Chceme neštovice!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
332
14.6.06 21:13

Chceme neštovice!

Ahoj holky,
obracím se sem asi s dost netradičním dotazem. Ráda bych, aby má dvojčátka prodělala neštovice dřív, než nastoupí do školky. V září nastupuji totiž do práce.
Takže nevíte o někom z Ostravy či blízkého okolí, kdo má dítko s neštovicemi v infekčním stádiu?
Díky a hezký den
Táňa a Ninuška, Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
200
14.6.06 21:16

Ahoj, nechceš je raději očkovat?? L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11330
14.6.06 21:17

A není lepší (i když dražší) je nechat naočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
14.6.06 21:18

Očkování

to je dobrý nápad. A jak dlouho očkování působí? A je to fakt záruka, že je nedostanou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11330
14.6.06 21:23

U nás byl na toto téma deníček.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
14.6.06 21:27

Díky Inge… a ostatní.. akorát to se mnou seklo, když jsem viděla částku za očkování… 1.400,– Kč… takže dvojčata 2.800… no nazdar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
14.6.06 22:06

Neblbnite, to sa uz budeme pomaly ockovat aj proti nadche… :roll:

Ockovanie nezarucuje, ze ich nedostane, podla mna si to tym akurat moze posunut do dospelosti, pretoze ucinnost vakciny je len 6-10 rokov., pricom u 10-30% ockovanych vakcina vobec nezafunguje. Ak dieta prekona plane nestovice, v neskorsom veku to znizuje riziko, ze ochorie na cukrovku alebo rakovinu.

Takze, ak deti nemaju znizenu obranyschopnost, tak radim neockovat, ale nakazit. :wink:

Gabika

• Citovat
  • Upravit
3301
15.6.06 07:55

Souhlasím s Gabikou, každé očkování je strašná zátěž pro organismus, takže pokud jsou jinak zdravé, tak očkovat proti takové banální dětské nemoci bych moc neradila. Pokud si děti prodělají neštěovice teď, tak to bude pro jejich dobro, posílí si imunitu a budou mít doživotně klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.6.06 08:04

Ahoj Rachel,
zrovna je máme za sebou, tedy jenom Míša, u Vítka očekávám o víkendu nebo začátkem týdne pokud je tedy chytnul.
Takhle malé děti bych očkovat nenechala, u nich to má obvykle rychlý a snadný průběh. Podle našich zkušeností z předchozích dnů jsou kritické 2 - 3 dny a apk už je to v klidu. Míša je má ze školky takže pokud nikoho neseženeš, ve školce se určitě zadaří :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.6.06 08:43

Tenhle dotaz mě trošku rozesmál. Jen jsem si představila jak chodím s naším malým po návštěvách s nakaženými dětmi :-). Ale chápu, chceš si posichrovat, aby neonemocněly až půjdeš do práce. Na druhou stranu, mohou dostat jakokoliv jinou nemoc. U dětí nikdy nevíš.
Jinak potvrzuji to, že čím menší dítě, tím lepší průběh. Můj první syn dostal neštovice v půl roce (a to ani netuším, kde je mohl chytnout) a nemít pupínky, vůbec jsem nemoc nezaznamenala. Nebyl ani protivní, neměl ani teplotu.

Milu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
15.6.06 09:43

No, ale ani školka není záruka, že je chytí, náš malej je nedostal za tři roky, co tam chodí, jsem zvědavá, kdy je lapne:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
15.6.06 09:57

Hihi taky bych je potřebovala pro Filípka :-D

Jinak - nemylte se, že když dítě jednou prodělá neštovice, už je nemůže mít… Existuje pověra, že když je prodělá do 1 roku, není tak imunní a může je chytit znovu. Já jsem měla asi v 9 měsících poprvé (podle maminky velmi slabý průběh) a podruhé v 7. třídě - velmi silné, s pozůstatky ve formě jizev… Tenkrát mě nejvíc trápilo, že jsem nejvíc pupínků měla uvnitř - v krku, pochvě, konečníku… BRRRRRRRRRRRRR!!!

Jen se modlím, abych je od kluka nechytla potřetí, hihi… :-D

Neštovicolovcům zdar!
Semeda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
15.6.06 10:02

Semedo,
myslím že ani tak neplatí, že do 1 roku…
Nevím, jak je to možný, ale já je měla dvakrát. Jednou mi bylo asi 7 a podruhé tak 12… Už si přesně nepamatuju, ale rozhodně mi poprvé bylo víc než 1 rok :D :D

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
15.6.06 11:54

HOlky neštovice jsou jedna z mála dětských nemocí které skutečně můžete dostat dvakrát. TAkže na tom nic divného není. A jak tu někdo psal i očkování není 100%, ale mělo by zaručit lehčí průběh nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
15.6.06 13:34

Ahoj..

A nebude lepší nechat děti očkovat?? Přečti si deníček, na který ti dala odkaz Inge a přečti si ještě tenhle https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová