Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ted ctu, ze je to teprve 8 dni. To je na vztah moc brzy. Tak to se jeste snaz a jak pisou ostatni, netlac na pilu.
8 dní je hrozně málo, ale abych čekal půl roku jestli se to někam posune, to asi ne. Ty jsi se vyjádřil, ona se vyjádřila, bral bych to jako férové. Buď kámoš, chovej se slušně, ale nedělej si předčasné naděje, vyjít to nemusí. Hlavně žádná citová vydíračka, nenech sebou orat…
Ono je to s náma ženskýma složitý no. Řekne: Nechci teď vztah.
Může to znamenat:
Opravdu nechce vztah protože má za sebou ošklivý rozchod, žití s nějakým tupcem, násilníkem, uzurpátorem nebo podobným hovadem a tak chce mít chvíli klid.
Chce vztah, ale nechce tebe a bojí se to říct na plnou hubu, protože jako kamarád si možná fajn.
Nebo, vzhledem k tomu, že se znáte osm dní, prostě dělá trochu herečku, užívá si to první oťukávání, zamilovávání, chce abys ji trochu lovil, abys jí dával pozornost, přinesl kytku, byl romantický.
A to nezjistíš, dokud se to nestane
![]()
Já jako mládě taky chlapovi řekla něco jako „nemysli si, že mě dostaneš do postele“. A prostě mi dělalo neskutečně dobře, že sem se pro něj stala o to žádoucnější a chtěla jsem, aby mě dobýval, abych nebyla „levný zboží“
Dnes sme spolu pomálu dvacet let.
Ale zase se nesmíš nechat tahat za fusekli moc dlouho. Dělat drahoty po osmi dnech je normální, dělat je po čtyřech měsících je známka toho, že slečna je buď mrcha nebo kráva ![]()
A co poradit? No pokud teď chce kámoše, buď kámoš, ale když dáš občas najevo, že se ti líbí, tak jí to určitě neurazí.
Zatím můžeš oťukávat, jak to měla s dřívějšíma vztahama, třeba z ní vypadne, proč nechce vztah (a když budeš dobrý posluchač, budeš mít body k plusu).
Jo, a na nějaké neodpovím hned na zprávu, abych se jí dělal vzácnej, to si nech pro nějakou puberťačku. Normální ženská bude akorát naštvaná ![]()
@Milano33 píše:
Jsem z ni zmateny, to je ten problem, dava mi najevo, ze chce, abych ji napsal, ale pak zase napise, ze nic vic nechce…dostava me do satvu, ze si nekdy nevim co myslet…ale porad si zachovavam chladnou hlavu, a pisi si s ni o normalnich vecech, a popritom napr vecer ji napisu neco hezkeho na dobrou noc s pusou a jeji reakce je podobna…no to jsou situace
no tak se asi nedávno nějak hodně zklamala, tak prostě potřebuje čas… třeba má strach, že když ti řekne, že chce vztah, tak po ní budeš chtít prát, žehlit, vařit a uklízet a zavázat se kdoví k čemu… takže si chce jen užívat ty hezké chvilky, být s tebou, bavit se, zvykat si na přítomnost někoho jiného a pomalu se to do toho vztahu překlopí… po osmi dnech ti fakt nemůže jen tak začít věřit, pokud předtím zažila něco hodně hnusného od chlapa… a to si myslím, že zažila (taky jsem během rozvodu a po něm říkala, že v životě už nechci žádného chlapa ani vidět a že se nikdy nevdám znovu)…
Takže zůstaň v klidu, nevyšiluj, nastěhovat k sobě si ji přece nechceš a vztah může začít i tak nějak pomalu, že budete spolu a bude to fajn… nebo od ní potřebuješ ujištění, že máte vztah a že to s tebou myslí vážně?
Já teda tyhle tanečky okolo přímo nesnáším. Nějaký odepíšu bůhví kdy apod., to bych s chlapem vyběhla i kdyby to byl anglický princ. To samé ona, pokud nemá zájem tak ať ti neblbne hlavu. Na mě by zabralo - nevtiravě dát najevo zájem, a pokud to nemá zpětnou vazbu tak se měj hezky.
@Perandoreshe píše:
Ja si myslim, ze slecna hraje hru. Mozna schvalne, mozna podvedome. Videla jsem to kolem sebe mockrat. Lichoti ji, ze mas zajem a zaroven te nechce, ale o pozornost taky nechce prijit. Proto se chova pro tebe zmatene. Sem tam da nadeji, abys to uplne nevzdal a ona si mohla uzivat pozornosti nez se najde nekdo jiny. Takze ja taky radim hodit zpatecku. Temer zadna zenska kolem me nemyslela vazne, kdyz nekomu rekla, ze nechce vztah. Jen ho nechtela s dotycnym…
hraje hru? Znají se týden… to se ještě ani nezačali pořádně oťukávat… nejdřív snad s někým začnu chodit, psát si, vídat se, pak teprve poznám, jestli s někým takovým chci vztah nebo ne…
Ahoj,
Jak psano dříve buď kamarád, ale mej i své zajmy, jine kamarádky a kamarády. Pokud mozno se na ni citově nevaz, jinak jsi úplně v haji. Můžeš zkusit postoj otroka nebo hadr na holi, ale radsi zachovej dustojnost. Dej tomu chvili cas, ale myslim ze to není perspektivní. Promiň.
@Saatine píše:
Tak ono zprvu nebylo jasné, že si píšou 8 dní.
Na tak krátkou dobu to chlapec moc řeší, neřešila bych chození nechození. Prostě byla milá, občas ji někam pozvala, přinesla kytku a ono se to vyvrbí.
no když to Perandoreshe psala, tak už to jasné bylo…
Jinak bych po osmi dnech taky vztah neřešila, i kdybych někoho hledala… ale kdyby po týdnu po mě někdo chtěl a očekával vztah, tak bych asi brala zpátečku, abych neslíbila něco, co bych třeba časem nemohla splnit (kdybych přišla na nějakou vlastnost nebo skutečnost, přes kterou bych se prostě neprokousala dál) a spíš bych z takového chlapa dostala strach, i když by se mi líbil… zažila jsem jednoho, co po první schůzce začal psát smsky jako „Miluji tě!!!“ nebo „Chci tě!!!“, „Nemůžu bez tebe žít!!!“, „Jak jsem mohl žít dřív s tím, že jsem tě neznal???“ a to mě teda odradilo dostatečně… hlavně ty vykřičníky a otazníky a vždycky nejméně pět i víc naráz… intuice byla správná, pak si s ním začala jedna známá a teda vyklubal se z něho téměř sňatkový podvodník…
Ahoj, myslím si, že to je taková lehčí forma tahání za nos. Nechce ti otevřeně říci, že vztah mít nechce a mít nebude jen s tebou, protože bys mohl zcela ztratit zájem. Ona ti tak vlastně nesebere všechny iluze, tebe to hned neodradí a budeš s ní dále chodit ven a dělat jí společnost - no a ta pozornost od tebe jí evidentně dělá dobře. Než ti to dojde a vykašleš se na to, nebo s ní budeš jen kamarád. To je můj názor, promiň, jestli je to moc drsný. ![]()
Upřímně když vidím, že to dělá např. nějaká moje kamarádka, doporučím jí, aby dotyčného za nos netahala a vysvětlila mu situaci zcela upřímně. Já jsem měla kamaráda, kterému jsem vysvětlila, že skutečně nikdy víc než kamarád nebude a on to pochopil. Volba byla na něm. Pokračovali jsme v přátelství a věděli jsme oba, na čem jsme.
@tyniste píše:
Ahoj, myslím si, že to je taková lehčí forma tahání za nos. Nechce ti otevřeně říci, že vztah mít nechce a mít nebude jen s tebou, protože bys mohl zcela ztratit zájem. Ona ti tak vlastně nesebere všechny iluze, tebe to hned neodradí a budeš s ní dále chodit ven a dělat jí společnost - no a ta pozornost od tebe jí evidentně dělá dobře. Než ti to dojde a vykašleš se na to, nebo s ní budeš jen kamarád. To je můj názor, promiň, jestli je to moc drsný.Upřímně když vidím, že to dělá např. nějaká moje kamarádka, doporučím jí, aby dotyčného za nos netahala a vysvětlila mu situaci zcela upřímně. Já jsem měla kamaráda, kterému jsem vysvětlila, že skutečně nikdy víc než kamarád nebude a on to pochopil. Volba byla na něm. Pokračovali jsme v přátelství a věděli jsme oba, na čem jsme.
tahání za nos po týdnu známosti? Kolikrát spolu mohli někde být, kolikrát ho asi tak stihla za ten nos zatáhnout? ![]()
@Regina Hero třeba těmi doteky nebo smskami na dobrou noc, tohle je pouze začátek
nechci vztah je prostě výmluva, kterou lze odstartovat měsíce a měsíce nadějí a zklamání… však říkám, je to můj názor ![]()
@Regina Hero Taky jsem níž psala, že jsem si až pak všimla příspěvku o tom, že se znají jen 8 dní. Jste stejně pozorná jako já ![]()
@Perandoreshe píše:
@Regina Hero Taky jsem níž psala, že jsem si až pak všimla příspěvku o tom, že se znají jen 8 dní. Jste stejně pozorná jako já
Tak to je těžký. Muze to být u ní jen o kamarádství, protože já sama mám z posledního vztahu tak pocuchano, že si absolutně neumím představit, že bych ještě dokázala nakymu chlapovi věřit. Takže vztah? Asi i kdyby se mi chlap fakt líbil, tak do vztahu stejně nepůjdu. A nevím vůbec jestli by změna názoru trvala měsíc, rok…
Ale rozhodně bych se nevyparila, aby si dotyčna uvědomila, to je blbost. Když se mi chlap přestal ozývat, přestala jsem taky. Prostě jsem ho nechala a tak to nakonec samo vyšumělo. A kdo ví, jestli to třeba nebyla chyba. Takže to bych neradila.
Asi to bude trochu na delší dobu, ale asi vážně počkat, nikam to netlačit a po čase poznáš sám, jestli je tam nějaká změna nebo to nemá význam. Ale záleží na tom, zda máš trpělivost