Chci pomáhat u dětí ale nevím jak

Anonymní
1.11.14 16:20

chci pomáhat ale nevím jak

Ahoj omlouvám se za anonymitu strašně toužím po miminku ale vím že zatím ho mít nemůžu za prvé není s kým a za druhé nejsou finance ale napadlo mě třeba dělat dobrovolnici v nemocnici na dětském nebo v kojeneckém ústavu nevíte o něčem v okolí Zlína? a taky musím na dobrovolníka mít nějakou školu? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
1.11.14 16:25
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvám se za anonymitu strašně toužím po miminku ale vím že zatím ho mít nemůžu za prvé není s kým a za druhé nejsou finance ale napadlo mě třeba dělat dobrovolnici v nemocnici na dětském nebo v kojeneckém ústavu nevíte o něčem v okolí Zlína? a taky musím na dobrovolníka mít nějakou školu? díky

Bez školy tam můžeš, obávám se, maximálně uklízet. Co zkusit dělat animátora někde v zahraničí? Tam můžeš pracovat i s dětmi, poznáš nové kraje, opálíš se a třeba si tam najdeš i chlapa. ;) Teď jsou zrovna nábory na jarní kurzy a výběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.11.14 16:29
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvám se za anonymitu strašně toužím po miminku ale vím že zatím ho mít nemůžu za prvé není s kým a za druhé nejsou finance ale napadlo mě třeba dělat dobrovolnici v nemocnici na dětském nebo v kojeneckém ústavu nevíte o něčem v okolí Zlína? a taky musím na dobrovolníka mít nějakou školu? díky

Napadá mě práce v nějakém mateřském centru, nebo jako soukromá chůva. Ovšem bez vzdělání v oboru (bu´d pajdák, nebo zdrávka, nebo sociálka, snad i psychologie) ani náhodou, teda. Teda zkusit to můžeš, já jen agentury budou chtít aspoň základní kurzy první pomoci dětem a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
1.11.14 16:41

Kdysi jsem chodívala na brigádu do dětského koutku v nákupním centru. Byl to hlídací koutek, děti tam byly bez rodičů. Škola potřeba nebyla. Je to sice několik let, ale nemyslím si, že by se to nějak změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.11.14 16:51

Tato organizace se zabývá dobrovolnictvím. Máš tam v sekci „chci se stát dobrovolníkem“ a dál je to jen na Tobě.

http://www.hest.cz/cs-CZ/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
1.11.14 16:59

Tahle je bohužel kladenská. http://www.dckladno.cz/nase-programy/ Ale třeba by Ti poradili kam se obrátit ve Zlíně. Například v Kladně děvčata vůbec nepotřebují vzdělání, jen čistý trestní rejstřík a musí absolvovat školení, jedná se převážně o pomoc s dětmi batolecího věku, které čekají na adopci. Většinou se tam dělá taková straší sestra.

V Motole zase hledají dobrovolníky (opět bez vzdělání), kteří budou doprovázet a asistovat postižené děti (povětšinou vozíčkáře s různým rozsahem postižení) na společenské akce (do přírody, kroužky..atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
1.11.14 17:01

Nerozklikla jsem odkaz od @danyk, ale moje kamaradka kdysi chtela chodit za miminkami drogove zavislych zen. Takova miminka se udajne rodi s abstaky a potrebuji telesny kontakt. Tehdy nemluvila o zadnem vzdelani. Zkus zapatrat i timto smerem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
1.11.14 17:13

Dělala jsem nějakou dobu koordinátorku dobrovolníků. Pokdu půjdeš přes dobrovolnickou organizaci, je jedno jaké máš vzdělání, jsou tam jiné požadavky - věk, trestní bezúhonost, motivace, zkušenosti výhodou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.11.14 17:29
@Anonymní píše:

hele tady ve městě pod Charitou existuje dobrovolnická kancelář. Potřebovali i dobrovolníky k dětem, např. doučování, hlídání, programy pro nízkoprahový klub apod. Museli projít psychotestama a školením, zbytek zajišťovala organizace. Zkus se rozhlídnou po něčem takovém u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.11.14 17:32
@AniNevim píše:
Nerozklikla jsem odkaz od @danyk, ale moje kamaradka kdysi chtela chodit za miminkami drogove zavislych zen. Takova miminka se udajne rodi s abstaky a potrebuji telesny kontakt. Tehdy nemluvila o zadnem vzdelani. Zkus zapatrat i timto smerem. :hug:

ne údajně.. taková miminka se opravdu rodí s absťáky a mají křeče a bolesti a jsou hodně dráždivá a pláčou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
1.11.14 17:38
@jdukolem píše:
ne údajně.. taková miminka se opravdu rodí s absťáky a mají křeče a bolesti a jsou hodně dráždivá a pláčou
:,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.11.14 17:40
@AniNevim píše: :,(

no ano.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.11.14 18:18

Hm :think: Nebylo by lepší pořídit si psa? Měla bys koho vychovávat, o koho se starat, hlídat jeho potřeby, mazlit se a tvoji lásku ti bude oplácet. Nechci srovnávat opravdová miminka se zvířátky, ale dokud si nenajdeš tatínka, nezaopatříš se či jaké další důvody tě svazují, tak se situace lépe zvládne s někým, o koho se můžeš starat a kdo tě rád vidí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
1.11.14 18:30
@oveckaK píše:
Hm :think: Nebylo by lepší pořídit si psa? Měla bys koho vychovávat, o koho se starat, hlídat jeho potřeby, mazlit se a tvoji lásku ti bude oplácet. Nechci srovnávat opravdová miminka se zvířátky, ale dokud si nenajdeš tatínka, nezaopatříš se či jaké další důvody tě svazují, tak se situace lépe zvládne s někým, o koho se můžeš starat a kdo tě rád vidí ;)

Pokud chce být někdo dobrovolník tak bych mu rozhodně neříkala, že si má radši pořídit psa :roll: Dobrovolníků není za korunu plný pytlík a pořád to považuji za o něco prospěšnější než si pořídit psa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.11.14 18:35

@AndilekOli Jenže málokde k dětem vezmou dobrovolníka bez požadovaného vzdělání, bez znalostí z psychologie. Na mě úvodní příspěvek působí, že si tím chce kompenzovat touhu po miminku, touhu po tom, mít někoho rád :nevim: Jinak proti dobrovolníkům nic nemám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová