Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No pokud nebere ohledy na Tebe (a na dítě jestli máte) tak to bude těžké - jestli to vůbec půjde
. Když je někdo zvyklý kouřit doma a je mu jedno, že v tom pak žije on i jeho rodina, těžko ze dne na den začne brát ohledy.. Leda mu vytisknout nějaký článek jak je zakouřené prostředí škodlivé - třeba pro ty děti? ![]()
Děti nemáme ale snažíme se. Já prosila i jeho aby přestal ale vydržel to den a byl na zabití, takže mě došlo že on prostě nepřestane. Ale já prostě nechci aby se kouřilo a hlavně ne doma, je z toho bordel a smrad
nehledě na to že to leze do peněz
My jsme s manzelem prestali kourit zacatkem zari, prave proto, ze to lezlo do penez a ze to smrdelo a nechteli jsme to delat uz kvuli detem. Koupili jsme si elektrickou cigaretu, ale s nasim zapominanim jsme ji sem tam doma ponechali a cely den nebylo potom nic, az po prichodu domu…No a behem chvilinky uz jsme najednou nekourili..Pri predstave toho dusiciho smradu, natoz jake to bylo asi pro deti, a s velkym pranim po miminku (vlastni deti jeste nemam), jsme tedy prestali a nechybi nam to. Manzel pracuje na stavbe, ale prezil a preziva to a jsme na sebe opravdu pysni
Snad proste vymalovat a chodit ven, pokud chces, tak prvne s manzelem a potom proste at chodi sam.
Jinak, je konec rijna a dneska jsme meli pozitivni test
takze to nekuractvi prece jen k necemu vedlo
snad prani po mimi bude velkou motivaci
drzim palecky.
My kouřili oba krabku denne, ac jsem k tomu byla skepticka, koupili jsme si e-cigaretu a fakt pomohla, kourime oba jen to, chlap je jeste lepsi, ja si treba k piti cigo dam, ale on ne a to bych to do nej v zivote nerekla…a dost usetrime, zadnej smrad a je to jen nikotin…myslis, ze by do toho sel?
@vehon70 píše:
My jsme s manzelem prestali kourit zacatkem zari, prave proto, ze to lezlo do penez a ze to smrdelo a nechteli jsme to delat uz kvuli detem. Koupili jsme si elektrickou cigaretu, ale s nasim zapominanim jsme ji sem tam doma ponechali a cely den nebylo potom nic, az po prichodu domu…No a behem chvilinky uz jsme najednou nekourili..Pri predstave toho dusiciho smradu, natoz jake to bylo asi pro deti, a s velkym pranim po miminku (vlastni deti jeste nemam), jsme tedy prestali a nechybi nam to. Manzel pracuje na stavbe, ale prezil a preziva to a jsme na sebe opravdu pysniSnad proste vymalovat a chodit ven, pokud chces, tak prvne s manzelem a potom proste at chodi sam.
Jinak, je konec rijna a dneska jsme meli pozitivni testtakze to nekuractvi prece jen k necemu vedlo
snad prani po mimi bude velkou motivaci
drzim palecky.
gratuluju
taky se snazime, mam spozdeni, ale na test jsem jeste srab ![]()
Kupte si e-cigarety, my s mužem kuřáci, hnusáci 30 a víc denně, kouřili jsme jen v pracovně, ale stejně to táhlo do bytu.
Muž kouří jen éčko, už skoro měsíc a je hospodskej, ne povaleč
provozuje hospodu, já si dám pár denně, nechci přestat uplně, moc mi to chutná, prostě cigára miluju
dám si tak 6-7 denně zbytek éčko, ale i s tím éčkem chodíme do pracovny, v bytě nekouříme, s klasikou na balkon ![]()
@Brambůrka10 el. cigaretu už jsme měli, on by nezvládl nekouřit tak jsem mu ji koupila a nic…furt jen že nic necejtí a ten jeho vražednej výraz k tomu
Nechci po něm aby přestal, jen aby dal prostor mě abych já mohla přestat. Ty // by pro mě byli vysvobození protože by měl velkej důvod doma nekouřit a nenutit mě
snad se brzo zadaří
Hele, nam sedl az treti model a napln, chce to zkouset..jinak promin, ale je to sobec..
@Anonymní píše:
@Brambůrka10 el. cigaretu už jsme měli, on by nezvládl nekouřit tak jsem mu ji koupila a nic…furt jen že nic necejtí a ten jeho vražednej výraz k tomuNechci po něm aby přestal, jen aby dal prostor mě abych já mohla přestat. Ty // by pro mě byli vysvobození protože by měl velkej důvod doma nekouřit a nenutit mě
snad se brzo zadaří
neni ecigáro jako ecigáro, a záleží čím si to plníš ![]()
@K.Black píše:
neni ecigáro jako ecigáro, a záleží čím si to plníš
to teda, ja na to nadavala jak cert, nez jsem to vychytala ![]()
Jak mám docílit toho, abych přestala žrát.
@Anonymní píše:
nežrat
samozřejmě nesmí ani nikdo z rodiny ![]()
@Brambůrka10 píše:
gratulujutaky se snazime, mam spozdeni, ale na test jsem jeste srab
Dekujeme
ono to uz potom slo samo, jen se k tomu dokopat
premysleli jsme nad tim opravdu uz snad rok
a ja porad ze od zitrka uz ne..jako s dietou… No a ted… Prestali jsme kourit, asi jsem trosku vic bastila i diky tomu, ale nic moc extremniho a sup…
ja se taky bala s tim testikem, ale dneska to kalplo a ja jen doufam, ze bude vsechno v poradku, konecne
drzim pesticky
![]()
@Anonymní píše:
Ja bych ti skoro poradila zvykacky a tiktak nebo neco na ten styl
nebo pokrupkavat ovoce a zeleninku…ale i to mi bylo za tezko..ja se drzela spis zvykacek ![]()
Chci přestat kouřit, věřím že to dokážu, když manžel není doma (třeba 5dní) vůbec nepotřebuju kouřit ale jakmile přijede tak mi to prostě nedá
(bydlíme v RD takže seběhne jen schody na zahradu) dokonce když řeknu že teď kouřit nechci tak mi tu cigaretu doslova cpe do pusy 
Už jsem mu říkala že chci přestat a ať mi v tom trochu pomůže, prosila jsem ho ať chodí kouřit ven ale je to pro něj velkej problém
Prosím vás, jak ho mám opravdu přesvědčit že prostě kouřit nechci a jak ho donutit aby nekouřil doma?
Budu vděčná za každou radu