Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvám se za anonymitu strašně toužím po miminku ale vím že zatím ho mít nemůžu za prvé není s kým a za druhé nejsou finance ale napadlo mě třeba dělat dobrovolnici v nemocnici na dětském nebo v kojeneckém ústavu nevíte o něčem v okolí Zlína? a taky musím na dobrovolníka mít nějakou školu? díky
Bez školy tam můžeš, obávám se, maximálně uklízet. Co zkusit dělat animátora někde v zahraničí? Tam můžeš pracovat i s dětmi, poznáš nové kraje, opálíš se a třeba si tam najdeš i chlapa.
Teď jsou zrovna nábory na jarní kurzy a výběry.
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvám se za anonymitu strašně toužím po miminku ale vím že zatím ho mít nemůžu za prvé není s kým a za druhé nejsou finance ale napadlo mě třeba dělat dobrovolnici v nemocnici na dětském nebo v kojeneckém ústavu nevíte o něčem v okolí Zlína? a taky musím na dobrovolníka mít nějakou školu? díky
Napadá mě práce v nějakém mateřském centru, nebo jako soukromá chůva. Ovšem bez vzdělání v oboru (bu´d pajdák, nebo zdrávka, nebo sociálka, snad i psychologie) ani náhodou, teda. Teda zkusit to můžeš, já jen agentury budou chtít aspoň základní kurzy první pomoci dětem a podobně.
Kdysi jsem chodívala na brigádu do dětského koutku v nákupním centru. Byl to hlídací koutek, děti tam byly bez rodičů. Škola potřeba nebyla. Je to sice několik let, ale nemyslím si, že by se to nějak změnilo.
Tato organizace se zabývá dobrovolnictvím. Máš tam v sekci „chci se stát dobrovolníkem“ a dál je to jen na Tobě.
Tahle je bohužel kladenská. http://www.dckladno.cz/nase-programy/ Ale třeba by Ti poradili kam se obrátit ve Zlíně. Například v Kladně děvčata vůbec nepotřebují vzdělání, jen čistý trestní rejstřík a musí absolvovat školení, jedná se převážně o pomoc s dětmi batolecího věku, které čekají na adopci. Většinou se tam dělá taková straší sestra.
V Motole zase hledají dobrovolníky (opět bez vzdělání), kteří budou doprovázet a asistovat postižené děti (povětšinou vozíčkáře s různým rozsahem postižení) na společenské akce (do přírody, kroužky..atd.)
Nerozklikla jsem odkaz od @danyk, ale moje kamaradka kdysi chtela chodit za miminkami drogove zavislych zen. Takova miminka se udajne rodi s abstaky a potrebuji telesny kontakt. Tehdy nemluvila o zadnem vzdelani. Zkus zapatrat i timto smerem. ![]()
Dělala jsem nějakou dobu koordinátorku dobrovolníků. Pokdu půjdeš přes dobrovolnickou organizaci, je jedno jaké máš vzdělání, jsou tam jiné požadavky - věk, trestní bezúhonost, motivace, zkušenosti výhodou atd.
@Anonymní píše:
hele tady ve městě pod Charitou existuje dobrovolnická kancelář. Potřebovali i dobrovolníky k dětem, např. doučování, hlídání, programy pro nízkoprahový klub apod. Museli projít psychotestama a školením, zbytek zajišťovala organizace. Zkus se rozhlídnou po něčem takovém u vás.
@AniNevim píše:
Nerozklikla jsem odkaz od @danyk, ale moje kamaradka kdysi chtela chodit za miminkami drogove zavislych zen. Takova miminka se udajne rodi s abstaky a potrebuji telesny kontakt. Tehdy nemluvila o zadnem vzdelani. Zkus zapatrat i timto smerem.
ne údajně.. taková miminka se opravdu rodí s absťáky a mají křeče a bolesti a jsou hodně dráždivá a pláčou
@jdukolem píše:
ne údajně.. taková miminka se opravdu rodí s absťáky a mají křeče a bolesti a jsou hodně dráždivá a pláčou
Hm
Nebylo by lepší pořídit si psa? Měla bys koho vychovávat, o koho se starat, hlídat jeho potřeby, mazlit se a tvoji lásku ti bude oplácet. Nechci srovnávat opravdová miminka se zvířátky, ale dokud si nenajdeš tatínka, nezaopatříš se či jaké další důvody tě svazují, tak se situace lépe zvládne s někým, o koho se můžeš starat a kdo tě rád vidí ![]()
@oveckaK píše:
HmNebylo by lepší pořídit si psa? Měla bys koho vychovávat, o koho se starat, hlídat jeho potřeby, mazlit se a tvoji lásku ti bude oplácet. Nechci srovnávat opravdová miminka se zvířátky, ale dokud si nenajdeš tatínka, nezaopatříš se či jaké další důvody tě svazují, tak se situace lépe zvládne s někým, o koho se můžeš starat a kdo tě rád vidí
Pokud chce být někdo dobrovolník tak bych mu rozhodně neříkala, že si má radši pořídit psa
Dobrovolníků není za korunu plný pytlík a pořád to považuji za o něco prospěšnější než si pořídit psa ![]()
@AndilekOli Jenže málokde k dětem vezmou dobrovolníka bez požadovaného vzdělání, bez znalostí z psychologie. Na mě úvodní příspěvek působí, že si tím chce kompenzovat touhu po miminku, touhu po tom, mít někoho rád
Jinak proti dobrovolníkům nic nemám ![]()