Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mmmm
Příspěvek upraven 30.03.14 v 06:33
Určitě budeš mít nárok na přídavky, sice 500Kč, ale lepší jak nic. Taky nebudeš mít životní minimum, takže si dají i příspěvek na bydlení. Zajdi na úřad a poptej se. Vím, je to těžké, ale oni vážně poradí. Hodně štěstí!
Dej to k soudu, i když bude na sociálce nebo ani to ne, určí mu třeba málo, ale něco ti dávat musí. Přeji hodně štěstí. Alimenty platit musí - ne že nechce a nebude, na to se mu každý vy…
@Jenver A má nějaký majetek? Třeba byt, dům, auto nebo nějaký jiný movitý nebo nemovitý majetek? V případě neplacení výživného můžeš požádat o exekuci z majetku… a případně když není z čeho by platil on, tak prý jde požádat i o vyživovací povinnost prarodičů, čili aby za něho platili jeho rodiče… zkus se zeptat na sociálce, na odboru péče o dítě, tam s tím mají sociální pracovnice dost zkušeností a poradí ti, sepíšou s tebou žádost o svěření do péče a stanovení výživného, poradí, na co vše máš nárok a kde o to máš jít žádat a tak…
No počkej a z čeho žijete jak ty máš 3800 a chlap nic????Z čeho platíte nájem a jiné?
@Regina Hero nemá vůbec nic.
Moc vám všem děkuju, hned v pondělí skočím na sociálku. ![]()
A jak je možné že máte dopředu zaplacený nájem pokud se můžu zeptat?
dej to k soudu, na sociálce ti poradí. soud mu vyměří alimenty i když nepracuje. Měl by ti to platit, když nebude, můžeš mu dát na jeho příjem exekuci, příp mu pohrozit, že půjde sedět - páky máš, tak je zkus využít
bez nej ti bude lip. a k soudu bych to dala, vyzivne platit musi at chce nebo ne. hodne stesti a pevne nervy
Určitě si ale o alimenty řekni.Pokud to nevysoudíš hned tak o tom ale budou aspoň vědět.Bude ti dlužit a jakmile by si našel práci bude ti to muset vrátit:tak to aspoň měla kamarádka
@Jenver píše:
Nájem máme naštěstí zaplacený do konce června. Když zaplatim to co mám, tak mi zbývají necelý 2tisíce. Mě a malýmu to s odřenýma ušima stačí
No a pak?
Já bych přítele vypakovala, soudně si nechala určit alimenty a na sociálce by Ti měli poradit, co a jak, abyste s malým vyšli. Hodně štěstí, ať dobře pořídíš!