Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndilekOli Celkem souhlasím s @oveckaK - pokud shání cokoli, protože má touhu po miminku, tak u toho stejně asi moc dlouho nevydrží. Cizí děti jsou cizí děti a tříleté v koutku něco jiného než miminečko na návštěvě.
A taky píše, že nejsou finance. To bych si spíš dodělávala to vzdělání nebo získávala praxi a peníze ze zaměstnání, dobrovolničením si nepomůže.
@oveckaK píše:
@AndilekOli Jenže málokde k dětem vezmou dobrovolníka bez požadovaného vzdělání, bez znalostí z psychologie. Na mě úvodní příspěvek působí, že si tím chce kompenzovat touhu po miminku, touhu po tom, mít někoho rádJinak proti dobrovolníkům nic nemám
ale tak nenalhávejme si..každé dobrovolnictví dělá člověk z části i kvůli sobě - pro svůj pocit - užitečnosti, pro to že jemu v životě chybí náplň, láska..cokoliv
čili mi to, že zakladatelka své zatím nenaplněné mateřské pudy vrhne směrem k potřebným dětem, nepřijde jako špatný nápad ![]()
V Praze v kojeňáku mají spousty paní, co chodí za dětma. Něco jako tetička, když dorazí na návštěvu. Poptej se u vás.
@jdukolem píše:
ne údajně.. taková miminka se opravdu rodí s absťáky a mají křeče a bolesti a jsou hodně dráždivá a pláčou
Ano, ale relativně rychle se z toho dostanou. Pokud tedy matka nekojí a nefetuje zároveň.
@Capelucita píše:
Ano, ale relativně rychle se z toho dostanou. Pokud tedy matka nekojí a nefetuje zároveň.
no relativně rychle.. ano opravdu relativně… ![]()
@Capelucita píše:
Uf, aspoň, že tak.
Zakladatelko, pokud bys ráda dělala dobrovolnictví, tak mohu doporučit sdružení Okamžik, pomáhá nevidomým lidem. Já jsem tam před manželstvím docela dlouho dělala dobrovolnici. Činností je tam potřeba habaděj.
@oveckaK píše:
@AndilekOli Jenže málokde k dětem vezmou dobrovolníka bez požadovaného vzdělání, bez znalostí z psychologie. Na mě úvodní příspěvek působí, že si tím chce kompenzovat touhu po miminku, touhu po tom, mít někoho rádJinak proti dobrovolníkům nic nemám
Jakou máte zkušenost s dobrovolnickými centry? Protože já jsem naopak ještě nenarazila na požadavek psychologického nebo zdravotnického vzdělání.
@jdukolem to jo, ale dostanou se z toho. Děti alkoholiček mají doživotní následky.
@MartinaIrena píše:
Uf, aspoň, že tak.
no uf.. 14 dní pláče a křečí na takovýho drobka je docela dost.. fakt je to relativní
@AndilekOli píše:
Jakou máte zkušenost s dobrovolnickými centry? Protože já jsem naopak ještě nenarazila na požadavek psychologického nebo zdravotnického vzdělání.
Zkušenosti nemám, to se přiznám
Ale v nemocnicích nebo v kojeneckém ústavu, nějak se mi nezdá, že by tam pustili kde koho… ![]()
@Capelucita píše:
@jdukolem to jo, ale dostanou se z toho. Děti alkoholiček mají doživotní následky.
tak u alkoholiček je to jasné nicméně u těch co fetují je to z 99,9% trojkombinace…
nezažila jsem že by feťačka byla abstinentka a nekuřačka.. obvykle fetuje, chlastá a a kouří.. aspon co já vím..čili nedělejme si iluze že si novorozenec projde abs´tákem a pak je z něj automaticky kandidát na Mensu ![]()
Tak pro mě by to ze Zlína bylo celkem daleko a do těd jsem v podstatě takovou tetu dělala takže s tím své zkušenosti již mám
@oveckaK píše:
Zkušenosti nemám, to se přiznámAle v nemocnicích nebo v kojeneckém ústavu, nějak se mi nezdá, že by tam pustili kde koho…
Psychologické testy si obstarají sama dobrovolnická centra, nové dobrovolníky zaškolí za drobný poplatek (v řádu stokoruny), vyžadují čistý TR a selekci provádí během pohovorů. Ono opravdu není dobrovolníků dost. Jo a k dětem jich ještě pár je, ale třeba ke starým lidem se nehrne nikdo, tam byste požadavkem na vzdělání odradila i ty poslední.