Chci pomáhat u dětí ale nevím jak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
1.11.14 19:04
@oveckaK píše:
Zkušenosti nemám, to se přiznám ;) Ale v nemocnicích nebo v kojeneckém ústavu, nějak se mi nezdá, že by tam pustili kde koho… :think:

Ano, do kojeňáku opravdu pustí i lidi bez vzdělání. Kamarádka takto strávila týden „mazlením se s miminky“. Byla bezdětná a brala to jako dobrovolnickou činnost. Na pečování tam měli zdravotní sestry, na to je to vzdělání vyžadováno, ale na ten fyzický kontakt, to fakt ne. A všechny víme, jak ho miminka potřebují.
No pravda, dostala se tam tak, že pracovala v jedné čistě komerční firmě (dejme tomu prodej aut - tedy úplně mimo zdravotnictví nebo školství), která ten kojeňák dlouhodobě sponzorovala a znala se tak s ředitelem a zaměstnanci, tudíž asi usoudili, že to není nějaká úchylačka. :mrgreen:
A ani v MC, které jsem vedla jsme nikdy neměli nějaké požadavky na vzdělání pro dobrovolnice.
Já teď bohužel kontakt na žádnou organizaci okolo Zlína nemám, ale zakladatelce moc fandím a myslím, že dobrovolnictví v této oblasti ji obohatí mnohem víc než chov psa :roll:

Příspěvek upraven 01.11.14 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.11.14 19:04
@AndilekOli píše:
Psychologické testy si obstarají sama dobrovolnická centra, nové dobrovolníky zaškolí za drobný poplatek (v řádu stokoruny), vyžadují čistý TR a selekci provádí během pohovorů. Ono opravdu není dobrovolníků dost. Jo a k dětem jich ještě pár je, ale třeba ke starým lidem se nehrne nikdo, tam byste požadavkem na vzdělání odradila i ty poslední.

potvrzuji, že takhle to chodí s dobrovolníky. Ostatně to je hlavní deviza dobrovolníka, že není profesionál a přináší pro klienta, pacienta něco dalšího než profi péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.14 19:10

Pracovala jsem v organizaci, kde jsme využívaly dobrovolnice k dětem. Hlídaly děti batolata i miminka, aby jejich maminky mohly jít na terapie. S požadavky to bylo, jak píše Andílek, jen jsme vždycky zadali dobrovolnickému centru, koho jako dobrovolníka potřebujeme.

• Citovat
  • Upravit
15752
1.11.14 22:50

Dobro olnictvi v nemocnici. Tam vzdelani pitreba neni, mlzna oni piradaji nejaky kurz. Pak dochazis pravidelne na nejake oddeleni a delas detem zabavu - ctes, hrajes si s nima, tvorite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová