Chci nebo nechci dítě?

123
17.2.15 09:42

Chci nebo nechci dítě?

Ahoj,
možná si mne některé pamatujete z předchozích příspěvků.

Vždy jsem toužila po miminku. Jenže… Jenže mám partnera, který dítko tak moc nechce. Jenže nemám potřebné zázemí… Je jedno, kolik jenže ještě napíšu. Stárnu, už mi není dvacet, ani pětadvacet,… A přemýšlím, co se to se mnou děje. Přece jsem ve věku, kdy bych měla mít dítě. Na jednu stranu jej neuvěřitelně moc chci a těším se na bříško, rozlepené očička a lásku, kterou budu cítit přímo v srdci. Jenže víc a víc jej spíše nechci. Nechci „se omezovat“. Jsem zmatená sama ze sebe. Žila jsem v nějakém přesvědčení a postupem času to přesvědčení nějak upadá a já se stydím sama za sebe. Dokonce jsem začala opravdu zodpovědně řešit ochranu při sexu, aby nedošlo ani k náhodě (i když tu čtu, jak lze otěhotnět přes kondom, tak nevím). Žiju poslední měsíc ve strachu, že otěhotním. Nejsem nějak ve stresu, spíše je to takový ten hlásek vzadu v hlavě.

Holky, ženy, maminky - co se to se mnou děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3973
17.2.15 09:47

@dahija Já si myslím, že kdybys měla partnera, který by miminko chtěl a cítila bys podporu, tvoje rozpoložení by bylo úplně jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.2.15 09:53

@LadyPet Když on mi můj současný partner více než vyhovuje. Takový to, kdy mám neuvěřitelně moc prostoru pro sebe, ale mám i citové zázemí a náruč, do které se vracet. Věřím tomu, že kdybych otěhotněla a postavila si hlavu, tak nic nenadělá. Je to zodpovědná rodina (jeho) a on sám si je vědom zodpovědnosti. Takže i kdybychom spolu nebyli, dítě by vyrůstalo ve zdravém prostředí, z toho strach nemám. Dokonce je to typ člověka, který si zvykne. Zní to děsně, ale prostě má strach hlavně z finančních věcí (i když nemá proč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
17.2.15 09:54

Myslím, že volba je na tobě, znám pár bezdětných žen a pokud jim to tak vyhovuje, je to v pořádku :mavam: Není nutné jednat ve stylu: muž = živitel, žena = plodička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.2.15 09:58

No, mám dojem, že bys ráda, aby to definitivní rozhodnutí udělal někdo za tebe. tedy že by sám chlap by přišel, šlápnem do toho. Aby to byl on, kdo to „nadšení“ přenese na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
17.2.15 10:01

Čím je člověk starší, tím hůř se většinou přizpůsobuje a mění svoje zvyky… samozřejmě jsou i vyjimky, ale já bych to tak něják u sebe čekala a proto jsem chtěla dítě brzo… ono i pak s těma nasbíranýma zkušenostma to taky vidíš víc jaká zodpovědnost a omezení se k tomu vážou, že to právě nejsou jen to bříško a rozlepený očička… a navíc ty nepříznivé vnější podmínky tomu asi taky nepřidaj… takže divné to podle mě není… upřímně jediný divný v celý příspěvku mi příjde spojení „lásku, kterou budu cítit přímo v srdci“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
17.2.15 10:05

A to já ti rozumím. O dítě se snažíme přes sedm let - a z té „hysterie“ a strašné touhy mít dítě, jsem se dostala (i chlap, mluvili jsme o tom) do stavu pochyb, muži bude 35, mně 29… Řešíme i finanční stránku. Mám pocit, že je to jako s řidičákem, čím je člověk starší, tím má větší strach šlápnout tomu na plyn…
Do toho současné dění nijak nepodporuje mou ideu dokonalého a pokojného dětství… Máme myslím obě bobky, ale kdyby se to přichomejtlo, myslím si, že ani jedna z toho nevycouváme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.2.15 10:08

@Gosi Já nevěděla jak napsat, že bych dítě milovala. Tak jože moje máma je jaká je a já ji přesto mám ráda. Že by mne někdo měl rád… No asi jsem to měla vynechat :D

Asi jsem zas nějak hormonálně rozhozená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.2.15 10:10

@puntice Rozhodně nikam couvat nehodlám. Jen už prostě neriskuju sex bez ochrany, v době, kkdy si myslím, žen má ovulaci od sebe partnera odháním koštětem :D I když my jsme oba pořád v práci, takže spolu tak moc nespíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
17.2.15 10:16

@dahija No to jsme na tom stejně, mně tedy né že by to úplně vyhovovalo,… ale náhradníka nechci a holt chlapovi stačí 4× do měsíce :nevim: z toho se pak taky plodí celkem blbě :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
17.2.15 10:17
@Emilie píše:
No, mám dojem, že bys ráda, aby to definitivní rozhodnutí udělal někdo za tebe. tedy že by sám chlap by přišel, šlápnem do toho. Aby to byl on, kdo to „nadšení“ přenese na tebe.

takhle to bylo u nas :lol: ja dite chtela i nechtela. manzel ho chtel moc, po skoro roce jsme do toho sli a ja nic jineho nechtela nez dite :) s druhym ditetem to bylo to same :mrgreen:
@dahija az se budes citit pripravena, poznas to. neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.15 10:25
@puntice píše:
@dahija No to jsme na tom stejně, mně tedy né že by to úplně vyhovovalo,… ale náhradníka nechci a holt chlapovi stačí 4× do měsíce :nevim: z toho se pak taky plodí celkem blbě :|

Jak komu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.2.15 10:29
@puntice píše:
@dahija No to jsme na tom stejně, mně tedy né že by to úplně vyhovovalo,… ale náhradníka nechci a holt chlapovi stačí 4× do měsíce :nevim: z toho se pak taky plodí celkem blbě :|

Ale taky to de :lol:. Mám dvě dcery „upečené“ z jednoho styku za měsíc. U první byl manžel na vojně, u druhé na služebce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
17.2.15 10:31

Byli jsme na tom stejně. Já dítě nikdy nechtěla, dávala jsem si hodně velký pozor na to aby jsme ho neudělali. No a nakonec jsem otěhotněla i přes prášky. Bylo to asi takhle-těhotenství krásný a když se narodil to už bylo těžší. Nemohla jsem zvyknout že mě dítě tak dokáže omezit. A teď bych ho nedala :lol:.Jestli ti není 20 let tak by sem měla rozhodovat rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.2.15 10:31

Sex máme málo, ale když ho máme, tak je naprosto dokonalý. určitě hraje i svou roli, že jsme se sžili a mně se to nechce měnit. Třeba na to partner má opravdu tak silný vliv, jenže na druhou stranu on jediný mi ukázal, že jsem chytrá a šikovná a že mám dělat to, co mi jde a baví mne, že v tom mám jít dál a dál… Nejsem kariérista nebo workoholik, ale když mám tu podporu, že to někam mžu dotáhnout, já sama se svým rozumem a nadáním…

Cítím se lépe, že nejsem divná. A náhradník by byl. I by chtěl dítě. Jen já jsem prostě husa věrná no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí