Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potreboval bych poradit od Vas radu mile slecny, damy, zeny ![]()
Seznamil jsem se s jednou prima slecnou, jsou mezi nami sympatie, rozumime si, ale bohuzel dotycna nechce zadny vztah jelikoz je od posledniho vztahu citove a duverou k muzum velmi odmerena.
Pisi si s ni, je sdilna, chodime spolu ven, atd, ale nechce zadny vztah, a ja bych s ni chtel byt vice nez jen kamatad…co mi poradite? Jak se k ni chovat, abych ji od sebe nevyplasil? Cim bych si ji mohl ziskat? Snad mi rozumite co tim vsim myslim.
Dekuji Vam za pripadne reakce.
Netlacit na pilu. Byt ji oporou, kamaradem…treba i s vyhodami a pak se uvidi. ![]()
@Saatine dekuji za Tvou reakci…kdyz jsem si ji docetl zustal jsem v udivu, co jsi mi doporucila. Mozna, ze ms i pravdu v tom, ze by si to treba uvedomila, ale takhle to nechci vyresit, mam o ni zajem, a nechci se jen tak vzdat, ale nechci byt ani zklamany.
No, na mě v podobné situaci neskutečně za fungovalo, že chlap - tehdy do mě už byl zamilovaný, já do něj ne - naprosto netlačil na pilu a nesnažil se využít každé situace, které mohl
byli jsme spolu často, ale prostě se choval jako kamarád a gentleman… i když na něm bylo hodně vidět, že má myšlenky někde úplně jinde
Ale právě díky tomu, že vždycky bral ohledy na mě a nikdy se o nic nepokusil, že vždycky upřednostňoval moje pocity před svými, tak jsem mu hodně rychle začala věřit…
Jo, to že nikoho nehledám a nechci vztah jsem mu pochopitelně řekla taky. Několikrát. Smrtelně vážně. Než mi - díky jeho chování, ničemu jinému - došlo, že lepšího chlapa než on bych si v životě nemohla přát… ![]()
Dej tomu čas… možná z toho něco nebude, možná jo. ![]()
@Milano33 píše:
takhle to nechci vyresit, mam o ni zajem, a nechci se jen tak vzdat, ale nechci byt ani zklamany.
Hele… popravdě věř, že ne všechny baby to mají tak, jak píše Saatine
![]()
@Milano33 Ja se Satine souhlasim. Dokud máme jistotu na kterou se muzeme obrátit kdykoliv, neuvedomujeme si, ze by taky nemusela byt a chováme se příšerně.
Pokud mas opravdu zajem, musíš nechat taky ji, aby se zacala snažit.
@LAlezane dekuji,ze jsi si udelala chvilku a napsala mi svoji zkusenost. Netlacim na pilu, i se snazim, abych hned reba neodepisoval na jeji zpravy, napr vcera jsem ji neodepisoval 6 hodin a uz sama napsala, nebo to s ni je tak, ze kdyz si napiseme na dobrou noc, tak me jeste ujistit, ze mi hned rano odepiseaz si najde zpravu ode me. Je tam videt i zajem z jeji strany, ale porad rika, porad me upozornuje, ze nechce vztah, ze neveri muzum, atd…Sam nevim co si mam myslet..
Neni to prave uplne takove spontanni jak bych si to predstavoval nebo ja by to melo byt.
ahoj,
dej jí čas, buď trpělivý, nespěchej. Je možné, že se vycházky přemění na sezení a tak ![]()
Lidé se nemění, od posledního vztahu je odměřená, myslíš, že se toto dá naučit? Dříve byla milá, usměvavá, doma pekla chleba a nyní je z ní Eskymák? To se do rána nenaučíš, tak už se člověk narodí. Ten jí teda musel polechtat ego, když se tak překlopila.
Jen ještě něco málo, nevím, proč s Tebou slečna chodí, ven ap. když to nechce. Dává Ti naději a nechce nic? Není to zase nějaká hra, podle debilního návodu z nějaké americké knížky? Tam se dočteš, po první schůzce nevolej, až tak za týden…když se ozve, chovej se, že nemáš čas..Jak se pak mají 2 lidé dát dohromady, když jsou tady takové návody na život.
Jednej jak to cítíš. Pokud Ti tam něco nesedí, běž od toho, nebo do toho a to Ti opravdu přeji. ![]()
Tady asi univerzální rada neexistuje, jak vidno, co žena, to názor. Já za sebe říkám, že když už muži řeknu, že s ním nechci mít vztah a ať do budoucna s ničím víc než kamarádstvím nepočítá, tak to tak myslím, a neexistuje nic, co by mohl udělat, aby mě získal. Naopak nějaké okaté pokusy nebo i jen opatrné občasné náznaky mě od takového muže spolehlivě odradí i jako od kamaráda.
@Milano33
vidíš, sám hraješ ty podivné hry..napíšu jí za 6 hodin
Proč? Napiš jí, když si vzpomeneš a máš jí co napsat. To je vzácné, ne si hrát na vzácného a zaneprázdněného.
Proč, k čemu je toto dobré? Když máš někoho rád, říkej mu to, ne až za 14 dní, to už tam může stát fronta.
@DanielaD píše:
@Milano33
vidíš, sám hraješ ty podivné hry..napíšu jí za 6 hodinProč? Napiš jí, když si vzpomeneš a máš jí co napsat. To je vzácné, ne si hrát na vzácného a zaneprázdněného.
Proč, k čemu je toto dobré? Když máš někoho rád, říkej mu to, ne až za 14 dní, to už tam může stát fronta.
Neodepisoval jsem ji, jelikoz jsem nemel baterku 6 hodin, proto. Zadne hry s ni nehraji, jsem k ni uprimny a snazim se, aby citila, ze mi muze verit a videla ve me toho neobycejneho muze…Naslucham ji, mluim s ni otevrene, narovinu…
@Kassy píše:
Tady asi univerzální rada neexistuje, jak vidno, co žena, to názor. Já za sebe říkám, že když už muži řeknu, že s ním nechci mít vztah a ať do budoucna s ničím víc než kamarádstvím nepočítá, tak to tak myslím, a neexistuje nic, co by mohl udělat, aby mě získal. Naopak nějaké okaté pokusy nebo i jen opatrné občasné náznaky mě od takového muže spolehlivě odradí i jako od kamaráda.
Tak ze to mam brat radeji s rezervou?
@DanielaD píše:
@Milano33ahoj,
Jen ještě něco málo, nevím, proč s Tebou slečna chodí, ven ap. když to nechce. Dává Ti naději a nechce nic? Není to zase nějaká hra, podle debilního návodu z nějaké americké knížky? Tam se dočteš, po první schůzce nevolej, až tak za týden…když se ozve, chovej se, že nemáš čas..Jak se pak mají 2 lidé dát dohromady, když jsou tady takové návody na život.dej jí čas, buď trpělivý, nespěchej. Je možné, že se vycházky přemění na sezení a tak
Lidé se nemění, od posledního vztahu je odměřená, myslíš, že se toto dá naučit? Dříve byla milá, usměvavá, doma pekla chleba a nyní je z ní Eskymák? To se do rána nenaučíš, tak už se člověk narodí. Ten jí teda musel polechtat ego, když se tak překlopila.
Jednej jak to cítíš. Pokud Ti tam něco nesedí, běž od toho, nebo do toho a to Ti opravdu přeji.
Je to cele zvlastni…rika, ze nechce, ale nekdy se chova a reaguje, jako kdyby chtela.
@Milano33 píše:
@LAlezane dekuji,ze jsi si udelala chvilku a napsala mi svoji zkusenost. Netlacim na pilu, i se snazim, abych hned reba neodepisoval na jeji zpravy, napr vcera jsem ji neodepisoval 6 hodin a uz sama napsala, nebo to s ni je tak, ze kdyz si napiseme na dobrou noc, tak me jeste ujistit, ze mi hned rano odepiseaz si najde zpravu ode me. Je tam videt i zajem z jeji strany, ale porad rika, porad me upozornuje, ze nechce vztah, ze neveri muzum, atd…Sam nevim co si mam myslet..Neni to prave uplne takove spontanni jak bych si to predstavoval nebo ja by to melo byt.
Není rozhodně tak silná jak Ti tvrdí, myslíš, že je to skutečný zájem, nebo pomalé podstrkování sebe sama? Ona ti vlastně říká a ráno napiš!!! Prosím tě, ta je jasná ![]()
Ale ona už ten vztah má. Co si vlastně ona představuje pod slovem vztah? Sex? To je možné, že si plete tyto dvě rozdílné pojmy. Mluvili jste spolu o tom, co vlastně chce a nechce? Komunikace je vzácné koření
@Saatine píše:
Jak dlouho ji znáš a jak dlouho si takto píšete a přátelíte se?
Rozhodně rady, netlačit na pilu jsou na místěJen podle doby se to pak může překlopit buď v „ha já vlastně našla partnera“ nebo ve „chronický kamarád“
Zname se asi 8 dni, seznamil jsem se s ni na ceste na dovolenou kde jsme byly s jednou partou znamych a ona byla mezi nimi, a uz od zacatku jsme si sedeli, pustila si me do sveho nitra, i fyzickymi dotykmi mi davala najevo sympatie…ale porad byl naznak, ze nechce vztah, i ted par dni z navratu mi to napsala.