Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky…ja nevim co s tim mam delat, treba nic a cekat jak se s tim popasuje pritel, nebo jak se bude chovat,ale zacinam 9.mesic těh.a opravdu mi to vadi, protoze nechapu proc takovej je…kdo? priteluv kamoš.......abych upresnila situaci, driv kdyz jsme nebvyvali jeste spolu-tak pritel s nim chodil i v tydnu do baru a porad spolu nekde popijeli…ted jak spolu bydlime, tak pritel proste skonci v praci-kolem 5,6,7max.a jde za mnou domu…coz nevidim jako problem.budeme mit prvni miminko domluvili jsme se, ze kdyz ma praci-podnika do vecera, tak ty vecery s nama bude travit-do niceho jsem ho netlacila-proste jsme se tak domluvili,i on to tak chce, ptz vi ze pres tyden s nama bude byvat jen po vecerech.no a ten jeho kamarad-podotykam ma taky kolem 30, uz rodinu ma,ale u neho je zvykem ze skoro kazdy den misto aby sel domu radsi vysedava do pulnoci v baru a popiji-podle jeho slov-odreagovava se
jeho pritelkyne si uz na to zvykla, a neresi to-to je mezi nema…ale meho pritele navadi, a ma na neho narazky, ze jestli to tak uz bude porad, ze kdyz uz bydlime spolu, ze bude porad doma…neni porad doma..muj pritel vi, ze kdyz by chtel jit nekdy o vikendu s kamosama na pivo apod,tak muze-ja mu nic nezakazuju…ale pres tyden v tom nevidim duvod-navic opravdu vzdy kdyz s nim sel,tak dosel dom napitej-a ze zkusenosti z detstvi bych s takovym chlapem zit nechtela
........tak nevim co s tim jeho kamosem-vim ze by si to mel pritel vyresit sam, ale on je takovej nekonfliktni, a bojim se ze do neho bude porad neco tlacit, met blby reci-viz.neco jako podpantoflak apod,a nakonec se bude chovat jako on…coz verim ze ne,ale snad mi nektera rozumite.....nechcu aby prisel o kamarada, nebo aby s nim nikdy nikam nesel-nejsu stihacka…ale snad jsem to napsala srozumitelne......je mi lip ze jsem se sem vypsala, protoze bych za tim kamosem nejradsi dosla,vidim ho casto,ptz se s jeho zenou bavim, a rekla mu at se neplete do toho jak zije/m..a at se radsi stara o harmonii svoji rodiny-mimochodem-zadnou snad ani nemaji-pohodu......pritom je inteligentni chlap...............co s tim holky?????
![]()
kdyby nemel sam rodinu a bylo mu 20 tak nereknu..ale je mu 30 rodinu má…a jediny co ho bavi je snad chlastani po vecerech.....a chce aby s nim tak zil i pritel…vadi mi ze do neho ryje, ptz nechcu aby pak pritel nezacal polevovat, a nezacal se chovat jako driv.....chcu verit tomu ze ne, ptz je vazne rozumnej, ale jsou tu ty obavy…ma na neho celkem vliv bych rekla
a pokud do neho bude porad rypat, tak kdo by to chtel poslouchat, a nakonec mu jeste da za pravdu ne
… co byste delali vy?
Tak za mě: Já bych mu to rázně zatrhla, podle mě to není kamarád, takže ať o něj klidně přijde, když se mu to nebude líbit.
@Katrinka píše:
Tak za mě: Já bych mu to rázně zatrhla, podle mě to není kamarád, takže ať o něj klidně přijde, když se mu to nebude líbit.
A já pravý opak. Myslím, že tvůj přítel má vlastní hlavu.. Každý svého štěstí strůjcem a pod zákazy, příkazy atd. nemůže podle mě nikdy nic fungovat..
@Kallkapa píše:
A já pravý opak. Myslím, že tvůj přítel má vlastní hlavu.. Každý svého štěstí strůjcem a pod zákazy, příkazy atd. nemůže podle mě nikdy nic fungovat..
no právě..na jednu stranu bych mu nejradsi neco rekla-tomu kamaradovi-aby do neho neryl, a at se stara proste o sebe…pritelovi nic nezakazuju, ale nechcu aby ziskal pocit-diky tem jeho kecum ze ma vlastne pravdu-coz doufam ze ten pocit nedostane,ptz pravdu nema.....kazdy si snad muze zit podle sebe..navic opravdu kdyby jim oboum bylo 20, tak nic nepovim, ale on ma malou holcicku-2 roky…a my za mesic budem mit miminko.......ale to jsem psala..................no a na druhou stranu se do toho nechcu montovat,aby neziskal zase pocit
že mu neco zakazuju apod.coz nikdy nechci…tak ja nevim......
Já bych si přes týden nenápadně vychvalovala, jak jsem ráda, že jsme spolu a stejně tak nenápadně sem tam nadnesla, že o víkendu by mi nevadilo, když se přítel rozhodne po pracovním týdnu si trochu vyrazit… A hlavně bych nezmiňovala toho kamaráda ve špatném smyslu, leda snad bych sem tam nadhodila, že takového bych doma mít rozhodně nechtěla a jak moc jsem šťastná za toho svého… Na chlapa se musí nenápadně, aby to ve finále vypadalo, že je to z jeho hlavy ![]()
@Zuzka1973 píše:
Já bych si přes týden nenápadně vychvalovala, jak jsem ráda, že jsme spolu a stejně tak nenápadně sem tam nadnesla, že o víkendu by mi nevadilo, když se přítel rozhodne po pracovním týdnu si trochu vyrazit… A hlavně bych nezmiňovala toho kamaráda ve špatném smyslu, leda snad bych sem tam nadhodila, že takového bych doma mít rozhodně nechtěla a jak moc jsem šťastná za toho svého… Na chlapa se musí nenápadně, aby to ve finále vypadalo, že je to z jeho hlavy
to me taky napadlo…vim na chlapy se musi takticky
ale hormony semnou nekdy mávaji, a toto me docela vytocilo
tak jsme hledala a hledam „pomoc“ tady
od lidi, co maji chladnou hlavu
@hanourek
Tak to nevím, jestli jsem ta pravá na radění ![]()
protože s hormonama momentálně taky bojuju ![]()
Ale taktika je asi nejlepší věc, kterou člověk může použít, cokoli jiného chlapi berou jako zásah do jejich soukromí ![]()
Držím palce: pokud je ten tvůj vnitřně dospělý a rozumný, tak to bude dobré, neboj… ![]()
No nevím, spousta chlapů je jako malé děti, takže někdy zákaz nebo přísná domluva stačí
.
Rouhodně to není kamarád, spíš jen potřebuje pijáka do party- to není žádné kamarádství.
Pokud o něj přijde, bude to jedině dobře.
Nevidím důvod, proč by měl chlap přes táden nebo o víkendu pravidelně chodit pít
Já jsem asi hodně tolerantní když vás tu tak čtu…
Na rozdíl od zakladatelky vyžaduju, aby byl manžel doma o víkendu - právě proto, že v týdnu chodí pozdě a skoro ho nevidím já ani děti.
Ale nikdy jsem mu nezakazovala chodit s kamarády či kolegy na pivo po práci. On ten chlap prošel vývojem… ze začátku chodil i 3-4× týdně večer někam s kamarády, pak přišlo druhé dítko a sám od sebe došel k tomu, že to není úplně ok. Chodil tak 3× do týdne. A s tím jak mu přibývaly roky a děti
bere rozum a momentálně jsme ve stavu pivo s kamarády 1-2× týdně(ale 2× jde jen pokud se vyskytne něco extra, třeba nečekaná oslava narozenin apod.).
Nikdy jsem mu nic nezakazovala, jediné co vyžaduju je, aby mi o sobě průběžně dával vědět a napsal kdy přijde domů (chodí většinou o půlnoci, ale pokud se to protáhne chci mít na mobilu sms, když se v noci vzbudím a není vedle mě). Když jsem vzhůru kolikrát mu i dělám taxíka, aby nemusel v noci rozjezdama MHD s ožralcema a já nemám strach, že ho někdo někde zapíchne.
Rytí kamarádů si musí vyřešit on sám - a z toho co píšeš mi přijde celkem rozumnej… kamarád do něj rýpe, ale on stejně chodí za tebou domů.
Zákazy a podobné nic nevyřeší. Tvůj muž vypadá rozumně, tak bych mu klidně řekla, co tě trápí a z čeho máš strach a našla nějaký kompromis pro vás oba.
@Zuzka1973 píše:
Já bych si přes týden nenápadně vychvalovala, jak jsem ráda, že jsme spolu a stejně tak nenápadně sem tam nadnesla, že o víkendu by mi nevadilo, když se přítel rozhodne po pracovním týdnu si trochu vyrazit… A hlavně bych nezmiňovala toho kamaráda ve špatném smyslu, leda snad bych sem tam nadhodila, že takového bych doma mít rozhodně nechtěla a jak moc jsem šťastná za toho svého… Na chlapa se musí nenápadně, aby to ve finále vypadalo, že je to z jeho hlavy
Jojo, toto jsem taky dělala a dělám doteď, neustále vyzdvihuju jak je úžasnej tatínek, jaký máme štěstí, že ho máme atd. Ale samozřejmě nenápadně a občas třeba formou jídla, který vím, že miluje, ale já to nerada vařím(a to zas ví on)
to je ta nejlepší taktika na světě
![]()
@doriang píše:
Já jsem asi hodně tolerantní když vás tu tak čtu…Na rozdíl od zakladatelky vyžaduju, aby byl manžel doma o víkendu - právě proto, že v týdnu chodí pozdě a skoro ho nevidím já ani děti.
Ale nikdy jsem mu nezakazovala chodit s kamarády či kolegy na pivo po práci. On ten chlap prošel vývojem… ze začátku chodil i 3-4× týdně večer někam s kamarády, pak přišlo druhé dítko a sám od sebe došel k tomu, že to není úplně ok. Chodil tak 3× do týdne. A s tím jak mu přibývaly roky a dětibere rozum a momentálně jsme ve stavu pivo s kamarády 1-2× týdně(ale 2× jde jen pokud se vyskytne něco extra, třeba nečekaná oslava narozenin apod.).
Nikdy jsem mu nic nezakazovala, jediné co vyžaduju je, aby mi o sobě průběžně dával vědět a napsal kdy přijde domů (chodí většinou o půlnoci, ale pokud se to protáhne chci mít na mobilu sms, když se v noci vzbudím a není vedle mě). Když jsem vzhůru kolikrát mu i dělám taxíka, aby nemusel v noci rozjezdama MHD s ožralcema a já nemám strach, že ho někdo někde zapíchne.
Rytí kamarádů si musí vyřešit on sám - a z toho co píšeš mi přijde celkem rozumnej… kamarád do něj rýpe, ale on stejně chodí za tebou domů.
Zákazy a podobné nic nevyřeší. Tvůj muž vypadá rozumně, tak bych mu klidně řekla, co tě trápí a z čeho máš strach a našla nějaký kompromis pro vás oba.
Moc pěkně napsané..
ja jsu taky tolerantni…nezakazuju mu nic, na to povahu nemam…muze si „delat co uzna za vhodny“ ....... a rozhodne at klidne jde na pivo-ale u nich to konci tak ze dojde pozde v noci-klidne i rano, a napitej,neozve se, nenapise.a dava mi-kdyz je napitej, ze ho otravuju kdyz mu treba kolem pulnoci napisu kdy dojde, chova se pak jinak-ne agresivne..ale zajima ho jen to ze se ted bavi, a neotravuj
…a toto jsem mivala jako mala doma, nemam to rada..... urcite mu nebudu nic zakazovat.....a jediny co udelam, ze ho budu chvalit a promluvim si s nim o tom, stejne na me pozna ze me neco trapi…ale promluvim ne ve stylu zakazovani,vycitek apod........ zajimalo me co byste delali-ohledne toho rypani apod…priteli verim, a opravdu dospiva az ted
konecne
![]()
@hanourek píše:
ja jsu taky tolerantni…nezakazuju mu nic, na to povahu nemam…muze si „delat co uzna za vhodny“ ....... a rozhodne at klidne jde na pivo-ale u nich to konci tak ze dojde pozde v noci-klidne i rano, a napitej,neozve se, nenapise.a dava mi-kdyz je napitej, ze ho otravuju kdyz mu treba kolem pulnoci napisu kdy dojde, chova se pak jinak-ne agresivne..ale zajima ho jen to ze se ted bavi, a neotravuj…a toto jsem mivala jako mala doma, nemam to rada..... urcite mu nebudu nic zakazovat.....a jediny co udelam, ze ho budu chvalit a promluvim si s nim o tom, stejne na me pozna ze me neco trapi…ale promluvim ne ve stylu zakazovani,vycitek apod........ zajimalo me co byste delali-ohledne toho rypani apod…priteli verim, a opravdu dospiva az ted
konecne
![]()
No je fakt, že co se týká toho, aby dal vědět kdy přijde, tak to jsem udělala párkrát dusno
taky měl pocit, že když se baví tak ženo neotravuj… Jenže já tehdy čekala druhý dítko a on odešel s tím, že do půlnoci je doma, o půlnoci napsal, že dojede v 1 a já se pak vzbudila v 6 ráno, on nikde, žádná zpráva, volám mu a „uživatel nedostupný.“ Fakt jsem byla na mrtvici, že mě ho někde někdo zmlátil a nechal ležet. Došel v 7 ráno, vysmátej jak lečo a pak jsem teda udělala vítr - nic nezakazuju ani nehodlám zakazovat(a jasně jsem mu to řekla), ale pokud nedá vědět kdy přijde - kdyby měl co hodinu psát, že se to ještě protáhne - tak by seděl doma na prdeli
A když se po čase situace opakovala, opět jsem zopakovala svou podmínku - chci vědět kdy dojdeš a průběžně hlásit, že žiješ a když to znova nezvládl tak jsem klidně vzala klíč, zamkla zevnitř a klíč nechala v zámku - poraď si jak chceš, když nejseš schopnej napsat sms. A zmoudřel po 2 nocích v práci na gauči ![]()
Rýpání nevyřešíš… buď má ten jeho kamarád opravdu tolerantní ženu - a to se může klidně změnit, jestli mají mít druhé dítko a s tím stejně nic nenaděláš. Když půjdeš za kamarádem tak z tebe před manželem udělá stíhačku a bude rýpat ještě víc.
Můj manžel má taky takhle kolegu co chodil na to pivo po práci opravdu denně, doma měl ženu a 2 malé děti - nechápala jsem… a nakonec teď můj muž sám od sebe zmoudřel a koriguje svoje vycházky rozumně sám a kamarád nikam skoro nesmí, bo ženě došla trpělivost a držíé ho doma. A mýmu je 30, kolegovi 40 - děti mají stejně starý.
Ono možná ke zmoudření taky pomohlo, že když děti postupně rostly tak se začínaly večer ptát"a přijde táta??" A proč nepřijde??" a já když neměla náladu potřetí řešit brekot a vysvětlovat tak jsem vzala telefon, dala jim tatínka ať si to vysvětlí sám, proč není už 3 den po sobě doma. Možná hnusné a drsné, ale poslední 3 roky neproběhla ani jedna uplakaná scéna, že tatínek není.