Chceme neštovice!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
15.6.06 14:14

Ahoj Oluska,

preco by to malo byt lepsie? Len preto, ze mame tu moznost? Stale nevidim dovod ockovat zdrave mimino. Choroba moze byt aj prinosom, no nie? Nikdy sa nam predsa nepodari odstranit dietatu zo zivota vsetky prekazky a neprijemnosti, a ani by sme sa o to nemali snazit… podla za:,–(y, co ma nezabije, to ma posilni. ;-)

No, my tiez asi pomaly nabehneme na „nestovaciu turistiku“ :D

Gabika

• Citovat
  • Upravit
2221
16.6.06 10:24
Gabika píše:
Ahoj Oluska,

preco by to malo byt lepsie? Len preto, ze mame tu moznost? Stale nevidim dovod ockovat zdrave mimino. Choroba moze byt aj prinosom, no nie? Nikdy sa nam predsa nepodari odstranit dietatu zo zivota vsetky prekazky a neprijemnosti, a ani by sme sa o to nemali snazit… podla za:,–(y, co ma nezabije, to ma posilni. ;-)

No, my tiez asi pomaly nabehneme na „nestovaciu turistiku“ :D

Gabika

Ahoj Gabika

No já si myslím, že v tomhle případě, to zas až taková hloupost nebude. Spíš se mě zdá dost nerozumné hledat někoho, aby Vás nakazil planýma neštovice. Taky plané neštovice jsou nejvíce přenosné - nakažlivé - ve stádiu, kdy se ještě ani neprojevují. Já přeci nikomu nenutím to, aby své dítě nechal očkovat - myslím, že svůj názor můžu napsat!!!

Píšeš, že nevidíš, proč zdravé miminko nechat očkovat. A proč teda nepíšeš, proč nechat úplně zdravé miminko nakazit - jen tak zbytečně, vždyť je nemusí ani v dětství prodělat, možná ani za celý život. Nebo je chytne až bude starší a bude to o to horší.. Je tady hodně věcí pro a proti.

No možná, že pro někoho choroba může být přínosem, ale pro někoho velmi nepříjemnou záležitostí. Je hodně lidí, kteří kvůli neštovicím mají spousta jizviček a třeba i na viditelném místě a třeba z toho mají i komplexy. Je potřeba tuhle věc hodně zvážit. Já jsem napsala jednu z variant, kterou my třebas zvažujeme a nikomu ji nenutím!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
16.6.06 21:16

Souhlasím s tím, co napsala Oluska.

Někdo psal, že čkování je prý obrovská zátěž. A prodělání nemoci zátěž není? Mému synovi se po prodělání zápalu plic, angíně a planých neštovic v krátké době rozjela hodně nepříjemná a docela vážná nemoc krve, která se léčila několik let. Bylo to právě následkem toho, že prodělal ve velmi krátké době více chorob a plané neštovice byly tím posledním, co ho jak se říká dorazilo. Pobyl si docela dlouho v nemocnici, podstoupil nepříjemná vyšetření, včetně vyšetření kostní dřeně, dlouhodobá léčba kortikoidy (několik let). Takže mám na toto období nepříjemné vzpomínky.
Proto dost dobře nechápu, jak někdo schválně chce nakazit vlastní dítě dost nepříjemnou nemocí, která se může také zkomplikovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.6.06 12:13

Já jsem malou chtěla naočkovat. Teď má 14 měsíců. Očkuje se od 9 měsíců, na což mně bohužel doktorka neupozornila. Než jsme se začali o to více zajímat, donesl je v únoru domů náš starší 10 letý syn. Malá to samozdřejně chytla, takže si to odbyla už v 11 měsících. Měla je dost silné, vypadala jako mochomůrka pomazaná tím pudrem. Měla jsem obavy jak to bude snášet a aby si je neškrábala. Ale snášela to velice dobře narozdíl od toho staršího. To byl horor. Taky si dvě neštovice rozškrábal a už mu tam zůstaly díry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabosima
15.3.11 19:43

Neštovice

No dneska se synátor obsypal , takže zítra si to jdeme nechat potvrdit , k doktorce a počítám , že mladší synátor je dostane taky! :roll:

• Citovat
  • Upravit
601
15.3.11 20:09

holky, s těma neštovicema a očkováním je to těžké. Leonka měla neštovice úplně v pohodě, 3 dny se jí vysévaly pupínky, byla bez teplot, díky homeopatikám se ani neškrábala, nesvědilo ji to. Za týden bylo po všem. Zato Tobík si to „vyžral“ - napřed to začlo nenápadně, ale po 3 dnech dostal vysoké horečky, strašně moc se osypal (bylo mu 6 měsíců), skončili jsme v nemocnici na infekčním. Takže je to fakt dítě od dítěte. Vždycky jsem si myslela, že neštovice jsou celkem neškodné, ale dokážou být i pěkně zákeřné…každopádně si i tak myslím, že čím dříve, tím lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová