i bezlepkové kukuřičné. Ovoce syrové, kromě kusu jabka do ruky, nedávám - syn to zatím nejí, jen povařené nebo přesnídávky. S tím zavařováním neporadím, ovoce si chystám zavařit v sezóně a obědy mu vařím čerstvé nebo máme něco v mrazáku a to vytahuju, když to časově nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
6.3.12 15:04
Alpaka píše:
acimedaca píše:
chci se zeptat - daly byste už domácí kompot? třeba do toho jogurtu - máme broskovvý, merunkový,švestky,třešně - to tedka čerstvý neseženu a zmražený to nemám :nevim:
jednorázově jo. Ale předpokládám, že je to slazený. Na slazené ovoce nechci učit ani staršího (2,5r.), takže nedostává.

no slazený to bohužel nějak je :-(
Lolik v pohodě, každý podle svého, mě to tak jen vytanulo na mysli,že sem se tedka o tom s doktrokou bavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.3.12 15:05
Lolik píše:
acimedaca píše:
Lolik píše:
tvaroh by se prý měl dávat až do roku,že má hodně bílkovin a zatěžuje trávení :nevim:
To jsem slyšela, ale já jsem původem z Ruska, u nás se tvaroh dává normálně od 6.měs, jako jedna z nezbytných potravin, je tam hodně vápníku, který je dobrý na kosti a zuby :nevim: …takže od 8.měs jsem mu ho začala dávat. Maso přeci taky má bilkoviny, a dává se už i od 4. ukonč. měsíce :nevim: ale nikomu nic nenutím, jen píšu svoji zkušenosti. A znám i české maminky které dávají tvaroh dřív jak od roka

Loliku, jde o podíl bílkovin, který je v tvarohu velmi vysoký. Maso se sice dává i od začátku, ale nedávají se ho žádná kvanta, do běžné dávky příkrmu stačí na pokrytí potřeby dítě nějakých 20g bohatě.
Vápník je i v jogurtech, ale bílkoviny je tam polovička. S bílkovinou je potíž, když je jí moc, zatěžuje ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.3.12 15:13

Gladys, ono asi i v každé zemi jsou nějaké svoje zvyky a názory a všude ty děcka stejně rostou a jsou v pohodě :think: :mrgreen: na mě se třeba naše děcka pediatřička koukala jak na mimozemšťana, když jsem jí řekla, že u nás (v Rusku) všechny děcka chodí na vyšetření třeba oči už v 1.měsíci, a pak ve 3. měs, pak v 6. měs atd, že tady v Čechách pokud není v rodině tupozrakost až ve 3 letech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.3.12 15:19

Množství přijatých bílkovin není o zvyklosti, to je fakt. Že se u nás vyskytuje hafo maminek, které dítěti daj v 6m tvaroh, pribiňáka či něco jiného naprosto nevhodného, to je život. Jsou lidi, kteří namixují čtyřměsíčnímu dítku gulášek do flašky :nevim:
A myslím, že Rusko je kapku moc velké na to dělat takové závěry, že všichni to tak dělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
6.3.12 15:26

vidíš to, kuskuss zkusím (malá má za 6 dní 8 měsíců), celkem jsem se bála, protože naše první setkání s malými kousky dopadlo tak, že jsem převlékala dítě a čistila sedačku :poblion:
Já dělám dýni+brambor+kuře, povařím v páře (parní hrnec nemám, stačí vzít hrnec s vodou a cedník nebo pařáček na knedlíky :mrgreen: ), rozmačkám/pomixuju a dám zamrazit. Zezačátku jsem zkoušela zavařovat, ale všechno nám zplesnivělo, tak na to asi nemám buňky nebo nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.3.12 15:35
Gladys píše:
Množství přijatých bílkovin není o zvyklosti, to je fakt. Že se u nás vyskytuje hafo maminek, které dítěti daj v 6m tvaroh, pribiňáka či něco jiného naprosto nevhodného, to je život. Jsou lidi, kteří namixují čtyřměsíčnímu dítku gulášek do flašky :nevim:
A myslím, že Rusko je kapku moc velké na to dělat takové závěry, že všichni to tak dělají…
Gladys, já mám jídelníček od dětského doktora, nevymyšlím si to sama. Jak už jsem psala nikomu nic nenutím, jen jsem psala jak to dělám já :nevim: rozhodně nepíšu o celém Rusku a žádné závěry nedejbože nedělám :jazyk: a o guláši do flašky slyším opravdu poprvé… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
6.3.12 15:38

ahoj,
já dávám jogurt už dlouho, napřed s namíchanou ov. přesnídávkou, ale už delší dobu ho jí samotný (dávám choceňský, pak v té skleničce a bio olma) - to má na odpolední svačinu.
Dopoledne má ovoce - banán, jablko, hruška - čerstvé nebo nějakou ov. skleničku. Do toho občas rozbleptám dětské sušenky.
Občas mu dám kousek chleba nebo rohlíku (ale fakt jen kousek na žužlání).
Na oběd - dlouho mi nejedl nic domácího, až poslední cca měsíc. Dělám brambory, rýži, batáty, mrkev, hrášek, fazol. lusky, rajčata, cibule, brokolice, špenát, mangold, dýně, kuře, králík, jehněčí. Kuskus nechce :(
Vše vařím v parní troubě, nic nezavařuji, nemrazím, jen čerstvé.
Když nemá chuť na domácí, dostane skleničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.3.12 20:26
Mrs.G píše:
Tak já dávala už i normální ovocné jogurty, bílý mi snad nikdy nejedl :think: . Jinak čerstvé ovoce asi ještě ne, jenom přesnídávky a banán, jo a možná tak nastrouhanou mrkev s jabkem…syrovou… těstoviny normální, kuskus taky zdlábl, cca tak od toho 9.měsíce když jsem přešla ze skleniček na domácí vařenou, tak už jsem ho cpala vším…i tím knedlem vepřem.. :lol: :mrgreen: :*

no jasan,jak jinak :potlesk: :potlesk: a ovocnej jogurt jsi dávala jakej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.3.12 20:28

děkuji za informace,jsem zase o něco chytřejší a malá bude mít nové chutě,doted mi snědla vše,co dostala,tak doufám,že v tom bude pokračovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ještě takovej dotaz-kuskus je podle mě luštěnina ale hodně jsem tak po různu zpozorovala,že to mají jako těstovinu :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí