Chci pomáhat u dětí ale nevím jak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
1.11.14 18:38

@AndilekOli Celkem souhlasím s @oveckaK - pokud shání cokoli, protože má touhu po miminku, tak u toho stejně asi moc dlouho nevydrží. Cizí děti jsou cizí děti a tříleté v koutku něco jiného než miminečko na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.11.14 18:39

A taky píše, že nejsou finance. To bych si spíš dodělávala to vzdělání nebo získávala praxi a peníze ze zaměstnání, dobrovolničením si nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@oveckaK píše:
@AndilekOli Jenže málokde k dětem vezmou dobrovolníka bez požadovaného vzdělání, bez znalostí z psychologie. Na mě úvodní příspěvek působí, že si tím chce kompenzovat touhu po miminku, touhu po tom, mít někoho rád :nevim: Jinak proti dobrovolníkům nic nemám ;)

ale tak nenalhávejme si..každé dobrovolnictví dělá člověk z části i kvůli sobě - pro svůj pocit - užitečnosti, pro to že jemu v životě chybí náplň, láska..cokoliv ;) čili mi to, že zakladatelka své zatím nenaplněné mateřské pudy vrhne směrem k potřebným dětem, nepřijde jako špatný nápad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396

V Praze v kojeňáku mají spousty paní, co chodí za dětma. Něco jako tetička, když dorazí na návštěvu. Poptej se u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
1.11.14 18:42
@jdukolem píše:
ne údajně.. taková miminka se opravdu rodí s absťáky a mají křeče a bolesti a jsou hodně dráždivá a pláčou

Ano, ale relativně rychle se z toho dostanou. Pokud tedy matka nekojí a nefetuje zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.11.14 18:44
@Capelucita píše:
Ano, ale relativně rychle se z toho dostanou. Pokud tedy matka nekojí a nefetuje zároveň.

no relativně rychle.. ano opravdu relativně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
1.11.14 18:45
@Capelucita píše:

Uf, aspoň, že tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
1.11.14 18:46

Zakladatelko, pokud bys ráda dělala dobrovolnictví, tak mohu doporučit sdružení Okamžik, pomáhá nevidomým lidem. Já jsem tam před manželstvím docela dlouho dělala dobrovolnici. Činností je tam potřeba habaděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
1.11.14 18:52
@oveckaK píše:
@AndilekOli Jenže málokde k dětem vezmou dobrovolníka bez požadovaného vzdělání, bez znalostí z psychologie. Na mě úvodní příspěvek působí, že si tím chce kompenzovat touhu po miminku, touhu po tom, mít někoho rád :nevim: Jinak proti dobrovolníkům nic nemám ;)

Jakou máte zkušenost s dobrovolnickými centry? Protože já jsem naopak ještě nenarazila na požadavek psychologického nebo zdravotnického vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
1.11.14 18:53

@jdukolem to jo, ale dostanou se z toho. Děti alkoholiček mají doživotní následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.11.14 18:54
@MartinaIrena píše:
Uf, aspoň, že tak.

no uf.. 14 dní pláče a křečí na takovýho drobka je docela dost.. fakt je to relativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.11.14 18:55
@AndilekOli píše:
Jakou máte zkušenost s dobrovolnickými centry? Protože já jsem naopak ještě nenarazila na požadavek psychologického nebo zdravotnického vzdělání.

Zkušenosti nemám, to se přiznám ;) Ale v nemocnicích nebo v kojeneckém ústavu, nějak se mi nezdá, že by tam pustili kde koho… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.11.14 18:57
@Capelucita píše:
@jdukolem to jo, ale dostanou se z toho. Děti alkoholiček mají doživotní následky.

tak u alkoholiček je to jasné nicméně u těch co fetují je to z 99,9% trojkombinace…
nezažila jsem že by feťačka byla abstinentka a nekuřačka.. obvykle fetuje, chlastá a a kouří.. aspon co já vím..čili nedělejme si iluze že si novorozenec projde abs´tákem a pak je z něj automaticky kandidát na Mensu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.14 18:57

Tak pro mě by to ze Zlína bylo celkem daleko a do těd jsem v podstatě takovou tetu dělala takže s tím své zkušenosti již mám

• Citovat
  • Upravit
5073
1.11.14 18:58
@oveckaK píše:
Zkušenosti nemám, to se přiznám ;) Ale v nemocnicích nebo v kojeneckém ústavu, nějak se mi nezdá, že by tam pustili kde koho… :think:

Psychologické testy si obstarají sama dobrovolnická centra, nové dobrovolníky zaškolí za drobný poplatek (v řádu stokoruny), vyžadují čistý TR a selekci provádí během pohovorů. Ono opravdu není dobrovolníků dost. Jo a k dětem jich ještě pár je, ale třeba ke starým lidem se nehrne nikdo, tam byste požadavkem na vzdělání odradila i ty poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová