Máma se za mě stydí

Anonymní
18.2.24 19:50

Máma se za mě stydí

Zkusím ve zkratce. Jsem lesba, žiju s partnerkou v reg partnerství skoro 10let, máme 3 děti, byla jsem dnes s mámou v zoo, viděly jsme v dálce naší starou známou, chtěla jsem jí jít pozdravit, máma byla proti, šla úmyslně úplně jiným směrem. Ptala jsem se jí pak, co to bylo, odpověď zněla, že nás nemusí vidět, že zase bude následovat „jee, Aničko (to jsem jakože já), ty máš děti, a co dělá manžel atd“ a že nemusí vědět, že místo může mám ženu. Že je to největší drbna. A já na to mámě, že je to snad jednou, že jsme rodina už dlouho a neřeším to, máma mi na to řekla, že ona to řeší, že to ví jen dvě její nej kamarádky a zbytek lidí ne, že prý by se na ní všichni dívaly skrze prsty. To přesně řekla. A mně to prostě asi zranilo… Chápu, že by řekla, že třeba určiti lidé to nepochopí, ale skrze prsty… Přece nejsem kriminálník ani feťačka. Mrzí mě, že o mně máma takhle smýšlí… Prehanim nebo byste to vnímali stejně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
758
18.2.24 19:57

Myslim si ze tohle zamrzi kazdeho.. ale hold to jak tyhle veci jiní lide vidi i kdyz se jedna o mamku nezmenime..asi s tim neni uplne v pohode.. dneska je takova doba kdy az moc resime co si mysli ostatni, misto toho abysme proste žili a byli šťastní takovy jací jsme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
18.2.24 19:57

Ty jo, chápu, žě tě to mrzí :( To by se mě dotklo, že i po tolika letech nemůže být výlet do ZOO a normální se setkání se známou úplně přirozená věc jako u jakéhokoliv jiného páru. To zamrzí :(

Myslím si, že o tobě maminka nejspíš zle nesmýšlí. Spíš si myslí, že tak smýšlí ostatní a nechce, aby vás drbali. Ale já osobně si myslím, že po deseti letech a třech dětech by bylo HODNĚ divný, kdyby o tom z jejího okolí věděli jen dva lidi. To je asi ten problém, že žije v takové iluzi. Možná by se totiž jinak divila, kolika lidem je to úplně jedno a považují to za normální věc.

Možná udělejte velkou party pro spoustu lidí a pozvěte ji taky. To by koukala, kolik lidí bude úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 20:09

Možná to pořádně nepřijala, jen to respektuje. možná ji někdy někdo řek nějakou negaci na homosexuáli :nevim:.
Například kamaráda začal otec brát líp ve chvíli, kde se s matkou rozvedli.
Znám pár lidí co vůbec nevzali orientaci nebo změnu pohlaví svého sourozence.
Mám v rodině několik lidí co to vůbec neberou a hrdě hlásí co by jim provedli… :,(

:potlesk: :potlesk: každému kdo přijde a svému okolí na rovinu řekne, jak to má. Už jenom se někomu svěřit je hergot odvážný krok.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
18.2.24 20:11

Dobrý den, zastavila bych se v polovině u toho, že jste měli potkat paní, která je „největší drbna“. Vaše maminka přece reagovala na tuto paní tak, že poodešla, aby ji ta paní neviděla a nemusela s ní mluvit. Víte starším generacím je to nepříjemné a hodně dají na to, co si okolí myslí. Dodneška to všichni posloucháme od rodičů nebo prarodičů…co by na to řekli lidi? Někomu to prostě doopravdy vadí, co si okolí myslí.
Navrhuji, abyste udělaly s maminkou jednoduchou dohodu. Pokud budete tu paní příště tak moc chtít pozdravit, tak se s paní nebavte o svém soukromí (protože to vyzvídají opravdu jen drbny, aby to mohly roznášet dál). Můžete se s paní bavit o neutrálních tématech nebo aktuálních událostech ve vašem městě/vesnici.
Takže stačí, když maminku ujistíte, že nebude paní drbně vyprávět informace, které si maminka nepřeje a ona bude jistě klidnější. Já bych to tak schválně udělala, kdyby se mě nějaká šťouravá ženská a la největší drbna z ulice ptala hned na rodinu, tak bych tu otázku hned obrátila na ni-Mám se dobře. Jak se máte vy a váš manžel, co děti? a záměrně jí třeba vůbec neodpověděla. Stočila bych si hovor tam, kam bych chtěla já a nenechala bych se vmanévrovat do odpovědí na citlivé rodinné otázky. ;) :palec:

• Citovat
  • Upravit
2338
18.2.24 20:31

A víš co - co je ti po nějaké cizí ženské? Máš dobrý vztah s mámou? Jestli ano a jestli je tohle to jediné, co ti ten dojem kazí, vykašli se na to. Asi s tvým osudem není úplně smířená a rýpání cizích lidí neumí snést (což málokdo i s lehčím osudem než ten tvůj), tak to příjmi jak to je a neutápěj se tím. Jako jestli tě to uklidní, skoro každý má s rodiči nějaké nesrovnalosti…tohle je možná to nejlepší řešení, co máma může v dané chvíli udělat. Nebo byla bys radši, kdyby tě máma i s drbnou pomlouvaly po celém městě? Nebo se s tebou vůbec nebavila - odsuzovala tě? Nebo ti pořád dokola kecala do života? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
18.2.24 21:17

Ja se s rodici nebavim uz skoro 20 let, nemam teda partnerku, mam o dost starsiho chlapa. Rodice me tenkrat dali vybrat “bud my nebo on” a ja si vybrala jeho, a od te doby pro rodice neexistuju. Lidi nezmenis. Jak uz nekdo psal, jestli je jinak mamka v soukromi v pohode, vadi ji akorat tohle, a zaroven je treba dobra babicka, tak bych to proste skousla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
1.3.24 04:25

Tvoje mamka se za tebe nestydi. Chrani te pred pomluvami. Nejsem homofobni, je mi jedno kdo s kym, jen at si lidi nechavaji intimnosti na doma. Tvuj postoj chapu pokud bydlis v Praze, jinak nechapu cemu nerozumis? Situace LGBT nebo jak se to pise se lepsi a je to jinde nez pred 10 lety, ale stale je dloooouha cesta pred nami. Jak se pise nade mnou, domluv se s mamkou ze kdyz nekoho potkate, ze jim nebudes vypravovat ze mas misto muze zenu. To jste mely udelat davno. Mej pochopeni pro mamku, proste chce byt Kropackova co ma dceru v Praze a ne to je Kropackova, ona ma chudak teplou dceru, to vite? Maji 3 deti, buhvi s kym je ma a jestli jsou vubec jeji. Bla bla bla. To by se ti taky nelibilo, zkus ji pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová