Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi to líto, ale myslím, že tvoje sestra moc šancí nemá, pokud biologická matka žije spořádaný život, a má o dítě zájem ![]()
A vidate se se sestrou? Myšleno i ona s malým? Nebo vztahy nic moc? Ona se fakt změnila, aby mohla zvládat výchovu?
Pokud to tedy myslí vážně, ta bio matka, a není to jen unáhlené hnutí mysli. to je jejich jediná šance ![]()
Pěstounská péče je bohužel jen taková náhradní, když se matka nestará a je šance, že by se časem mohla „srovnat“ a začít se starat. Stále je ona matka, i když se nedokázala o dítě postarat. Škoda, že si sestra nemohla vybrat mezi adopcí a pěstounskou péčí. V případě adopce by bio matka ztratila veškeré nároky na své dítě.
Pokud matka změnila své poměry v tom smyslu, že je schopna o syna pečovat, má právo získat jej zpět do své péče. Změnu, která je vyžadována, bude muset prokázat, tj. Také její dlouhodobost. Posouzení životní situace provede příslušný orgán SPOD, který vede spisovou dokumentaci chlapce. Rozhodnutí vynese soud.
A co OSPOD? Pokud se projednává zbavení rodičovských práv, určitě prošetřoval v rodině, jak to vypadá. Nešlo by se zeptat tam, jak to vypadá a jaké mají zkušenosti? Ono jestli se doteď nezajímala… ![]()
Jsem z toho malinko zmatená, jste tedy tři sestry.. jedna je bio matka, druhá se teď o malého stará a třetí jsi ty??? a to se se sestrou bio matkou nestýkáte?? je to opravdu tak, že je zajištěná a žije spořádaný život?? pokud ano, tak asi opravdu nebude jiné východisko, než že ho dostane zpět…
Ano ano kontroly už u bio matky byli nedavno krom nepořadku který před socialní pracovnicí okomentovala slovy „nejsem moc na uklízení“ tam nic závažnejšího neshledali…jsme v kontaktu se socialní pracovnicí nikoli s bio matkou. jedna a tá sama soc. pracovnice totiž jezdí i k nam protože bio matka ještě před 7lety porodila dceru kterou v jejích třech letech taky zanechala tak se jí ujala babička(bydlíme v jednom domě).o tu ale zajem nejeví. chce zpet jen toho malého…říkáme si v rodině jestli to nedelá pro peníze…nikdy nepracovala…
bere jen od státu, v kontaktu sní nejsme.
Nemyslíme si že její život je spořádaný, čeká až bude venku teplo a už bude rajtovat s deckama po hospodách
a nechávat je přes noc samotné, nebo u kamaradu…
nikdy nemela smysl pro rodinu…no ale podstatné je to že jí to bude i u socialky procházet než se neco stane! bude hrat na spořádanou rodinu aby malého dostala a pak si bude delat co chce a decka trpet…
Je to hrozný, ale jestli bio matka žije relativně normálně tak syn pujde k ní
.Myslim že šanci nemáte téměř žádnou. Je mi malého moc líto:-(
A já bych jí zkusila uplatit.To je asi jediné v čem je šance. Nevim jestli se to dá nějak právně ošetřit a takle zaplatit, ale nabídla bych jí přinejhoršim odstupné
,Zní to hrozně, ale jestli jí jde o prachy tak třeba je to jediná šance ![]()
@Kamča.dalmatinka Zní to teda strašně, ale třeba by to tak šlo, že by se za nějakou částku zřekla rodičovských práv? Tím pádem by si ho druhá sestra mohla osvojit… Pokud jí teda jde jen o peníze…
@fatin to by byla jediná šance jak dítě dostat už napořád. Vzdát se a nová matka adoptovat. Klidně bych tu potvoru vyplatila aby od ní měl malej navždy pokoj.Co je to za matku opustit dítě -děti ![]()
Až ted jsem se dostala na pc tahle varianta mě přiznám se nenapadla…normálně to sestře navrhnu…dál se uvidí. dekuju za to že jste napsali, jsem anonymně přihlášená, protože nevím zda ta můra-bio matka sem nechodí. ještě jednou dík. totiž všechny dvě deti opustila jak jí skončila rodičovská takže žadný příjem na dítě, tak ho šoupla pryč…toho malého o něco dřív protože se živila sexem takže rodičák už nepotřebovala. je mi smutno že tak musím psat o mladší sestře opravdu dostala od rodiny nekolik tisíc šancí normalně žít, bohužel chlapi, zábava a to ostatní jí víc učarovalo-bohužel.
Dobrý den…má nekdo zkušenost s touto záležitostí? Sestře se narodilo v roce 2009 díte, dva roky se o něj jaksi taksi starala spíš nestarala, zanedbávala ho až ho v jeho dvou letech zanechala…dítě skončilo v kojeneckém ustavu…má starší sestra s manžel si malého vzali do pěstounské péče. malý je teda ve styku s rodinou, nyní jsou mu skoro 4roky, a pekně prospívá. matka doposud nejevila zájem. až nyní poslala dopis že chce malého do své péče, že žije ve spořádánem vztahu a s přítelem vychovává ještě jedno dítě. to vše na podmět že proběhl soud ohledně zbavení rodičovské zodpovědnosti kde byla právě i předvolána matka malého. sestra s manželem jsou ztoho neštastní, a nedovedem si nikdo představit že si malého veme k sobě, malý si na matku ani nepamatuje, říká mami mojí starší sestře. ta je ted uplně na nervy…jak ted postupovat, dyt je to nemyslitelné aby se nekdo takový staral o dítě!!!píšu já, sestra tady nechodí, mě to taky vše tak mrzí, chtěla bych slyšet názor že to muže dopadnout dobře…máte nekdo takovou zkušenost…v rodině si nedovedem představit že by se malý musel zase ocitnout tam kde první 2roky života byl zanedbáván