Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám malé dítě, s partnerem jsem se rozešla. Zůstali jsme s prckem sami
trávíme čas většinou 1 krát v týdnu s kamaradkou, nebo chodím s prckem sama ven do dětskeho koutku, nebo k babičce. Ale stejně nejhorší na tom je, když se vracím se svým dítětem do prázdného bytu
já si na to asi nezvyknu
Vy které jste samy, jak to snášíte? Jak travíte čas ![]()
Chtělo by to obklopit se kamarádkami, tady určitě budou holky v podobný situaci…a ten pravej se taky najde neboj ![]()
Ahoj, chápu tě…mně to s chlapem nevyšlo, ublížil mi tak, že ani nevim jestli ještě někdy nějakýmu budu věřit
mimčo na cestě, naštěstí mám ještě mamku, bydlím s ní a popravdě představa, že jednou na to všechno budu sama a s prckem mě neskutečně děsí…chce to dobrý kamarádky
a snad jednou vyjde i ten pravej chlap, co vás/nás přijme i s prckem a bude líp ![]()
Já už jsem bez bývalého půl roku, ale zatím taky nehýřím velkou důvěrou k mužům
no kamarádky jsem měla dvě, jedna mě zradila
s druhou v kontaktu jsem, ale ta právě přitele má takže to casto s ní nevyjde a děti byvaji nemocné a tak.no jo je blbý jen že trcime v bytě jen já a dítě osamělí
Od mé mamky pořád slyším, že se přece nemůžu cítit sama, že mám přece dítě ![]()
Ahojky, sice mám partnera a skvělou rodinu, ale holky bez partnera mají u mě velký obdiv!!!Moc vám přeju ať najdete toho pravého sobě i prckům! ![]()
Rozesla jsem se s partnerem v 5-tem mesici tehotenstvi, neosvedcil se v krizovych situacich (a nikdy jsem toho nelitovala, naopak casto si rikam - boze, s timhle blbem jsem chtela zit?
). Kvuli prckovi se stykame, snazim se byt mila, je to nekdy dost unavne. Prestehovala jsem se zpet k rodicum, ale tata je dlouho vazne nemocnej a mamka taky neni fit a maji oba svuj vek, takze nekdy to na me padne, ze se budu muset starat o oba dva + male dite a budu na to uplne sama, ale male je tak zlatej, ze me to nejak neprijde tak strasny. Mam dost kamaradek, ale nektere jsou bezdetne a nechapou spoustu veci (taky jsem bez ditete dost veci nechapala) a ty s detmi zase nemaji cas… Takze je to nekdy takove osamele, ale uz jsem si zvykla, ze jsem tu pro mrnouse a uzivame si to spolu
![]()
Na jednu stranu jsou s chlapama jenom problémy, ženská pro ně musí vařit, do všeho kecaj, utrácí peníze za pivo… Takhle si můžeme všechno zařídit samy a je klid.
Asi jsem měla smůlu, ale chlapa beru spíš jako zátěž, vlastně další dítě. Jedinou výhodou může být, že přinese nějaký peníze (někteří) a občas jsou i tací, kteří jsou ochotni pohlídat chvíli dítě. Takový ty řeči, jak je chlap rodině oporou, jdou trochu mimo mě.
Takže ano, občas se cítím sama, ale s chlapem by to bylo ještě horší. Už mi žádnej nesmí přes práh. Dítě se svým otcem naštěstí vychází dobře a otec má zájem a věnuje se mu. Takže náhradního tatínka hledat nemusím.
@anonn píše: … Takový ty řeči, jak je chlap rodině oporou, jdou trochu mimo mě.
Takže ano, občas se cítím sama, ale s chlapem by to bylo ještě horší. …
Ano, bohuzel musim plne souhlasit, ze oporu clovek najde tak akorat ve sve silne vuli… ![]()
Ano citim se sama, nemam na nic naladu, mam pocit, ze jen prezivam. S pritelem jsme se rozesli loni v zari, mame 2leteho syna. A prave kdyz je syn u nej a jeho milenky, ted uz pritelkyne, citim se fakt hrozne a stale rvu. Jinak ve vsedni dny dopo hlidam jeste jednoho prcka, takze na smutneni neni cas, daji mi dost zabrat a jsem za to rada. Odpoledne bud navsteva u kamaradky, pribuznych, cviceni v sokole, prochazka, nakup. Ale pak prijde vecer a stejne nakonec sedite u tv sama a smutneni je zase tady. A vubec nejhorsi jsou pro me vikendy, kdyz si predstavim ty stastne rodinky u spolecneho obeda. Ale verim, ze jednou bude lip.
@anonn píše:
Na jednu stranu jsou s chlapama jenom problémy, ženská pro ně musí vařit, do všeho kecaj, utrácí peníze za pivo… Takhle si můžeme všechno zařídit samy a je klid.
Kus od kusu, ne každý chlap pije pivo a některý i uvaří ![]()
@hejla mluvis mi z duse
. Taky nesnasiim vecery, nic mne nebavi, spat mi nejde. Je to pul roku, co jsme odesly, male jsou dva roky..a chlapy nechci videt! Byvaly si malou nebere, ani na ni. neplati, je to lempl..vida se s ni jen u nas doma, vzdycky se stihneme pohadat, ale jsem rada, ze je mam pod dohledem..jinak, pres den jsme venku, v MC nebo po navstevach, doma mam depky a i kdyz se snazim s malou hrat, cist, kreslit, modelovat, cokoliv, neni to proste ono, kdyz se pak nemas komu pochlubit ![]()
Ahoj holky,
taky jsem s 2letou holčičkou od loňského ledna sama, když nás napadal a teď se už víc jak rok snažím vše zvládat sama. Hodně mi v tom pomáhá, že nemám na smutnění čas, i když v srdci mám někdy velkej smutek, ale tím, že mám práci, kterou mohu dělat z domova, tak furt pracuji, respektive jen když malá spí či je u otce. Tedy smutek při telce vynechávám, protože se snažím pracovat dokud nepadnu.
A co se týká toho, že by člověk chtěl někomu ukázat, co s malou vytvořil? Tak já to zatím vyřešila tak, že to lepím doma na dveře, aby to každá návštěva viděla (mám hnusné dveře, tak mi to neva
) a docela fajn je založit si na to blog, protože určitě každou maminku potěší, když jí pak píšou lidi, že se od nich inspirovali ![]()
@Arnet To mas velke stesti s tou praci doma… A co delas? Ja marne shanim jeste neco domu uz asi rok, ale vse jsou podvody… ![]()
A s tim lepenim doma na dvere-super napad!