Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHoj holky, snažím se o miminko po zamlklém těhotenství. Nejhorší na tom je že můj přítel tak nějak chce/nechce. Já ale nebudu mít klid dokud zas nebudu mít //. Máte někdo podobnou zkušenost že se snažíte a chlap z toho má spíš strach? ![]()
Ahoj at chces nebo ne je to napor na psychiku i pro chlapa. Nevim jak dlouhou jste si dali pauzu mezi tou udalosti a zase snazenim ale dej mu cas a netlac na nej potrebuje si to srovnat v hlave
i pro nej to byla ztrata stejne jako pro tebe. Ma strach urcite i o tebe. V klidu si sednete a proberte to jeste jednou a zajimej se o jeho nazor jak by to chtel on
dite neni jenom tvoje zalezitost ale obou
to nemyslim zle
urcite spolu na neco prijdete hlavne v klidu a nelet do toho pohlave a bude vsechno ok ![]()
Asi bych do toho nešla pokud chce/nechce
Za mě by muset chtit
Jinak možná má obavy
Musím říct že já po zt jsem z // 4,5mesice po takovou radost neměla spíš obavy a přítel taky.
Souhlas s @klmartina nech tomu čas…já to slovo „snažení“ tak nemám ráda…to je jak na povel
…prostě se nechraňte a užívejte si života ![]()
Promluv si s ním o tom. My jsme se tehdy shodli na tom, že se začneme snažit hned, jak to půjde. Strach jsme přitom měli oba a velký. Samozřejmě pro klid doma je lepší, když se domluvíte tak, aby byli oba spokojení.
Od toho co se to stalo uplynuly ca 4 měsíce. Ještě když jsem ležela v nemocnici před zákrokem tak jsem se domlouvali že hned jak to půjde tak si uděláme další, to bylo jediný co mě drželo nad vodou. No a když jsem pak přišla domů s tím že mi dr. řekla že už můžeme, tak úplně otočil, že by třeba tak rok počkal…
Já vím že je nejlepší netlačit na pilu a nechat tomu volnej průběh.. jenže to se lehko řekne
@Eleonora93 problem je v tom ze je neco jineho co si mysli doktorka a taky neco jineho co si mysli tvoje telo. Jde o to ze kdyz na to budete spechat vetsinou se to nepovede a nemusi to dlouho jit. Pred zakrokem je vzdycky vsechno jinak nez po nem. Snazite si dodat odvahu a utesit se ze priste to vyjde a podobne. Po zakroku je to spis takove vystrizliveni a vetsine lidi to zacne srotovat v hlave a uz maji jiny pohled na vec. Partner ti prece nerekl striktne ne jen ze by pockal a pravdepodobne to tak citi ze by to bylo lepsi
tak se dohodnete ze uz si nebudes brat prasky a ze t nechate na prirode at si sama rozhodne kdy to bude a kdy ne
to je fer ne? Podle toho co tu pises o partnerovi mam pocit ze on se boji dalsi zklamani to je potreba mu vyvratit
hlavne vsechno v klidu stejne nic neuspechate a prece se nechcete hadat protoze to nejde a podobne:-)