Chci odejit od ''přítele''

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3200
19.4.12 11:38
@Jenver píše:
Když jsme sem stěhovali, tak jsme museli zaplatit 3nájmy navíc, takže teď neplatíme a jde to z toho.

No ale po červnu zase platit budeš muset, takže to zkus rychle pořešit na té socce, nejsou zas tak rychlí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.4.12 11:39
@Jenver píše:
Když jsme sem stěhovali, tak jsme museli zaplatit 3nájmy navíc, takže teď neplatíme a jde to z toho.

No na to bacha, ty tři nájmy navíc je většinou kauce a ve smlouvě bývá napsáno, že se z toho může zaplatit dluh na nájmu, ale nájemce má povinnost do měsíce tu kauci zase doplnit na plnou výši, pokud ne, tak je to neplnění smlouvy a můžou vás vystěhovat ihned… tak na to pozor… podívej se, co máte ve smlouvě napsáno a bohužel je to i soudně vymahatelné, i když nájemné bude pokryto z té kauce, tak pořád je to dluh a majitel to po vás může exekučně vymáhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
19.4.12 11:45

Jo přesně.My taky museli zaplatit nějaké 2 nájmy dopředu ale to ne že pak jsme tedy žili 2 měsíce jakože zadara,museli jsme k tomu normálně zaplatit další nájem.To je přece jen taková rezerva pro majitele.A k tomu nějak nechápu,do června?tak to jste se tedy přistěhovali teď někdy v dubnu? 8o A taky tedy vaše to není takže nárok na příspěvek na bydlení mít nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
19.4.12 11:53

Holky, že vy máte některé vždycky tu hroznou potřebu místo rady začít lustrovat co kdo kde kdy proč a jak :roll: . Peníze či nic jiného hmotného po vás zakladatelka nechce, chtěla pouze a jen vědět, co by mohla získat kromě rodičáku. Předpokládám, že nemá ve své situaci náladu se zpovídat z toho, kdy se stěhovala, proč jí krade chlap peníze na cigára a jak je schopná vyžít z 1800.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
19.4.12 11:57

Bydlíme tady už přes rok. Přítel je bez práce od února, to si na nájem půjčil. Březen jsem zaplatila z mých našetřených peněz. Duben, květen a červen se zaplatí s toho co jsme platili předem, to jsem si s majitelkou domluvila. A pokud nebudu mít na červenec, tak se musime ihned vystěhovat.

Příspěk na bydlení nedostanu, nemám tady trvalý pobyt.

Teď mám v plánu si najít jiný bydlení, pravděpodobně s někým nebo u někoho, abych platila max. 2000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.4.12 12:03
@Jenver píše:
Bydlíme tady už přes rok. Přítel je bez práce od února, to si na nájem půjčil. Březen jsem zaplatila z mých našetřených peněz. Duben, květen a červen se zaplatí s toho co jsme platili předem, to jsem si s majitelkou domluvila. A pokud nebudu mít na červenec, tak se musime ihned vystěhovat.

Příspěk na bydlení nedostanu, nemám tady trvalý pobyt.

Teď mám v plánu si najít jiný bydlení, pravděpodobně s někým nebo u někoho, abych platila max. 2000,–

Pokud máte nájemní smlouvu, tak ti trvalý pobyt udělají na evidenci obyvatel právě na základě té nájemní smlouvy… pokud máte podnájemní, tak jen se souhlasem majitele… takže záleží, jestli je ten byt v osobním vlastnictví toho, kdo vám to pronajímá a jestli ano, pak nepotřebuješ jeho souhlas, jen tu smlouvu, kterou doložíš nárok na užívání bytu… a na základě toho získáš pak nárok na příspěvky na bydlení (dokud je vláda nezruší, ale zatím jsou), takže pokud je to tak, tak bych to rychle zkusila pořešit a zažádat si o ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.4.12 12:05
@Opičářka píše:
Holky, že vy máte některé vždycky tu hroznou potřebu místo rady začít lustrovat co kdo kde kdy proč a jak :roll: . Peníze či nic jiného hmotného po vás zakladatelka nechce, chtěla pouze a jen vědět, co by mohla získat kromě rodičáku. Předpokládám, že nemá ve své situaci náladu se zpovídat z toho, kdy se stěhovala, proč jí krade chlap peníze na cigára a jak je schopná vyžít z 1800.

Teď nevím, jestli tím myslíš můj komentář ohledně kauce a placení nájmu, ale myslím si, že vždy je lepší být informována předem, i když se to zdá jako zbytečné strašení, než se po nějaké delší době, když už tam třeba ani nebude bydlet, divit, že zazvoní exekutor a bude to stát mnohem víc, než byl původní dluh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
19.4.12 12:18

No každopádně to teda nebudeš mít lehké,tak držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
19.4.12 12:39
@Regina Hero píše:
Teď nevím, jestli tím myslíš můj komentář
nene :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.13 21:31

Ahoj, rozhodla jsem se odejít od přítele. Máme spolu čtyři malé děti a budeme muset jít do podnájmu. Vím, že bu d du muset zažádat o alimenty, ale co dál? Byla bych ráda, kdyby tu někdo napsal svoje zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.14 20:58

Ahoj děvčata,
píši anonymně pač se to týká mé švagrové a neví jeslti sem chodi někdo z rodiny jejiho partnera. Švagrova ma s přítelem dvouleteho kluka a rozchází se pro dlouhodobé neshody. Jsou tak nějak předběžne domluveni, že ji bude platit alimenty tři tisice. Ona na tento „uprk“ má našetřeno několik desitek tisic, nevim přesně. Jeji dotaz zni, na co má dále v podstatě nárok, o co si může dočasně zažádat než půjde do práce. Jinak se jedná o vysokoškolačku, která cely život pracuje, RP má variantu na tři roky, nevim kolik to je okolo sedmičky. Diky za přispěvky. Jinak on plati již na dvě děti :roll: a jeho příjem je okolo 20000,–

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
11.1.14 21:04

No alimenty na maleho a na ni. Pro sebe treba prispevek na bydleni jeste

• Citovat
  • Upravit
13794
11.1.14 21:14

Ja myslím, že určitě bys měla nárok na příspěvek na dite a i na bydleni (ale to musíš být oruhlasena v byte jen ty a malý… A také jsem se dozvěděla, že snad člověk muže požádat i o hmotnou nouzi… Držím pěstí a určite se na všechno zeptej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.14 21:20

@nikol.ondrášovka Ty alimenty na ni, o ty ma zajem.
@marcelka88 díky, ale fakt švagrova žada, mě se to netyka. vyřídim ji to děkuji.

• Citovat
  • Upravit
13794
11.1.14 21:25

Téma alimentama na ní si nejsem moc jistá, nemusí být manželé aby na to měla nárok?! Ale to nevím, ur ite když si zajde na socialku, tak jí vše řeknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí