Jaký čajík pro 6měsíční miminko?

6.3.12 10:15

Jaký čajík pro 6. měsíční miminko?

Holky, prosím o radu. Můj syn je na umělé stravě, má 6 měsíců a nevím, jaký mu dávat čajík, zatím pije granulový fenyklový a heřmánkový. Ale teď se postupně dočítám, že granulový čaj není vhodný a brzo se zkazí a že pokud dítě nemá prdíky tak nedávat ani fenyklový čaj a heřmánkový čaj je zas alergen, tak já už nevím. My prdíky nemáme, ale dávám mu to pro dobré zažívání.
Prosím o radu.
Předem moc děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
6.3.12 10:18

My dávaly od dvou týdnů pytlíkový fenyklový a heřmánkový - právě kvůli prdíkům a heřmánkový pro lepší spaní.Od 6. měsíců k příkrmům pila malá vodu nebo pytlíkový neslazený čaj.Potom jsou už čaje i ovocné pro tak malé děti.My vždycky kupovaly v lékárně nebo potom v DM.Taky jsem jí ředila ovocné šťávy, ale až jak jsme zavedly i ovocné přesnídávky a ne často aby si nezvykala na sladkou chuť.

• Citovat
  • Upravit
14090
6.3.12 10:18

Já jsem dávala fenykloví i když jsme prdíky neměli, a teď už od ukončeného 6. měs jsou ovocné čaje my ted máme jahodový ;) Poptej se v lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
6.3.12 10:19

Já ten fenyklový od Hippu dávám od narození(malý je od tří týdnů na UM) a malýmu je sedm měsíců. Dělám několikrát denně čerstvý, takže rozhodně malýmu zkažený nedávám. Malej po něm krásně kadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.12 10:20

Právě, že vodu malý moc nechce, vždy si jen trochu lokne a ty štávy i když mu je zředím, tak taky moc nechce, asi bude masový, protože mrkvičku s brambůrkem a masem miluje, zkusím nějaký ten pytlíkový čajík koupit..Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
6.3.12 10:23

.

Příspěvek upraven 10.04.12 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.12 10:25

jj, taky jsem to slyšela, že je plný cukru, tak ho asi okamžitě vysadíme, mrknu na nějaký ovocný pytlíkový, doufám, že ho bude pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
6.3.12 10:37

granulované nekupuji, protože do nich dávají cukr (a nemám to od „jedna babka povídala“, jako diabetička čtu složení skoro u všeho), nám se osvědčil žlutý pytlíkovaný čaj od Lerosu. Prý je taky dobrý baby tea od Teekanee, tak vyzkoušej, co vám bude sedět.
Eli má taky ráda z DM babylove fenyklový s jablečnou šťávou, kupuje se rovnou v lahvi a je to jediný způsob, jak do ní dostat nějakou šťávičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.3.12 14:00

Doporucuji caj Rooibos sackovy. Je prirozene lehce nasladly. Bez kofeinu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
20.9.16 13:28

Z jake vody jste prosim varily caj 7 mesicnimu diteti? kojenecke nebo kohoutkove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
20.9.16 13:31
@LadyBrigit píše:
Z jake vody jste prosim varily caj 7 mesicnimu diteti? kojenecke nebo kohoutkove?

Pokud máš kohoutkovou dobrou vodu, tak muzes z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.9.16 13:31

@LadyBrigit : kohoutkove filtrovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.9.16 13:53

@LadyBrigit Kohoutkovou převařenou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.9.16 13:59

Ja jsem davala lehky cerny, fenyklovy, hermankovy od 6 tydne na doporuceni pediatra. Granulovane jsou nejvetsi sracky.Taky jsou dobre ty stavicky od hippu a naredit s vodou. A delala jsem to z kohoutkove

Muj syn (22 mes) miluje cerny a hermankovy bez cukru, a obyc vodu..mela jsem stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
20.9.16 15:19

Jo tak udelam z kohoutkove.Kdyz clovek cte ty clanky jak jsou ve vode dusicnany, ktere muzou ditku ublizit, tak je cely zblbly.Ze by masaz vyrobcu kojovody :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí