Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nastavte si to s muzem, jak vyhovuje vam, a at to s nimi odkomunikuje on. Tecka. Slusne, v klidu. Vase domacnost, vase pravidla.
At je nafucena
ne je proste ne, je to hotova vec, dal uz to nereste
@Anonymní píše:
Zdravím, s manželem a dětma jsme se po letech přestěhovali blíž ke tchánovcům (a zároveň k mým rodičům je to blíž) - hlavním důvodem je práce. Předtím jsme bydleli asi 350km daleko, takže návštěvy tchánovců probíhaly tak, že za námi jezdili 1-2× za měsíc s příjezdem v pátek (občas ve ČT) a odjezdem v neděli odpoledne (nebo výjimečně v PO dopoledne), takže o „zábavu“ jsme měli postaráno. Ohledně vztahů je to takové všelijaké - tchán je docela v pohodě (ale taky občas rýpe), tchyně je generál a nerespektant, takže asi chápete. Ty víkendy jsme vždycky nějak vydrželi, no ale teď, když už bydlíme blízko, tak nechci, aby kdokoli z rodiny (ano i té mojí) u nás přespával, chci mít prostě večer klid - v klidu se pomilovat nebo podívat na TV nebo cokoli. Pozvali jsme je na oběd (s tím, že mohou přijet klidně už dopoledne) a večer zase domů, tchyně na to, že žádné takové, že počítají s přespáním na celý víkend, takovým způsobem to řekla mému manželovi (ten jí hned řekl, že né, ale asi nerozumí slovu NE), takže jsem také tchyni říkala, že ne, že chceme mít klid, nebudu jí mazat „med kolem huby.“ Nato se nafoukla a je nafučená doteď. A strašně si chce prosadit to celovíkendové přespání. Upozorňuji bydlí teď od nás 50km - tzn.30min autem, vlakem necelou hodinu. I víc kamarádek mi říkalo, že nemají rády přespávací návštěvy a netolerují to. Tedy 1× za čas nevadí, ale opět 2× do měsíce (a narovinu), teď co jsme blíž, chtějí tady být skoro každý víkendchlapovi jsem to říkala, též mu to vadí a též to matce říkal, ale je furt nafučená…co s tím?
Nic trvat na svem, nahlasit, ze na vikend jedte pryc… dat jim na viken deti at si je uzihi a hlidaji… pokud s nima deti byt chteji… tyhle babicky vetsinou ani deti moc nemusi, protoze vetsinu casu narizuji nebo krituzuji.
Jak co s tím, prostě ne. Oba jim důrazně říct, že chcete víkend pro sebe, klidně jim to za oba důrazně napsat, že chcete odteď žít jinak a že chcete být jen sami dva s dětmi a tečka. A pokud někdo bude klást odpor, tak šaty najevo, že pokud i tak přijedou, tak jim prostě neodemknete, hotovo.
Nevím, proč z toho děláte takové drama na jednu stranu. Ano budou naštvání, ale co s tím. Holt si doma zamknete na plné západy, kdyby chtěli přijet bez pozvani a je to. Ať se klidně tchýně staví na hlavu.
Tady jiné řešení, než si trvat na svým a podle toho se zařídit není. Vždyť je to vaše domácnost, váš domov, tak nevím, jak to jinak než činy a slovy vyřešit.
Příspěvek upraven 19.02.24 v 09:53
Teď nezbývá než vydržet. Nesmíte povolit, zatím si užívejte ten klid, dokud je tchýně uražená. Však ona se odurazí a užijete si ji ještě dost.
@Anonymní píše:
Zdravím, s manželem a dětma jsme se po letech přestěhovali blíž ke tchánovcům (a zároveň k mým rodičům je to blíž) - hlavním důvodem je práce. Předtím jsme bydleli asi 350km daleko, takže návštěvy tchánovců probíhaly tak, že za námi jezdili 1-2× za měsíc s příjezdem v pátek (občas ve ČT) a odjezdem v neděli odpoledne (nebo výjimečně v PO dopoledne), takže o „zábavu“ jsme měli postaráno. Ohledně vztahů je to takové všelijaké - tchán je docela v pohodě (ale taky občas rýpe), tchyně je generál a nerespektant, takže asi chápete. Ty víkendy jsme vždycky nějak vydrželi, no ale teď, když už bydlíme blízko, tak nechci, aby kdokoli z rodiny (ano i té mojí) u nás přespával, chci mít prostě večer klid - v klidu se pomilovat nebo podívat na TV nebo cokoli. Pozvali jsme je na oběd (s tím, že mohou přijet klidně už dopoledne) a večer zase domů, tchyně na to, že žádné takové, že počítají s přespáním na celý víkend, takovým způsobem to řekla mému manželovi (ten jí hned řekl, že né, ale asi nerozumí slovu NE), takže jsem také tchyni říkala, že ne, že chceme mít klid, nebudu jí mazat „med kolem huby.“ Nato se nafoukla a je nafučená doteď. A strašně si chce prosadit to celovíkendové přespání. Upozorňuji bydlí teď od nás 50km - tzn.30min autem, vlakem necelou hodinu. I víc kamarádek mi říkalo, že nemají rády přespávací návštěvy a netolerují to. Tedy 1× za čas nevadí, ale opět 2× do měsíce (a narovinu), teď co jsme blíž, chtějí tady být skoro každý víkendchlapovi jsem to říkala, též mu to vadí a též to matce říkal, ale je furt nafučená...co s tím?
nic, vydrž. Ono se jí to rozleží v hlavě, jestli vás chce vidět alespoň přes ten den, což je dostačující, anebo je jí ego přednější a bude nafouklá déle a i to je vlastně výhra pro vás.
Je super, že jste s mužem za jedno a vytrvejte, teď by to bylo „podáte prst a sežere celou ruku“. Nechápu, proč by měli u vás přespávat, asi si moc zvykli na vaše pohostinství. Prostě jasně řekněte, že když bydlíte tak blízko, není nutné jezdit na celý víkend, stačí odpolední kafe
A taky by někdy mohli pohostit oni vás, ne?
@Anonymní píše:
Zdravím, s manželem a dětma jsme se po letech přestěhovali blíž ke tchánovcům (a zároveň k mým rodičům je to blíž) - hlavním důvodem je práce. Předtím jsme bydleli asi 350km daleko, takže návštěvy tchánovců probíhaly tak, že za námi jezdili 1-2× za měsíc s příjezdem v pátek (občas ve ČT) a odjezdem v neděli odpoledne (nebo výjimečně v PO dopoledne), takže o „zábavu“ jsme měli postaráno. Ohledně vztahů je to takové všelijaké - tchán je docela v pohodě (ale taky občas rýpe), tchyně je generál a nerespektant, takže asi chápete. Ty víkendy jsme vždycky nějak vydrželi, no ale teď, když už bydlíme blízko, tak nechci, aby kdokoli z rodiny (ano i té mojí) u nás přespával, chci mít prostě večer klid - v klidu se pomilovat nebo podívat na TV nebo cokoli. Pozvali jsme je na oběd (s tím, že mohou přijet klidně už dopoledne) a večer zase domů, tchyně na to, že žádné takové, že počítají s přespáním na celý víkend, takovým způsobem to řekla mému manželovi (ten jí hned řekl, že né, ale asi nerozumí slovu NE), takže jsem také tchyni říkala, že ne, že chceme mít klid, nebudu jí mazat „med kolem huby.“ Nato se nafoukla a je nafučená doteď. A strašně si chce prosadit to celovíkendové přespání. Upozorňuji bydlí teď od nás 50km - tzn.30min autem, vlakem necelou hodinu. I víc kamarádek mi říkalo, že nemají rády přespávací návštěvy a netolerují to. Tedy 1× za čas nevadí, ale opět 2× do měsíce (a narovinu), teď co jsme blíž, chtějí tady být skoro každý víkendchlapovi jsem to říkala, též mu to vadí a též to matce říkal, ale je furt nafučená…co s tím?
To je sice hezký, že ona chce, ale nikoho se nezeptala. Jednou za čas, proč ne, ale po domluvě. Ne že ona chce, tak to tak bude. Když chce být nafučená, tak atˇsi je, to je její problém. Důležité je, že držíte s manželem spolu, a máte na situaci stejný názor.
Neumim si predstavit, kdyby takhle kdokoliv chtel se mnou jako dospelou takto manipulovat - u vas citi, ze jste slabsi natury, tak to zkousi - musite se razne a asertivne vymezit a rict jim na rovinu jasne NE!
Cim jsem starsi, tim mene mam radsi navstevy u nas doma a nejradsi i s rodinami nasich deti podnikame aktivity mimo domov s jidlem v restauracich.
Se znamymi uz se setkavame vyhradne v restice a je to tak nejlepsi.
Já bych jim to řekla jednou a tím by pro mě debata o přespávání skončila. Nějaké vydírání v podobě nafučenosti bychom netolerovali ani manžel, ani já. Proč nedáváte děti na přespání k nim? Budeme mít volný víkend a tchýně si užije vnoučata.
Nic, pravidla jste určili a je to váš dům. Tím bych to uzavřela. Max jako kompromis navrhla třeba společný víkendový pobyt někde na chate - výlet pro obě rodiny, aby si užila vnoučat a vy měli změnu.
U nás neprespava nikdy nikdo, vadilo by mi to hodně a rodina respektuje
Vydrž, prťka, vydrž. Je fajn, že manžel s tebou souhlasí. Tchýni to přejde a bude klid. Nastavte si pravidla hned od začátku.
nas.rat a rozmazat..
Nejste malé děti, aby Vás buzerovala
Nedejte se ![]()
Tak je tchyně naštvaná, a co. Je to vyloženě drzost, cpát se k vám na přespání. Když se jí to nelíbí, tak ať k vám vůbec nejezdí. Nechápu, že někteří lidé jsou tak drzí a neomalení.
Zdravím, s manželem a dětma jsme se po letech přestěhovali blíž ke tchánovcům (a zároveň k mým rodičům je to blíž) - hlavním důvodem je práce. Předtím jsme bydleli asi 350km daleko, takže návštěvy tchánovců probíhaly tak, že za námi jezdili 1-2× za měsíc s příjezdem v pátek (občas ve ČT) a odjezdem v neděli odpoledne (nebo výjimečně v PO dopoledne), takže o „zábavu“ jsme měli postaráno. Ohledně vztahů je to takové všelijaké - tchán je docela v pohodě (ale taky občas rýpe), tchyně je generál a nerespektant, takže asi chápete. Ty víkendy jsme vždycky nějak vydrželi, no ale teď, když už bydlíme blízko, tak nechci, aby kdokoli z rodiny (ano i té mojí) u nás přespával, chci mít prostě večer klid - v klidu se pomilovat nebo podívat na TV nebo cokoli. Pozvali jsme je na oběd (s tím, že mohou přijet klidně už dopoledne) a večer zase domů, tchyně na to, že žádné takové, že počítají s přespáním na celý víkend, takovým způsobem to řekla mému manželovi (ten jí hned řekl, že né, ale asi nerozumí slovu NE), takže jsem také tchyni říkala, že ne, že chceme mít klid, nebudu jí mazat „med kolem huby.“ Nato se nafoukla a je nafučená doteď. A strašně si chce prosadit to celovíkendové přespání. Upozorňuji bydlí teď od nás 50km - tzn.30min autem, vlakem necelou hodinu. I víc kamarádek mi říkalo, že nemají rády přespávací návštěvy a netolerují to. Tedy 1× za čas nevadí, ale opět 2× do měsíce (a narovinu), teď co jsme blíž, chtějí tady být skoro každý víkend
chlapovi jsem to říkala, též mu to vadí a též to matce říkal, ale je furt nafučená…co s tím?