Chci nechat děti s otcem

Anonymní
16.9.23 10:45

Chci nechat děti s otcem

Dobrý den, v manželství máme už delší dobu problémy, snažili jsme se to vyřešit, ale ono to už zachránit nejde. Rozhodla jsem se pro rozvod a čím víc o tom přemýšlím, tím větší smysl mi dává aby děti zůstali se svým otcem. Dům byl už před svatbou manžela, takže se budu muset vystěhovat já, děti mají blízko školu, kamarády. S otcem mají pěkný vztah, jsou už starší. Se mnou by mohli být každý druhý týden na víkendy a viděli bychom se i během týdne. Jenže mám strach, co si o tom řeknou lidí. Vím že nám do toho nemají co mluvit, kdyby šlo jen o mě tak to nějak přežiju. Ale co když budou něco hustit i do dětech. Takže nevím jak se rozhodnout, udělala jsem si i seznam a je tam víc důvodu aby zůstali s manželem. Ale pořád tam je i to ale. Co byste mi poradili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35893
16.9.23 10:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, v manželství máme už delší dobu problémy, snažili jsme se to vyřešit, ale ono to už zachránit nejde. Rozhodla jsem se pro rozvod a čím víc o tom přemýšlím, tím větší smysl mi dává aby děti zůstali se svým otcem. Dům byl už před svatbou manžela, takže se budu muset vystěhovat já, děti mají blízko školu, kamarády. S otcem mají pěkný vztah, jsou už starší. Se mnou by mohli být každý druhý týden na víkendy a viděli bychom se i během týdne. Jenže mám strach, co si o tom řeknou lidí. Vím že nám do toho nemají co mluvit, kdyby šlo jen o mě tak to nějak přežiju. Ale co když budou něco hustit i do dětech. Takže nevím jak se rozhodnout, udělala jsem si i seznam a je tam víc důvodu aby zůstali s manželem. Ale pořád tam je i to ale. Co byste mi poradili?

Otec s tím souhlasí? A jak staré děti jsou?
Prostě jim to rozumně vysvětlit a vysvětlovat pořád dokola, že je máš ráda a ty důvody proč jsi se tak rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
16.9.23 10:52

Dobrý den,
myslím, že k tomu pristupujete velmi rozumně. Určitě záleží na věku a pokud jsou již starší, mají v domě zázemí a tatínek je schopný péče, rozhodně bych se jako nezávislý pozorovatel nepohoršovala. Určitě by mě zajímal i názor děti a pokud to tak i ony chtějí, není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
16.9.23 10:54

To samé udělala bývalá žena mého manžela. Nejdřív chtěla ať děti zůstanou u otce, taky byl dům jeho, školku měly tady, kamarády, rodinu.
Podlehla tlaku okolí a děti teda nakonec vzala s sebou do nějakého bytu s tím, že bude střídavá péče. Ale měla hodně „starostí“ tak děti nechával stejně věčně u otce.
Nakonec zjistila, že to fakt nejde a děti k ní už ani nechtěly chodit, vadilo jim dojíždění, žít v provizoriu, kde neměly svoje věci, zázemí, býky zvyklé na svoje doma.
Dopadlo to tak, že jsou děti u nás trvale, je to z jiných důvodů tedy, ale během té „střídavé“ péče to bylo pro ně nevyhovující. Ale ony byly ještě malé.
Ještě z její strany proběhlo pár pokusu, ale bylo to spíš ke škodě.
To ovšem nemusí být tvůj případ, je to jen naše zkušenost.

Když jsou děti velké a nebudeš bydlet daleko, tak je to v podstatě jedno jaký je model péče, děti se můžou samy rozhodovat kdy u koho chtějí zrovna být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
16.9.23 10:54
@Anonymní píše:

Pokud jsou uz deti starsi, tak si vsichni sednete a proberte spolu, jak by to mohlo fungovat.
A je rozumne nechat deti dal ve svem domacim prostredi, kde se citi dobre a bezpecne. Podle me je to mene stresujici, kdyz se jeden z rodicu odstehuje, nez kdyby se musely stehovat ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8533
16.9.23 10:55

Určitě je důležitý názor dětí, plus co na to manžel? On s tím souhlasí? Případně si najít nějaký byt, který by byl blízko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.23 10:56

@JancaS84 Tak já jsem mu ještě naplno neřekla, že se chci rozvést… Ale několikrát jsme se bavili co by kdyby a děti by si rád nechal. Dětem je 16,13 a 8, nejstarší by chtěl jít se mnou, protože prostě puberta a s otcem teď mají napjatý vztah. Já bych si s sebou klidně vzala, přeci jen je už skoro dospělý a už ho nemusíme tolik hlídat jako ty mladší děti. Jenže je mi blbé je takhle rozdělovat :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.23 10:56

Lidi budou mít řeči, protože je tu bráno jako norma to, že děti zůstávají s mámou. Pokud tedy není stridavka.
Pokud bychom se rozváděli s manželem, tak děti zůstávají s ním. Nechala bych jim celý dům a šla bych já. Mám to v sobě srovnané. Děti mám ráda, ale asi bych se o ně nedokázala úplně stoprocentně postarat.
Pokud si jsi jistá, že bude dětem lépe s tátou, jděte do toho. Vy budete vědět, proč to děláte a nikdo cizí vám do toho nemá co kecat.
Určitě bych se zeptala i dětí, jaký na to mají názor. Myslím, že když to bude od nich, že chtějí být u táty, tak si nebudou tolik brát řeči cizích lidí.

• Citovat
  • Upravit
148920
16.9.23 10:59

Pokud to bude vyhovovat všem zúčastněným stranám, tak to udělejte. Je to jen vaše věc. Děti nejdou do dětského domova, zůstávají s otcem ve známém prostředí, zůstane jim škola, kamarádi. Jen bych se snažila se snimi vidět co možná nejvíc, ať se neodcizíte.
To že bych to já neudělala, nebo kdokoliv jiný je irelevantní. Je to váš život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35893
@Anonymní píše:
@JancaS84 Tak já jsem mu ještě naplno neřekla, že se chci rozvést… Ale několikrát jsme se bavili co by kdyby a děti by si rád nechal. Dětem je 16,13 a 8, nejstarší by chtěl jít se mnou, protože prostě puberta a s otcem teď mají napjatý vztah. Já bych si s sebou klidně vzala, přeci jen je už skoro dospělý a už ho nemusíme tolik hlídat jako ty mladší děti. Jenže je mi blbé je takhle rozdělovat :?

Kolega v práci se rozvedl, měli 4 děti a každý si „nechal“ dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
Lidi budou mít řeči, protože je tu bráno jako norma to, že děti zůstávají s mámou. Pokud tedy není stridavka.
Pokud bychom se rozváděli s manželem, tak děti zůstávají s ním. Nechala bych jim celý dům a šla bych já. Mám to v sobě srovnané. Děti mám ráda, ale asi bych se o ně nedokázala úplně stoprocentně postarat.
Pokud si jsi jistá, že bude dětem lépe s tátou, jděte do toho. Vy budete vědět, proč to děláte a nikdo cizí vám do toho nemá co kecat.
Určitě bych se zeptala i dětí, jaký na to mají názor. Myslím, že když to bude od nich, že chtějí být u táty, tak si nebudou tolik brát řeči cizích lidí.

Děkuji za radu, je fajn mít pochopení. Jen nevím proč máme obě stejnou kytku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.23 11:00
@Anonymní píše:
Děkuji za radu, je fajn mít pochopení. Jen nevím proč máme obě stejnou kytku…

Já se vidím jako slunečnice :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.23 11:07

Děkuji všem za rady a názory, manžel myslím souhlasit bude. Jen nevím co dětí, bojím se že rozvod a rozpad rodiny budou nést těžko :(.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.23 11:08
@Anonymní píše:
Já se vidím jako slunečnice :nevim:

Ano, teď už jí vidím taky. Předtím jsem viděla tu samou kytku asi byla nějaká chyba u mě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35893
16.9.23 11:10
@Anonymní píše:
Ano, teď už jí vidím taky. Předtím jsem viděla tu samou kytku asi byla nějaká chyba u mě :nevim:

Ono to někdy blbne a pak vypadá, že si člověk píše sám se sebou. Já vidím každou jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí