Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Již od útlého věku žiju se svými prarodiči v pěstounské péči a ještě tomu tak bude necelé 2 roky. Bohužel se ale ani zdaleka necítím v této rodině dobře.. a dost často si toho všímá i celé mé okolí. Přicházím tedy na vás s otázkou, zda bych mohla od této rodiny odstoupit i přes to, že mi je něco přes 16 let a rozhodně se neplánuji vrátit ke svým rodičům, se kterými nemám poměrně žádný kontakt.Myslíte si že by to bylo možné?..a pokud ano, kdo by mě měl na starost do mých 18 let?
Předem vám děkuji za vaše názory a rady.🙏
musela bys jedině někam do Klokánku nebo dětského domova. Nebo by si tě musel vzít do péče jiný příbuzný,. Ale vše schvaluje soud.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Již od útlého věku žiju se svými prarodiči v pěstounské péči a ještě tomu tak bude necelé 2 roky. Bohužel se ale ani zdaleka necítím v této rodině dobře.. a dost často si toho všímá i celé mé okolí. Přicházím tedy na vás s otázkou, zda bych mohla od této rodiny odstoupit i přes to, že mi je něco přes 16 let a rozhodně se neplánuji vrátit ke svým rodičům, se kterými nemám poměrně žádný kontakt.Myslíte si že by to bylo možné?..a pokud ano, kdo by mě měl na starost do mých 18 let?
Dětský domov nebo podobná instituce.
@Anonymní píše:
Tohle neřeš na netu. Pokud jsi rozhodnutá/tý, tak se obrať na příslušný OSPOD.
Toto musíš řešit minimálně na OSPOD, kor když nejsi plnoletá.
No sama ještě žít nemůžeš. Zeptej se na OSPOD. Ale pokud ti nenajdou jiné pěstouny, půjdeš do těch 18 nejspíš do DD.
Zdravím všechny. Již od útlého věku žiju se svými prarodiči v pěstounské péči a ještě tomu tak bude necelé 2 roky. Bohužel se ale ani zdaleka necítím v této rodině dobře.. a dost často si toho všímá i celé mé okolí. Přicházím tedy na vás s otázkou, zda bych mohla od této rodiny odstoupit i přes to, že mi je něco přes 16 let a rozhodně se neplánuji vrátit ke svým rodičům, se kterými nemám poměrně žádný kontakt.
Myslíte si že by to bylo možné?..a pokud ano, kdo by mě měl na starost do mých 18 let?