Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, po několikaměsíční krizi manžel odešel bydlet na 2 měsíce jinam(sám), abychom si uvědomili, co vlastně chceme. Předcházela tomu jeho věčná naštvanost, trávil hodně času mimo domov(prý sport), nedostatek sexu, nebo spíš skoro žádný. Několikrát jsem se ho ptala, jestli je v tom někdo jiný a jestli máme ještě šanci na záchranu vztahu. Týden po vyříkání věcí byl vždycky skvělý a pak se to vrátilo do starých kolejí. Taky na mě hodně žárlil a to bez příčiny. Proč to píšu…Včera na mě vybalil, jak to bude tedy dál, že někoho má, chtěl by jí představit dceři a brát na výlety atd. Napřed jsem byla asi v šoku, tak jsem to brala v pohodě, stejně jsem si myslela, že sám asi nebude (já byla), ale najednou mi to všechno dochází, zapadá jak skládanka, že všechno to moje podezřívání bylo oprávněné a je s ní už minimálně rok. Navíc je to známá, kterou občas vídám. Tady je to skoro vesnice, takže se všichni znají a on se tu s ní tahá už jak dlouho…je mi hrozně. Nemůžu to ani říct někomu blízkému, je mi to až trapné, jak jsem dopadla, stejně se to brzo všichni dozví, ale momentálně hraju divadýlko a snažim se nezhroutit, hlavně kvůli dceři. Já už bych ho zpět nechtěla, nemiluju ho, jen mi je to hrozně líto a bojím se, jak to bude dál. Nechci snad ani žádnou radu, snad jen taková poznámka, jak tady čtu, že ženy mají tušení, že je manžel podvádí, tak je to asi většinou pravda, instinkt nezklame…
To je mi moc líto
Pozitivní je, že intuici máš výbornou, snad ti do budoucna pomůže při hledání nového partnera a řešení věcí s tímto bývalým.
Klidně se „zhruť“-pokud možno někde sama, v klidu. Poplakej si, zařvi si, mlať věcmi, opij se, cokoli ti udělá lépe. Kvůli dceři zůstaň na venek v klidu a hlavně se pokus ujasnit si, jak by sis představovala nastávající péči o ní, finance, vypořádání majetku atd.
Moc s tebou soucítím, musí to být strašné. Ale my ženy (speciálně my matky) zvládneme cokoli!
Prosím anonymní
- osobní
Mě také před pár lety potkalo, u nás tedy začalo jinýme problémy, které dle mého daly řešit, ale když řeší jen jeden a ten druhý se nesnaží, resp. najde tu nejlehčí cestu - začít jinde, tak je těžké. Já s odstupem vidím už jako výhru, ale tenkrát mě opravdu ranilo nejvíce, jak banální to byly problémy a já blbec se snažila a snažila. Vlastně, když jsme se rozvedly, většina problémů se pro mě ztratila, resp. se přesunula na naši ex, která si ty problémy, které byly problémy prvotně mého muže bagatelizovala a trošku je to zřejmě dohnalo, časem se nějak ustálilo, a (nebo ale
) já jsem ráda, že nejsem s člověkem, který má tak nějak hodnoty jinak než já, což je málem trapné, zjistila jsem po více než 10 letech fajn vztahu. Tím chci říci, neboj, bude líp
M
já už by ti chlapy Fakt střílela. Co to s nima všema je. ![]()
Proč když už teda doma nejsou spokojeni, proč aspoň nepřiznají hned, že někoho mají. Tím, že lžou ponižuji partnerky. A mě to strašne točí. Vím, že s tím nic neudělám. Ale mě to tak irituje
a hlavně když to tu tak procitam, zda se ze slušnej normální chlap je tak jeden ze sta. ![]()
@Anonymní píše:![]()
![]()
já už by ti chlapy Fakt střílela. Co to s nima všema je.
Proč když už teda doma nejsou spokojeni, proč aspoň nepřiznají hned, že někoho mají. Tím, že lžou ponižuji partnerky. A mě to strašne točí. Vím, že s tím nic neudělám. Ale mě to tak iritujea hlavně když to tu tak procitam, zda se ze slušnej normální chlap je tak jeden ze sta.
To mě šve nejvíc, že mi do očí lhal jako dobu a to jsem měla i důkazy a stejně zapíral do posledních sil, to mi hlava nebere, proč to dělal, když se mnou nechtěl být. Ušetřily bysme si spoustu času, nervů a sil. Mě už o něj nejde, spíš je mi líto malé, ta to odnese samozřejmě nejvíc, i když se snažíme zatím dohodnout v klidu…
To se chce domluvit teď, čerstvě.. Jedna - možná nejlepší rada - které se mi tu před lety na Emiminu dostalo - co nepodepíše teď, už nepodepíše nikdy. U nás to byla i cesta k relativně neutrálním vztahům do budoucna, už nebylo co řešit, třebaže časem mu spadly brýle.
M
@Anonymní píše:
To mě šve nejvíc, že mi do očí lhal jako dobu a to jsem měla i důkazy a stejně zapíral do posledních sil, to mi hlava nebere, proč to dělal, když se mnou nechtěl být. Ušetřily bysme si spoustu času, nervů a sil. Mě už o něj nejde, spíš je mi líto malé, ta to odnese samozřejmě nejvíc, i když se snažíme zatím dohodnout v klidu…
@Anonymní píše:
To se chce domluvit teď, čerstvě.. Jedna - možná nejlepší rada - které se mi tu před lety na Emiminu dostalo - co nepodepíše teď, už nepodepíše nikdy. U nás to byla i cesta k relativně neutrálním vztahům do budoucna, už nebylo co řešit, třebaže časem mu spadly brýle.
M
To je velká pravda podle mě.
Speciálně pro tebe, zakladatelko, je teď výhodné jakékoli domlouvání - on má popel na hlavě a bude ti ve všem vycházet vstříc. I kvůli tomu, že zřejmě je momentálně zamilovanej a tyhle věci kolem dětí a financí mu přijdou nepodstatné. Může to znít hnusně, ale on se taky nechová jako Dušín, žejo.
@Anonymní píše:
Jo přesně do poslední chvíle. Mně pan důležitý lže dodnes. Nejspíš totiž čeká, až si někoho najdu aby pak mohl dělat, že má taky novej vztah a přitom to s ní táhnul už dávno bez mého vědomí samozřejmě. Komediant, že bych mu dala facku a když mu říkám, že nejsem debil, že to vidím, tak stejně zapírá. Proč to dělá? To fakt nevím. Jedine, že se prostě bojí, že mu seberu možnost vídat dítě i přesto, že na něj stejně v podstatě s… vždy má přednost…a nebo chlastani. Pak teprve je na řadě chvíli dítě. ![]()
@Anonymní píše:
Podle me nejde o to, ze by s tebou nechtel byt, on by chtel byt s obema, ale vi, ze to nejde. Mam vlastni zkusenost, nerada bych to rozvadela, ale taky reci jak je to doma nesnesitelny - uz pres rok, a ja vim ze i presto neodejde. Chlapi jsou srabi, necekej ze by to resil, pokud ty na nej neuderis. Doma ma servis a je to pohodlny, neresit rozvod, peci o dite a tak. Odpichla bych se od rady „co nepodepise ted, uz nepodepise nikdy“ - muzes ho trosku citove vydirat, dokud bude mit pocit (spravnej) ze to posral.
@Inaris píše:
Pomůže, když si řekneš, že fakt spousta věcí je (bohužel) normálních, akorát jsme to zatím nezažili buď osobně, nebo ve svém okolí. Ale ty věci se stávají.
Tak, jako existují bezcharakterní a primitivní lidé, kteří kradou a vraždí, tak je holt určitá sorta lidí, která se chová, jak je tu popsáno. Nemá cenu to „pobírat“.Když to tak všecko čtu, nejvíc lituji ty maminy, které se musí začít dělit o dítě s nějakou čůzou, které nevadilo, že objekt jejího zájmu je jaksi ženatý a má malé děti. Můj manžel odjakživa věděl, že jsem matka-lvice a že bych se jeho podobným chováním zařadila do sorty vražedkyň (zlehčuji, samozřejmě). Ale mám jižní geny a s některými věcmi se tak úplně nepářu. Jeho čůza se mi doteď vyhýbá.
Ještě nějakou dobu Ti bude zle, ale řekni si, že jeho odchodem na Tebe fakt čeká lepší chlap. Věř tomu, že to tak je.A to už je našemu potomkovi čtvrt století.
No, promin, ale " cuza" to kolikrat ani nemusi vedet. Chlap je ten, kterej by mel udrzet pindoura v kalhotach, on ma zavazky. Reknu to hnusne, ale svest zadanyho chlapa je jednodussi nez nezadanyho. Staci zalichotit na spravnym miste.
@Anonymní píše:
M
Ano, i me zeny tady na Emiminu poradily jednat hned a prvorade zajistit deti a sebe, dokud mel nevernik spatne svedomi. Za to moc dekuju, o mesic pozdeji jednat, nedopadli bychom s detmi dobre!
Aha takze chlap byl bez sexu a nasel si jinou hmmm je to hajz… zakopat a zahrabat
![]()
@Inaris píše:
Chápu, stává se to, ale v tomto příběhu to tak není, že. A neříkej mi, že to čůza neví celý rok.
To mas pravdu. Nicmene ani tak bych na ni nekydala veskerou spinu, hlavni vina je porad na chlapovi.
@Andreww Tak já čtu v řádcích od zakladatelky, že zájem nebyl ze strany manžela o sex. Nevím, jestli čteš špatně ty nebo je to manipulace s fakty záměrná, protože takto věc podával bez mého vědomí, samozřejmě můj muž. Že jsme na sebe měli málo času. Bodejť. Co já se ho naprosila, blbla jsem byla
Bla, bla, bla, já Tě mám přeci rád, ale potřebuju mezi lidi
Teprve půlroku po rozvodu jsem se dozvěděla o pravém důvodu, a to opravdu velkou náhodou, ale myslím, že rád nebyl
M
@Anonymní píše:
Jo přesně do poslední chvíle. Mně pan důležitý lže dodnes. Nejspíš totiž čeká, až si někoho najdu aby pak mohl dělat, že má taky novej vztah a přitom to s ní táhnul už dávno bez mého vědomí samozřejmě. Komediant, že bych mu dala facku a když mu říkám, že nejsem debil, že to vidím, tak stejně zapírá. Proč to dělá? To fakt nevím. Jedine, že se prostě bojí, že mu seberu možnost vídat dítě i přesto, že na něj stejně v podstatě s… vždy má přednost…a nebo chlastani. Pak teprve je na řadě chvíli dítě.
Tak to bylo u nás. Sice jsem odešla ja, ale tvrdil pres rok jak nikoho nemá, skoro se sebevrazdil, jaký byl údajný chudák sam, bez ženy, děti, bydlení. Prosil me, abych si nikoho aspoň rok nenašla, ze by to neunesl. Po roce a půl jsem si někoho našla, v tu ránu měl i on a bral k ni hned děti. U soudu se pak ukázalo, ze s ni uz asi rok žije. A podle me je to ta, která mu psala ještě, když jsme spolu byli.
Ale hlavně, ze se oháněl, jak jsem ho nechala kvůli jiným chlapum. ![]()
To bylo asi poprvé, co byl i vtipný. ![]()
Ahoj, po několikaměsíční krizi manžel odešel bydlet na 2 měsíce jinam(sám), abychom si uvědomili, co vlastně chceme. Předcházela tomu jeho věčná naštvanost, trávil hodně času mimo domov(prý sport), nedostatek sexu, nebo spíš skoro žádný. Několikrát jsem se ho ptala, jestli je v tom někdo jiný a jestli máme ještě šanci na záchranu vztahu. Týden po vyříkání věcí byl vždycky skvělý a pak se to vrátilo do starých kolejí. Taky na mě hodně žárlil a to bez příčiny. Proč to píšu…Včera na mě vybalil, jak to bude tedy dál, že někoho má, chtěl by jí představit dceři a brát na výlety atd. Napřed jsem byla asi v šoku, tak jsem to brala v pohodě, stejně jsem si myslela, že sám asi nebude (já byla), ale najednou mi to všechno dochází, zapadá jak skládanka, že všechno to moje podezřívání bylo oprávněné a je s ní už minimálně rok. Navíc je to známá, kterou občas vídám. Tady je to skoro vesnice, takže se všichni znají a on se tu s ní tahá už jak dlouho…je mi hrozně. Nemůžu to ani říct někomu blízkému, je mi to až trapné, jak jsem dopadla, stejně se to brzo všichni dozví, ale momentálně hraju divadýlko a snažim se nezhroutit, hlavně kvůli dceři. Já už bych ho zpět nechtěla, nemiluju ho, jen mi je to hrozně líto a bojím se, jak to bude dál. Nechci snad ani žádnou radu, snad jen taková poznámka, jak tady čtu, že ženy mají tušení, že je manžel podvádí, tak je to asi většinou pravda, instinkt nezklame…